martab_79 27.06.07, 01:47 Kurcze jest prawie druga w nocy a ja nie moge spać.....z powodu imienia dla mojej malutkiej córeczki...urodzi się niebawem a ja od 3 miesięcy nie moge znaleźć imienia. Na początku wybrałam trzy Julia, Natalia, Oliwia potem zaczęłam czytać te wszytkie rankingi opinnie no i zrezygnowałam z powodu popularnosci-Dziś już doprawdy zaczynam powatpiewać czy znajde jakies dobre.... w miedzy czasie była i Nel, i Weronika, i Ewa, i Luiza, Laura.....Teraz myślę ze może powinnam się zdecydować na jakieś które kojarzy mi sie z pięknymi zaradnymi kobietami (abstrahując od zmiękczeń, rankingów, znaczenia,i tego wszystkiego.....)Mój mąż już odpadł w podpowiadaniu- zostawił mi decyzję- wybrałam więc 5 imion- prosze was o pomoc.... Magdalena, Małgorzata, Dominika, Nela, Luiza- trzy pierwsze są dość popularne przynajmniej wśród moich rówieśniczek dwa kolejne chyba zyskują na popularności stopniowo....- ale mi naprawde już nie o to chodzi- chciałabym poprostu mówić do mojej córci po imieniu i żeby nie było to zbyt udziwnione imię.....Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cynta Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 02:09 Wiele ci pewnie nie pomoge ale... jak nie Julia to moze Emilia lub Amelia? (jakies tam mocne kobiety o tych imionach tez byly) jak nie Natalia i Oliwia to moze Aniela i Olga. A z pozostalych podoba mi sie Luiza, tak nazwalabym piata corke jak bym ja miala... Lulu dla malutkiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:23 Luiza jest sliczne Dodam jeszcze Bianę, Blankę, Berenikę. Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 08:51 Luiza brzmi sympatycznie A moze rzeczywiscie Blanka - takie proste, miekko brzmiące imię, bardzo dziewczęce, niezbyt popularne i niezbyt udziwnione Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 08:53 Ja bym wybrała Magdę lub Dominikę Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 09:48 Luiza bardzo ladne imie. Ja rowniez proponowalabym Blanke. Magdusia i Malgosia tez sa ladne ale chyba bardzo poularne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alisss Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:24 Wspólczuje... Poważny powód do depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:31 Odczytuję w Twym "głosie" nutę kpiny. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 10:33 Gość portalu: Dee napisał(a): > Odczytuję w Twym "głosie" nutę kpiny. Dlaczego? ja rowniez mam takie wrazenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter a może - 27.06.07, 11:08 Antonina, Anastazja, Kornelia, Karolina, Marianna, Letycja, Amalia, Konstancja,Apolonia, Idalia, Adrianna. A z Twoich typów najbardziej podoba mi się Małgorzata. Odpowiedz Link Zgłoś
martab_79 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 11:44 Dziekuję. To co niektórzy odebrli za kpinę to zapewne zmęczenie....a "depresja" oczywiście przesadne słowo nie mniej wasze opinie będą mi prawdziwą radą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee MARTO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:47 O tej kpinie pisałam do goscia o pseudonimie "aliss", nie do Ciebie Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 11:48 martab_79 napisała: > Dziekuję. To co niektórzy odebrli za kpinę to zapewne zmęczenie....a "depresja" > oczywiście przesadne słowo nie mniej wasze opinie będą mi prawdziwą radą. Absolutnie kpina nie byla skierowana do Ciebie . Odpisalam na posta Alisss piszacej ze to "wielki powod de depresji" ( czy cos w tym stylu) Doskonale Cie rozumiem bo ja tez nie spie po nocach myslac o imionach dla moich coreczek. pozdrawiam serdecznie Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 12:33 Z rozważanej piątki wybrałabym Dominikę. Jest tak jak chcesz dość, ale nieprzesadnie popularnym imieniem, wię nie będzie mieć tłumów imienniczek, ale nie będzie też nikogo dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 19:24 Wybrałabym podobnie, jak Olianka. Odpowiedz Link Zgłoś
martab_79 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 12:36 ufff no to dobrze bo już myślałam że to tylko ja mam takie problemy a na dokładkę jestem źle odbierana. Mam 5 l. synka i dla niego było mi naprawdę prościej....nie wiem czy to kwestia płci i związanych z nią upodobań czy tego że sama mam na drugie Julia i przez pół życia żałowałam że nie na pierwsze- napewno wiem że dla kobiety imie jest dodatkową ozdobą.... i naprawde tak mi trudno.... Znam jedną Luizę jest prześliczną przemiła kobietą, Małgorzata może nie jest tak ładna ale nosi w sobie dużo czaru i poczucia humoru a do tego jest błyskotliwa.... to są cechy które kojarzą mi się dobrze choć nie mają większego znaczenia bo sa przeciesz kwestią indywidualna człowieka nie imienia.....-spróbuję porozmawiac z męzem wieczorem.... jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 13:38 Ja obstawiam Madzię. Wiem, że jest bardzo popularna, ale zawsze mniej niż Julia. Zdrabnia się super, a same Magdy są fajnymi dziewczynami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 18:02 będąc całkowicie subiektywna polecam Małgorzatę, Małgosieńkę, Minię, Małgonię itp czyli malutką Perełkę )) pozdrawiam badziul Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 13:47 ja proponuję Nelę a może Joanna Laura Emilia Berenika Ewa Antonina Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 14:52 A ja bym wróciła do Ewy.Imię zawsze ładne,świetne zdrobnienia dla małej dziweczynki i dorosłej osoby.Ewy znane mi są ładne,taktowne ,mają w sobie urok osobisty. Natomiast przebojowe z reguły są Magdy i Małgorzaty.To tylko moje uwagi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:55 Ja proponuje Weroniczkę-śliczne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 16:38 A ja zaproponuje Helenkę; ladne imie, dla kobiety i malej dziewczynki, z charakterem. Nie jest ani zbyt udziwnione ani zbyt popularne...Moze podoba sie Tobie ta propozycja?? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 17:28 Zamiast infantylnej Neli proponowałabym Anielę bądź Kornelię. Można te imiona bez problemu zdrabniać do Neli. Magdalena, Małgorzata - super. Nie wydziwione i teraz nawet już nie tak często nadawane. Dominika, Luiza - nie podobają mi się te imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 27.06.07, 22:13 Z tych, które wymieniłaś, najbardziej "podchodzi" mi Ewa i Małgorzata. Tylko, że ja nie zniosłabym zdrobnień typu: Gosia - po prostu nie cierpię. Zaś Małgosia, Małgorzata, Małgorzatka - jest w moim odczuciu pięknym imieniem. Ktoś wcześniej proponował jeszcze Mariannę. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 28.06.07, 07:12 Z tych, które wymieniłaś, najbardziej "podchodzi" mi Ewa i Małgorzata. Tylko, > że ja nie zniosłabym zdrobnień typu: Gosia - po prostu nie cierpię. Zaś > Małgosia, Małgorzata, Małgorzatka - jest w moim odczuciu pięknym imieniem. > Ktoś wcześniej proponował jeszcze Mariannę. Co Ty na to? moja rodzina została poinformowana, że zdrobnienie Gośka nie będzie przez nas tolerowane - nawet nie wiedziałam, że można tyle zdrobnień od Małgorzatki wymyślić ) pozdrawiam ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( IP: *.bulldogdsl.com 28.06.07, 13:44 Z wszsytkich, ktore wymienilas wybralabym Magdalene! Magdalena jest imieniem od wiekow znanym, jednoczenie polskim jak i 'swiatowym', charakterystyka imienia jest dosc ciekawa a zdrobnien to imie ma bez liku...moze byc Magdzia, Nela, Lena...i wiele jeszcze innych Magdalena to dostojne imie, pelne kobiecosci i wdzieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( IP: *.hsd1.de.comcast.net 28.06.07, 18:49 Z wymienionych w 1 poście imion wybrałabym Ewę, nie jest to imię sezonowe, zbyt infantylne - pasuje zarówno do malej dziewczynki jak i dla dorosłej kobiety, dodatkowo Ewy jakie znam są bardzo zaradne i przebojowe. Luiza zupełnie mi się nie podoba. pozdrawiam, grisly Odpowiedz Link Zgłoś
lilianka84 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 29.06.07, 22:12 A może Julianna? Imię raczej niespotykane, ale ładne Odpowiedz Link Zgłoś
martab_79 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 29.06.07, 22:36 mój mąż obalił wszystkie moje propozycje i teraz dla odmiany zakceptował moja propozycję z przed dwóch miesięcy Amelię- co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 29.06.07, 22:39 Amelia ślicznie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:11 Bardzo ładnie. I z francuską "Amelią" mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 02.07.07, 00:23 Amelka zdecydowanie najbardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
martab_79 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 22.08.07, 00:52 Kochane dziewczynki. Właśnie powróciłam do mojego "okienka na świat" i chciałabym powiedzieć Wam że 20.07 urodziłam piękną córeczkę która nie została Amelką tylko Małgosią. Zupełnie nie wiem jak to się stało ale jak się urodziła poprostu była Małgosią i już Cieplutko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 22.08.07, 01:10 Gratuluję Chyba nie wypowiadałam się w tym wątku, ale powiem ci w tajemnicy, że o wiele bardziej podoba mi się Małgosia niż Amelka Małgosia może była popularna w naszym pokoleniu, w pokoleniu naszych dzieci będzie na pewno bardziej oryginalna od oklepanej juz nieco Amelii. Jeszcze raz gratuluję Małgośki ) Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 22.08.07, 08:54 Gratulacje dla Małgosi i jej Mamy! Też mi się wydaje, że Małgorzata to imię ponadczasowe, ślicznie można je zdrabniać, no i w pokoleniu 2000+ nie będzie popularne, bo już było w pokoleniu naszym, czyli mamuś... Pozdrawiam Malwina mama małej Agnieszki (też imię z tej serii... Nie poznaliśmy dotąd żadnej imienniczki w jej wieku!) Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 22.08.07, 09:09 gratuluję - trzymajcie się ciepło Ty i Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 22.08.07, 10:24 Gratuluję córeczki i wyboru imienia. Małgorzata to bardzo ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 22.08.07, 13:11 Gratulacje. Małgosia, choć wydaje się popularna, to w pokoleniu twojej córki będzie oryginalna Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 22.08.07, 13:50 FANTASTYCZNIE!!! popieram wybór w 100% - Małgosie to cudowne dziewczynki pozdrawiam serdecznie badziul - mama Małgosi Odpowiedz Link Zgłoś
squomage Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 23.08.07, 22:41 Mnie sie bardziej Nela podoba.Sliczne imie dla dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
martab_79 Re: dziewczyny bo wpadne w depresję:( 24.08.07, 12:47 Dziękuję dziewczyny. Życzę wam i waszym pociechom dużo zdrowia i samych powodów do uśmiechu. Ściskam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś