gosicca 18.06.03, 19:21 Pomozcie oto propozycje : Amelka, Klementynka; Natalka; Dalia; Julia ?? ...ktore Wam sie podoba i dlaczego? Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicol-e Re: ktore wybrac? 18.06.03, 20:18 Hej! Amelka- z "Na dobre i na złe"- bardzo ładne imie, delikatne, kiedys, dgy byłam mała, była taka bajka o rusałce Amelce Klementyna- kojarzy mi sie z grubym babsztylem- mówi sie nawet- ty Klementyno Natalka- była moda na to imię i troche za duzo wokół Natalek, Natalci, natek- niemniej imię bardzo ładne Dalia- kwiatek julia- bardzo ładne, delikatne i eleganckie pozdrawiam- Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: ktore wybrac? 18.06.03, 21:48 Zadne. Może jeszcze ta Dalia , ale wolę raczej Darię. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: ktore wybrac? 18.06.03, 22:54 Czesc ! Mnie podoba sie DALIA - bo jest takie doniosle ,pasuje do malych i do starszych a to jest bardzo wazne,no i dlatego ze nie jest oklepane.A druga to dla mnie AMELIA nie wiem dlaczego ? Czesc Ola Odpowiedz Link Zgłoś
meme1 Re: ktore wybrac? 19.06.03, 09:05 moze julcia choc ich tyle sie ostatnio rodziamelka tez slicznie(znajoma urodzila tydzien temu amelke)ja mam na imie ania kiedy sie urodzilam to bylo popularne imie.ale lubie je.jak juz zobaczysz swojego skarba to samo tak jakos ci wyjdziepozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: ktore wybrac? 19.06.03, 12:52 Amelka - dosc ladne, ale wszysscy beda gadac, ze z "na dobre i na zle" Klementynka - bardzo mi sie podoba, ale pare lat temu pracowalam w przedszkolu i byla tam dziewczynka o takim imieniu, dziecki zdrabnialy jej imie do Klemka, a to juz brzmi fatalnie! Na dodatek dziecko choc przepiknej urody, bylo malo rozgarniete. To tak a propos skojarzen. Natalka - ladne, podoba mi sie. Choc dla swojej corezki takiej wersji nie przewiduje. Dalia - hmm, mnie sie nie podoba. Julia - przepiekne, pare lat temu dalabym tak dziecku na imie na pewno, ale teraz to imie jest juz tak oklepane, jak np. Ola. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosicca Re: ktore wybrac?hmm 19.06.03, 23:01 Z " na dobre i na zle " ?? Nigdy w zyciu tego nie ogladalam , mieszkam za granica . A chociaz fajna ta Amelka ? Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
izabelix Re: ktore wybrac?hmm 19.06.03, 23:28 nie wiadomo czy fajna bo jest malutka taki serialowy dzidzius) co do imion to czesc z nich jest oklepana w Polsce oczywiscie (julka, amelia, natalia)... klementyna brzmi jakos tak dziwnie... dalia to kwiatek, fajnniejsze rzeczywiscie daria... jak dla mnie najlepszy wybor z proponowanych to Julia... pozdrawiam iz Odpowiedz Link Zgłoś
addinka Re: ktore wybrac? 20.06.03, 10:29 Jak podobają Ci się imiona kwiatowe(owocowe) to oprócz Dalii są jeszcze Kalina Jaśmina Liliana - mój faworyt Jagoda Róża Malina a pozostałe przez Ciebie wymienione są, jak dla mnie, za bardzo na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: ktore wybrac? 20.06.03, 11:02 Natalia - za bardzo oklepane Julia - również jest ich dużo, ale sliczne imie Dalia - nawet ładne, nie znam zadnej Dalii osobiście Klementyna - ciężkie, niezbyt mi sie podoba Pozdrawiam. Napisz co wybrałas. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka77 Re: ktore wybrac? 20.06.03, 11:36 gosicca napisała: > Pomozcie oto propozycje : Amelka, Klementynka; Natalka; Dalia; > Julia ?? ...ktore Wam sie podoba i dlaczego? > Pozdrawiam Gosia Amelia - całkiem ładne, ale filmowe, to minus Klementynka - mi kojarzy się z gąską Klementynka a poza tym z mandarynką Natalia - nie w moim typie, ale w sumie OK Dalia - jest takie imię zarejestrowane? Julia - bardzo ładne, ale... niestety bardzo popularne wybrałabym Julię Odpowiedz Link Zgłoś