madziarek_edziecko 25.06.03, 12:50 Co sądzicie o imieniu Nadia ? Mi bardzo się podoba. Zauważyłam, że strasznie szybko zmienia mi się gust co do imion. Raz podoba,mi sie takie , innym razem jakies inne Dobrze, ze na razie nie musze wybierac imienia dla dzieciątka. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monstr Re: Nadia - ładne ? 25.06.03, 12:54 Nadia... ładne, nawet bardzo w tej konwencji "wschodniej" podoba mi się również Lena i Inka Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: Nadia - ładne ? 25.06.03, 15:03 Bardzo ładne . Jest wdzięczne i łagodne. Niestety nie do każdego nazwiska pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
addinka Re: Nadia - ładne ? 25.06.03, 16:30 Mi też się podoba, ale nie miałabym odwagi nazwać tak córki i nie pasuje do mojego typowo polskiego nazwiska, herbowego zresztą. W każdym razie 1000 razy bardziej podoba mi się niż wałkowane Julie i Zuzie i Oliwki................................ A jak to imię zdrabniać? Naduśia, Nadunia, Dusia? Odpowiedz Link Zgłoś
procenka Re: Nadia - ładne ? 26.06.03, 00:55 moi znajomi z niemiec maja coreczke nadie, nadine. i zdrabniaja nadinka notabene sliczna dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Nadia - ładne ? 27.06.03, 10:31 Czesc ! Ladne imie ,ale dla mnie troszke za rosyjskie. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kingha Re: Nadia - ładne ? 04.07.03, 21:22 Długo zastanawialiśmy się z mężem jakie imię wybrać dla dziewczynki, dodam, że co tydzień mieliśmy inną koncepcję. Stanęło w końcu na Nadia Lilianna i jesteśmy bardzo zadowoleni. Oczywiście używamy tylko pierwszego imienia - Nadia, idealnie pasuje do naszej córeczki, jest takie dziewczęce, delikatne, subtelne. zdrobnienia użźywane u nas to Naduśka, Duśka, ale zdrobnienia to tak indywidualna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka2 Re: Nadia - ładne ? 08.07.03, 22:38 Ja też mam córeczkę Naduleczkę!!!To imie podobało mi się już wtedy, kiedy jeszcze nawet nie myslałam o dziecku...Ale wiedziałam,że jeśli będę miała kiedyś córeczkę napewno będzie tak miała na imię...I tak się stało...Jeśli chodzi o skróty to najczęściej mówię do niej Nadunia, Nadulka albo Nadinka...Ona sama, kiedy była mała molwiła o sobie Niania i tak też się czasem do niej zwracam...Pozdraiwam wszystkie Nadusiowe mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
rena_26 Re: Nadia - ładne ? 26.07.03, 20:33 Czesc,jestem Renata mama prawie 3 letniej Nadii.My na naszgo szkraba wołamy róznie Duska, Nadenka a czasami tak jak ona woła na siebie Nana lub Niania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Nadia - ładne ? 26.07.03, 23:25 Niania? Zabawnie, bo moja Ania też tak mówi na siebie Odpowiedz Link Zgłoś