das.krokodil 27.06.07, 22:57 Proste i niewyszukane, ale bardzo je lubię. Podoba się komuś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_4 Re: Tomasz 27.06.07, 23:06 Nie dałabym tak na imię synkowi, nie wierzę we wróżby typu nomen-omen, a jednak samo imię dobrze mi się kojarzy, ponieważ wszystkie Tomki które znam są bardzo pogodne i sympatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tomasz 28.06.07, 14:24 Teraz już tak, ale od dziecka aż do mniej więcej 30. roku życia uważałam to imię za raczej bezbarwne i nijakie. Swojemu dziecku bym nie dała, ale myślę, że jest klasyczne i wytrzymałe, szkoda tylko, ze jest tak często spotykane. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Tomasz 28.06.07, 15:50 że względu na pewne skojarzenia nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Tomasz 28.06.07, 18:53 I jest do niego fajne pytanie: "Tomasz, gdzie ty to masz?" Często zadaję je mężowi Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Tomasz 28.06.07, 18:57 Ja za bardzo nie przepadam za tym imieniem, chociaz ladne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Tomasz IP: *.chello.pl 29.06.07, 00:17 Moje ulubione męskie imię. Zresztą, miałam być Tomkiem, tylko płeć nie ta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aureliex1 Re: Tomasz IP: *.washdc.east.verizon.net 05.07.07, 23:41 Fajne. Moj brat tak ma na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: Tomasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 13:33 Mój brat to Tomasz. Bardzo lubię to imię. Takie ponadczasowe wg mnie, ma niłe dla ucha zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
queen_elizabeth Re: Tomasz 06.07.07, 15:17 Uwielbiam to imię. Proste i ładne, ma odpowiedzniki w innych językach. W styczniu urodzę i jeśli to będzie chłopak, to będzie Tomek))) Juz sie nie moge doczekać i oczami wyobraxni widzę juz Małego Tomaszka Mój narzeczony sie śmieje, że będę do niego wołać jak Basia Niechcic "Tomaszek, Tomaszek!" Odpowiedz Link Zgłoś
zo_79 Re: Tomasz 07.07.07, 13:25 A kiedy są najpopularniejsze imieniny Tomka? Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Tomasz 07.07.07, 17:56 mój maz i synek obchodza imieniny 22 wrzesnia,i obaj tez urodzili sie we wrzesniu Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tomasz 07.07.07, 15:27 Mnie już nie, podobało mi się gdy byłam dzieckiem. Jego popularność mnie przerosła - znam dwóch malutkich Tomków. Odpowiedz Link Zgłoś
amazon500 Re: Tomasz 07.07.07, 22:45 Mnie też się bardzo podoba. Ma tyle ładnych zdrobnień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochana w Tomasz Re: Tomasz IP: *.subscribers.sferia.net 11.07.07, 02:27 Podaję parę zdrobnień dla Tomasza - opracowałam będąc od paru lat będąc zakochana w pewnym Tomaszu, który to (zarówno imię jak i osoba) podobają mi się na tyle, że wyhoduję se jeszcze jedną sztukę. No to jedziemy: Tomciuś/Tomciulek/Tomciuleczek/Tomcio/Tomciusieczek Tomulek/Tomuleczek/Tomuleniek/Tomusieniek/Tomunieczek Tomaszeniek (opcja wykorzystywana w wołaczu)/ Tomaszeczek/Tomaszeńko/Tomaszenieczko/Tomaszuś Tomaszulek/ Tomaszuniek/Tomaszuleczek Tomasiulek/Tomasiuleniek/Tomasiuleczek Tomciuńko/Tomciulko/Tomciunieczek Tomiszko/Tomiś Tomuluniek/Tomaluniek Tomaliś Tomuś/Tomuniuś/Tomuniusieczek/Tomusiuleczek Tomaszko/Tomko Tomaluniek Tomuniuniek/Tomuniusiek ZGRUBIENIA Tomala Tomson Tomaszasty Tomason Tomaszor Tomiros Tomara Tomaron Tomarus Odpowiedz Link Zgłoś