mex1 21.07.07, 21:10 Właśnie te imiona były rozważane dla urodzonej niedawno siostrzenicy mojej koleżanki. Wyjechałam, więc nie wiem na czym stanęło.Ale pomyślałam, że zapytam: co Wy sądzicie o tych imionach? Mnie osobiście ani jedno ani drugie niespecjalnie się podoba. Gdybym miała wybierać wybrałabym chyba Blankę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Blanka czy Tamara? 21.07.07, 21:27 Wybrałabym Blankę. Tamara mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Blanka czy Tamara? 21.07.07, 21:34 Ja też byłam za Blanką. Próbuję się dowiedzieć, na czym stanęło. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Blanka czy Tamara? 21.07.07, 22:09 No ba, że Blanka. Sama miałam szansę na to imię. Ale z ,,białej,, stałam się ,,małą''. Mówię oczywiście o znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Blanka czy Tamara? 21.07.07, 23:47 Bardzo lubię imię Blanka. Tamara w ogóle mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Blanka czy Tamara? 22.07.07, 00:26 Według moich najnowszych informacji będzie Tamara. Ale są to imiona jeszcze sprzed rejestracji małej. Napisałam do koleżanki z zapytaniem, ale nie mam jeszcze odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
channtall Re: Blanka czy Tamara 22.07.07, 11:52 Oba mi sie podobaja. My wlasnie zastanawiamy sie miedzy Blanka a Aleksandra, no ale termin mam na poczatek listopada a Blanka obchodzi imieniny na poczatku grudnia, to troche bezsensu Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Blanka czy Tamara 22.07.07, 12:11 A co to ma do rzeczy, że imieniny przypadają na inny termin. Najistotniejsze aby imię, na które się zdecydujecie, podobało się Wam i pasowało do dziecka. Dodam jeszcze od siebie, że jestem bardzo za Blanką, bo Oleniek jest już tak dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Blanka czy Tamara? 22.07.07, 12:16 Fakt, Aleksandra jest popularna, ale to naprawdę piękne imię! O wiele mi się podoba niż Blanka. Odpowiedz Link Zgłoś
channtall Re: Blanka czy Tamara? 22.07.07, 12:19 Własnie, mi tez bardziej pasuje Aleksandra (tak dostojnie), mezowi za to Blanka. Z tymi imieninami chodzi mo o to, ze dla mnie to bez sensu ze dziecko bedzie mialo urodziny w listopadzie a zaraz 2 grudnia - imienieny. Bynajmniej dla mnie jest to dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Blanka czy Tamara? 22.07.07, 12:23 Adam Mickiewicz urodził się 24 grudnia- nie dość, że miał urodziny i imieniny jednego dnia, to jeszcze Gwiazdkę! Odpowiedz Link Zgłoś
channtall Re: Blanka czy Tamara? 22.07.07, 12:25 tez prawda samam mam imieniny i urodziny w jednym dniu ale co innego miec jest miesiac po urodzinach.. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Blanka czy Tamara? 22.07.07, 12:31 ja mam imieniny wkrótce po urodzinach i nigdy nie narzekałam, moi rodzice też, nawet wtedy, kiedy byłam mała i w krótkim odstępie czasu musieli mi kupować dwa prezenty najważniejsze moim zdaniem jest, żeby imię wam się podobało. Aleksandra jest bardzo, ale to bardzo popularna. trzeba wziąć pod uwagę to, że jeśli nadacie córce takie imię, to na każdym kroku będzie stykać się ze swoimi imienniczkami, po jakimś czasie może to być męczące. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Blanka czy Tamara? 22.07.07, 12:43 Przede wszystkim imię musi Wam się podobać i w miarę współgrać z nazwiskiem. Moim zdaniem aspekty typu popularność czy data imienin mogą być jedynie przydatnymi sugestiami. Ale nie powinny decydować Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Blanka czy Tamara? 22.07.07, 13:54 Ja urodziny mam w grudniu, imieniny w styczniu i jakoś mnie to nie przeszkadza. Raczej uważam, że te szóstki (16.12 i 26.01) są szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Blanka czy Tamara? 22.07.07, 13:56 Ja mam urodziny w połowie kwietnia, imieniny pod koniec maja- ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tami46 Re: Blanka czy Tamara? IP: *.nsm.pl 22.07.07, 15:00 A ja jestem za Tamarą.Mnie się podoba i mam mała dziewczynkę o tym imieniu w rodzinie.Nigdy nie rozumiałam fascynacji imieniem Aleksandra,a dlaczego Oleńka jest zdrobnieniem ? Tego do dzisiaj nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: Blanka czy Tamara? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 21:59 a ja mam urodziny 27 kwietnia a imieniny 30 kwietnia;/ rzadko dostawałam oddzielne prezenty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Blanka czy Tamara? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 09:22 Wolę Blanke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Blanka czy Tamara? IP: *.chello.pl 23.07.07, 13:52 Ja wolę Tamarę. Blanka z polskim nazwiskiem nawet neutralnym dla mnie brzmi śmiesznie. W moim odczuciu jest pretensjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Blanka czy Tamara? 23.07.07, 17:32 Właśnie się dowiedziałam, że stanęło na Tamarze Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Blanka czy Tamara? 23.07.07, 21:24 Zdecydowanie Blanka, z powodow: patrz nizej Odpowiedz Link Zgłoś
kola1987 Re: Blanka czy Tamara? 23.07.07, 21:28 Tamarka jest bardzo ładne, pewnie dlatego ze znam ladne tamary i fajne, blanki nie znam zadnej, ale tez jest fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Blanka czy Tamara? 24.07.07, 09:45 Tamara kojarzy mi sie z dorosla kobieta, poza tym jak rozbic to imie, to naprawde nie jest ciekawa ta mara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Blanka czy Tamara? IP: *.chello.pl 24.07.07, 15:07 Zdecydowanie dłużej niż dzieckiem jest się dorosłą. Dorosła Blanka o nieciekawej aparycji-czy-mała Tamara(bez zdrobnienia)? Osobiście lubię imiona których się nie zdrabnia tzn.w oryginalnej formie używa się najczęściej. Miałam koleżankę Monikę-jak dzwoniłam do niej to prosiłam -Monikę, druga koleżanka miała na imię Anna-jak dzwoniłam nie wiedziałam jak prosić-Ankę czy Anię. Może to mało ważne, ale wtedy miałam problem. Odpowiedz Link Zgłoś