Gość: Mama małej Paryski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 09:36 Niestety w księdze nie ma takiego imienia. Powiedziałam ze Viwianna jest i Nikola i zkarmen jest to dlaczego Paris nie napisali.Poszłam do kierownika i błagałam , krzyczałam , udowodniałam tez ze imienia Ola nie ma a mojej znajomej tak własnie wpisali.Nie wpisali Aleksandra tylko Ola, a takiego imienia nie ma. Uparłam się i mam Parysę. Zapoczątkowałam chyba Parysę.Będzie Karmen,Nikola, Viwiana i Parysa. Wreszcie. A Dżesika jest czy jessica?Chyba raczej wpisują Dżesika. Znałam dziewczynę- chciała dac Angela.Wpisali jej Andżelika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łodź Kobylarska Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 09:42 a jeden cygan ma na imię Paryż.Tamta ma Paris, a po polsku by było Paryż. Cześ Paryż. Do odpowiedzi Paryż Mączyńska, niech się odezwie Paryż Mucha. A np takie imię jak: Kobyłka, Olsztyn, Pajęczno, Łodź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parisetta Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:42 Paryżetta,Parizetta,parisetta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Chciałam Paris. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:57 Kolejne trolle na forum ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Chciałam Paris. IP: *.cnb.com.pl 31.07.07, 11:03 Bosko. Dziecko będzie miało za partonkę Paris Hilton. Biedne. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 12:00 Takie trollowanie ma chyba swoją jednostkę chorobową... Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 12:57 To cały czas jeden troll sam ze soba na początku rozmawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Chciałam Paris. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:27 Wychodzi na to , ze tak Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 19:45 Tak, to ten sam, co od Mieszka i Ziemowita, a także segregowania rodzin według imion, dziewczynek -bin i Genowefy oraz Gertrudy. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 12:56 Paris jako imie to po polsku Parys, czyli jednoznacznie facet... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 13:48 Wiesz, że masz nie tylko charakterystyczne IP, ale i sposób pisania? Prowadzenie dialogów z samym sobą jest niezgodne z netykietą. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Mamo małej Paryski 31.07.07, 14:20 Gdzie zniknęłaś? Mam nieodparte wrażenie, że ostatnimi czasy jest coraz więcej absurdalnych, cynicznych postów właśnie z uwagi na brak przymusowego logowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREGORIKOS Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 15:20 Witam Nie jestem w temacie nadawania imion, ale ... o jaką księgę chodzi?? A co z imionami Virginia i Afrodyta?? Chciałbym mieć córeczkę o imieniu Virginia, czy mógłbym mieć z tym jakiś problem?? Drugie imię jakie mi się podoba to Afrodyta i chciałbym też córeczkę o takim imieniu. Chciałbym mieć więc 2 Czy mogę mieć jakiś problem z nadaniem im takich imion?? Jest nawet Św. Virginia - beatyfikował ją sam Jan Paweł II, więc chyba z tym imieniem nie powinno być problemu, co?? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 15:35 Z Afrodyta nie będzie problemu. Wirginia powinna być przez w (w polskim alfabecie nie ma litery v). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREGORIKOS Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 19:48 No ale nie ma tez X, a jest imie Xawery Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 19:53 To się wiąże z dawną ortografią, ale właściwie jest to Ksawery, nie Xawery. Xawerego można zarejestrować w drodze wyjątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREGORIKOS Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:36 No to w takim razie tez powinni zarejestrowac imie Virginia A gdzie moge sie w tej sprawie wczesniej zglosic, by sie dowiedziec jak to wyglada?? Nie chcialbym w ostatniej chwili miec takiego problemu, wolalbym zasiegnac informacji wczesniej. Co to za ksiega, o ktorej mowa w pierwszym czy tez drugim poscie tego tematu?? Jakas Polska Ksiega Imion?? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Chciałam Paris. 01.08.07, 13:24 Gość portalu: GREGORIKOS napisał(a): > No to w takim razie tez powinni zarejestrowac imie Virginia Virginia NIE jest tradycyjnym polskim zapisem tego imienia. > A gdzie moge sie w tej sprawie wczesniej zglosic, by sie dowiedziec jak to wygl > ada?? Zadzwoń do USC, w którym będziesz rejestrować dziecko lub napisz do Rady Języka Polskiego (link w opisie forum) - w obydwu przypadkach najprawdopodobniej odpiszą, że możesz zarejestrować Wirginię. > Co to za ksiega, o ktorej mowa w pierwszym czy tez drugim poscie tego tematu?? > Jakas Polska Ksiega Imion?? Nie ma oficjalnego spisu (gdyby był, nie byłoby problemu z rejestracją np. Dobromira, a bywa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREGORIKOS Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:37 Dziękuję W takim razie wybiorę chyba Radę Języka Polskiego A może rozwiązaniem byłby poród w innym kraju?? Np. w Wielkiej Brytanii Coś w mediach było jakiś czas temu tylko nie pamiętam dokładnie sytuacji, ale ... gdy jest się ileś czasu przed porodem w UK (bodajże 3 miesiące) i dziecko urodzi się tam to dostaje obywatelstwo brytyjskie, ale ma również polskie, gdy rodzice wrócą do kraju i w PL zalatwią formalności. W takiej sytuacji chyba muszą polskie urzedy uznac takie imie, prawda?? Zostaloby nadane w UK, wiec nie moga zmienic, tak?? Inaczej np. Kevin bylby ... Kewinem lub jeszcze inaczej by mu zmienili Dobrze myślę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Chciałam Paris. IP: *.chello.pl 03.08.07, 10:31 Na tym właśnie rzecz polega, że w Polsce nie może być Kevina, tylko Kewin, i nie Virginia, tylko Wirginia. Takie są u nas zasady ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Chciałam Paris. 05.08.07, 07:07 nie jestem pewna co do UK,ale dziecko urodzone poza Polska a majace przynajmniej jednego rodzica,ktory ma obywatelstwo polskie jest automatycznie obywatelem Polski i mozna zalatwiac papiery nawet poza Polska w ambasadach lub konsulacie... w Polsce panuje tzw. prawo krwi,tzn. obywatelem Polski moze z urodzenia byc tylko dziecko obywatela polskiego niezaleznie czy urodzone w kraju czy poza rowniez jesli dziecko cudzoziemca sie rodzi w Polsce nie dostaje automatycznie obywatelstwa; tak samo jest w Niemczech... natomiast we Francji, Kanadzie i US jest tzw. prawo ziemi, co oznacza,ze kazde dziecko urodzone w tym kraju jest automatycznie jego obywatelem niezaleznie od tego czy rodzice nimi sa czy nie.... jesli chodzi o UK to chyba jest tam prawo krwi,ale nie jestem pewna - jesli tak to nie ma znaczenia czy dziecko tam sie urodzi czy nie tylko obywatelstwo rodzicow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meksykanka curuś Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 07:31 alicja bachleda curus w dowozie ma miejsce urodzenia meksyk.Czy jest meksykanką? tego nie wiem, czy ma obywatelstwo wpisane meksykańskie czy polskie tez tego nie wiem.Poprostu jej mama i tata akurat tam byli i akurat sie stało tak ze nastąpił poród.I urodziła sie juz w meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREGORIKOS Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:38 Przypomniało mi się Odnośnie imienia Paris Koleżanka opowiadała mi o dziewczynie w jej grupie na studiach Faktycznie ma na imię Paris, nazwisko ma polskie, ale nie pamiętam. Paris jest modelką Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Chciałam Paris. 03.08.07, 12:27 Czemu tak mało patriotycznie- dajmy cos bardziej polskiego. Np. dla chłopca proponuję Wołomin- prawda, ze ślicznie? Brooklyn się chowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 09:14 Na przykład pięknie brzmiałoby Wanessa Paradyż Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Chciałam Paris. 06.08.07, 15:05 Wpisują Jesica i Angelika. Znałam dwie dziewczynki o takich właśnie imionach. Odpowiedz Link Zgłoś