Dodaj do ulubionych

Chciałam Paris.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 09:36
Niestety w księdze nie ma takiego imienia. Powiedziałam ze Viwianna jest i
Nikola i zkarmen jest to dlaczego Paris nie napisali.Poszłam do kierownika i
błagałam , krzyczałam , udowodniałam tez ze imienia Ola nie ma a mojej
znajomej tak własnie wpisali.Nie wpisali Aleksandra tylko Ola, a takiego
imienia nie ma. Uparłam się i mam Parysę.
Zapoczątkowałam chyba Parysę.Będzie Karmen,Nikola, Viwiana i Parysa.
Wreszcie. A Dżesika jest czy jessica?Chyba raczej wpisują Dżesika.

Znałam dziewczynę- chciała dac Angela.Wpisali jej Andżelika.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łodź Kobylarska Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 09:42
      a jeden cygan ma na imię Paryż.Tamta ma Paris, a po polsku by było Paryż. Cześ
      Paryż. Do odpowiedzi Paryż Mączyńska, niech się odezwie Paryż Mucha.

A np takie imię jak: Kobyłka, Olsztyn, Pajęczno, Łodź.
    • Gość: Parisetta Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:42
      Paryżetta,Parizetta,parisetta
    • Gość: Dee Re: Chciałam Paris. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 10:57
      Kolejne trolle na forum ???
    • Gość: Aga Re: Chciałam Paris. IP: *.cnb.com.pl 31.07.07, 11:03
      Bosko. Dziecko będzie miało za partonkę Paris Hilton. wink Biedne.
    • lilith76 Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 12:00
      Takie trollowanie ma chyba swoją jednostkę chorobową...
      • das.krokodil Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 12:57
        To cały czas jeden troll sam ze soba na początku rozmawia? smile
        • Gość: Dee Re: Chciałam Paris. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:27
          Wychodzi na to , ze tak smile
          • gaudencja Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 19:45
            Tak, to ten sam, co od Mieszka i Ziemowita, a także segregowania rodzin według
            imion, dziewczynek -bin i Genowefy oraz Gertrudy.
    • annajustyna Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 12:56
      Paris jako imie to po polsku Parys, czyli jednoznacznie facet...
    • olianka Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 13:48
      Wiesz, że masz nie tylko charakterystyczne IP, ale i sposób pisania? Prowadzenie
      dialogów z samym sobą jest niezgodne z netykietą.
    • nati_28 Mamo małej Paryski 31.07.07, 14:20
      Gdzie zniknęłaś?

Mam nieodparte wrażenie, że ostatnimi czasy jest coraz więcej absurdalnych,
      cynicznych postów właśnie z uwagi na brak przymusowego logowania.
    • Gość: GREGORIKOS Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 15:20
      Witam

Nie jestem w temacie nadawania imion, ale ... o jaką księgę chodzi??

A co z imionami Virginia i Afrodyta??
      Chciałbym mieć córeczkę o imieniu Virginia, czy mógłbym mieć z tym jakiś problem??
      Drugie imię jakie mi się podoba to Afrodyta i chciałbym też córeczkę o takim
      imieniu. Chciałbym mieć więc 2 smile
      Czy mogę mieć jakiś problem z nadaniem im takich imion??

Jest nawet Św. Virginia - beatyfikował ją sam Jan Paweł II, więc chyba z tym
      imieniem nie powinno być problemu, co??
      • olianka Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 15:35
        Z Afrodyta nie będzie problemu.

Wirginia powinna być przez w (w polskim alfabecie nie ma litery v).
        • Gość: GREGORIKOS Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 19:48
          No ale nie ma tez X, a jest imie Xawery
          • gaudencja Re: Chciałam Paris. 31.07.07, 19:53
            To się wiąże z dawną ortografią, ale właściwie jest to Ksawery, nie Xawery.
            Xawerego można zarejestrować w drodze wyjątku.
            • Gość: GREGORIKOS Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:36
              No to w takim razie tez powinni zarejestrowac imie Virginia smile

A gdzie moge sie w tej sprawie wczesniej zglosic, by sie dowiedziec jak to wyglada??

Nie chcialbym w ostatniej chwili miec takiego problemu, wolalbym zasiegnac
              informacji wczesniej.

Co to za ksiega, o ktorej mowa w pierwszym czy tez drugim poscie tego tematu??
              Jakas Polska Ksiega Imion??
              • olianka Re: Chciałam Paris. 01.08.07, 13:24
                Gość portalu: GREGORIKOS napisał(a):

> No to w takim razie tez powinni zarejestrowac imie Virginia smile

Virginia NIE jest tradycyjnym polskim zapisem tego imienia.

> A gdzie moge sie w tej sprawie wczesniej zglosic, by sie dowiedziec jak to wygl
                > ada??

Zadzwoń do USC, w którym będziesz rejestrować dziecko lub napisz do Rady Języka
                Polskiego (link w opisie forum) - w obydwu przypadkach najprawdopodobniej
                odpiszą, że możesz zarejestrować Wirginię.

> Co to za ksiega, o ktorej mowa w pierwszym czy tez drugim poscie tego tematu??
                > Jakas Polska Ksiega Imion??

Nie ma oficjalnego spisu (gdyby był, nie byłoby problemu z rejestracją np.
                Dobromira, a bywa).
                • Gość: GREGORIKOS Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:37
                  Dziękuję smile

W takim razie wybiorę chyba Radę Języka Polskiego

A może rozwiązaniem byłby poród w innym kraju?? Np. w Wielkiej Brytanii
                  Coś w mediach było jakiś czas temu tylko nie pamiętam dokładnie sytuacji, ale
                  ... gdy jest się ileś czasu przed porodem w UK (bodajże 3 miesiące) i dziecko
                  urodzi się tam to dostaje obywatelstwo brytyjskie, ale ma również polskie, gdy
                  rodzice wrócą do kraju i w PL zalatwią formalności.

W takiej sytuacji chyba muszą polskie urzedy uznac takie imie, prawda??
                  Zostaloby nadane w UK, wiec nie moga zmienic, tak??
                  Inaczej np. Kevin bylby ... Kewinem lub jeszcze inaczej by mu zmienili
                  Dobrze myślę??
                  • Gość: Aga Re: Chciałam Paris. IP: *.chello.pl 03.08.07, 10:31
                    Na tym właśnie rzecz polega, że w Polsce nie może być Kevina, tylko Kewin, i
                    nie Virginia, tylko Wirginia. Takie są u nas zasady ortografii.
                  • ewa-krystyna Re: Chciałam Paris. 05.08.07, 07:07
                    nie jestem pewna co do UK,ale dziecko urodzone poza Polska a majace przynajmniej
                    jednego rodzica,ktory ma obywatelstwo polskie jest automatycznie obywatelem
                    Polski i mozna zalatwiac papiery nawet poza Polska w ambasadach lub
                    konsulacie... w Polsce panuje tzw. prawo krwi,tzn. obywatelem Polski moze z
                    urodzenia byc tylko dziecko obywatela polskiego niezaleznie czy urodzone w kraju
                    czy poza rowniez jesli dziecko cudzoziemca sie rodzi w Polsce nie dostaje
                    automatycznie obywatelstwa; tak samo jest w Niemczech... natomiast we Francji,
                    Kanadzie i US jest tzw. prawo ziemi, co oznacza,ze kazde dziecko urodzone w tym
                    kraju jest automatycznie jego obywatelem niezaleznie od tego czy rodzice nimi
                    sa czy nie.... jesli chodzi o UK to chyba jest tam prawo krwi,ale nie jestem
                    pewna - jesli tak to nie ma znaczenia czy dziecko tam sie urodzi czy nie tylko
                    obywatelstwo rodzicow...
                    • Gość: meksykanka curuś Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 07:31
                      alicja bachleda curus w dowozie ma miejsce urodzenia meksyk.Czy jest meksykanką?
                      tego nie wiem, czy ma obywatelstwo wpisane meksykańskie czy polskie tez tego
                      nie wiem.Poprostu jej mama i tata akurat tam byli i akurat sie stało tak ze
                      nastąpił poród.I urodziła sie juz w meksyku.
    • Gość: GREGORIKOS Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:38
      Przypomniało mi się

Odnośnie imienia Paris

Koleżanka opowiadała mi o dziewczynie w jej grupie na studiach
      Faktycznie ma na imię Paris, nazwisko ma polskie, ale nie pamiętam.

Paris jest modelką
    • memphis90 Re: Chciałam Paris. 03.08.07, 12:27
      Czemu tak mało patriotycznie- dajmy cos bardziej polskiego. Np. dla chłopca
      proponuję Wołomin- prawda, ze ślicznie? Brooklyn się chowawink
      • gaudencja Re: Chciałam Paris. 03.08.07, 22:09
        Zamiast Paris może być Parczew.
        • pluskotka Re: Chciałam Paris. 04.08.07, 22:16
          Albo Paradyż. tongue_out
          • Gość: kim Re: Chciałam Paris. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 09:14
            Na przykład pięknie brzmiałoby Wanessa Paradyżwink
    • ariana1 Re: Chciałam Paris. 06.08.07, 15:05
      Wpisują Jesica i Angelika. Znałam dwie dziewczynki o takich właśnie imionach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.