lotka76 17.07.07, 13:35 Pytanie czysto teoretyczne: maz czyta Panny z Wilka i zastanawia sie nad imieniem Tunia, czy to skrot czy takie imie? Nie jestem w stanie mu odpowiedziec bo same nie wiem A w ogle to stwierdzil ze ladne imiona kobiety maja ( tylko Jola mu sie nie podoba) pozdrawiam serdecznie Lotka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: makowa_panienka Re: Tunia IP: *.nat.tvk.wroc.pl 17.07.07, 13:45 znajomi mają córeczkę o imieniu Wiktoria do której mówią Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Tunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:33 Wydaje mi się, że to od Marty. MarTUNIA. Odpowiedz Link Zgłoś
malnowela Re: Tunia 21.07.16, 15:00 Biorąc pod uwagę czasy w których toczy się akcja panien z Wilka uważam że Tunia miała na imię Antonina?? Piękne opowiadanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: Tunia 22.07.16, 14:54 TEZ TAK MYŚLE, w ogóle to bardzo ciekawe były przedwojenne zdrobnienia (czytając biografie spotykam) Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Tunia 22.07.16, 17:35 Racja kiedy byłam dzieckiem nigdy mogłam zrozumieć dlaczego mówią na moją babcię Trudzia skoro ma na imię Gertruda, a na dziadka Tolek skoro to Teofil xD (ciocia Luisia zaś po latach okazała się Leokadią) Odpowiedz Link Zgłoś