maga_eukaliptus 02.05.12, 17:28 Co o niej sądzicie? Odkryłam ją tutaj, dzięki Księżnej Pani. Placyda na początku tylko mnie zdziwiła, później zaczęła intrygować, teraz jestem nią zafascynowana Jeśli chodzi o zdrobnienia - Cysia, Cytka, Platusia, Platunia, a nawet Tunia - są całkiem OK, ale ta nieszczęsna Placka... Wklejam zarchiwizowany wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,12924,13909299,13909299,Placyda.html I mam pytanie: ile jest w tej chwili w Polsce Placyd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiezna_pani1 Re: Placyda 02.05.12, 18:04 A wiesz, ze planowałam założyć temat? Bardzo mi się podoba. Mam ja na swojej liście imion dla dziecka. Ty też? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Placyda 02.05.12, 18:17 Do 1994 roku odnotowano 44. Nie sadze aby ich liczba gwałtownie wzrosła. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Placyda 02.05.12, 18:34 Nieustająco bardzo mi sie podoba (od czasu, kiedy się do niej przyzwyczaiłam), ale na kanwie starego wątku mam jeden osobisty wniosek, że dzieci były u nas w planach w 2004 za dwa lata, a tu dalej nie przystąpiliśmy do czynu. Tak to się odkłada i odkłada w nieskończoność... Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Placyda 02.05.12, 18:56 Zupełnie do mnie nie przemawia, od razu nasuwa mi się skojarzenie z plackiem. gaudencja napisała: dzieci były u nas w > planach w 2004 za dwa lata, a tu dalej nie przystąpiliśmy do czynu. Tak to się > odkłada i odkłada w nieskończoność... To przystępujcie, nie ma co odkładać Nie mogę się doczekać rozważań imienniczych Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Placyda 02.05.12, 23:33 Kiedy w cichości ducha wszystko już rozważone, z wyjątkiem 2. imienia dla ew. dziewczynki Znakomicie upraszcza wybór przyjęte założenie, że brane jest pierwsze, według kolejności chronologicznej, ciekawe imię spośród imion rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Placyda 02.05.12, 20:23 Za bardzo kojarzy mi się z łysieniem plackowatym,nie wiem czemu . Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Placyda 03.05.12, 10:36 Kojarzy mi się z imieniem zakonnym: siostra Placyda. Odpowiedz Link Zgłoś