chadzynka 14.08.07, 21:58 Jak Wam się podoba takie imię dla dziewczynki. Miałam dać córeczce na imię Zuzanna, ale zrobiło sie zbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gracja Re: Celina IP: *.chello.pl 15.08.07, 15:09 Mnie niestety kojarzy się z "Celiną" Kultu czy Kazika. Odpowiedz Link Zgłoś
chadzynka Re: Celina 15.08.07, 15:23 Kolejna opcja to Helena- trochę bardziej popularna od Celiny, ale nie tak jak Zuzanna. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Celina 15.08.07, 15:31 Helenka bardziej podoba mi się niż Celinka. (Ale Celinka też ładna ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Celina 15.08.07, 16:00 Helena jest świetna. Ale tak naprawdę namawiałabym na Celestynę Odpowiedz Link Zgłoś
pontecorvo Re: Celina 30.08.07, 23:00 A Cecylia? W zestawie Celina, Celestyna i Cecylia które byłoby najciekawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Celina IP: *.nat.tvk.wroc.pl 31.08.07, 00:18 Jak dla mnie zdecydowanie Celestyna i Helena Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Celina 31.08.07, 08:46 Celestyna kojarzy mi się z Cesią-Cielęciną z "Szóstej klepki" Musierowicz, skojarzenie miłe, ale nie chciałabym być nazywana Cielęciną... Celina Helena brzmi dumnie! Helena Celina też, ale bardziej podoba mi się pierwsza opcja. A piosenkę o Celyyyynie śpiewał jeszcze kiedyś Jacek Kaczmarski... Zresztą piosenka była popularna na tyle dawno temu, że raczej nikomu z rówieśników ewentualnej Celinki nie będzie się kojarzyła ze smiechem jak hejnał, ani innymi rozrywkowymi wydarzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Celina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:42 Gość portalu: Gracja napisał(a): > Mnie niestety kojarzy się z "Celiną" Kultu czy Kazika. Identyczne mam skojarzenia. Niezbyt mi sie podoba to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Celina IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.07, 19:13 A mi się podoba.Na pewno będzie jedna na wiele innych "zlewających się" imion.Podstawą jest przymiotnik "celestis" a to oznacza niebiański/a Ładne jest też zdrobnienie Celinka /Linka/ Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Jest Helenka 26.12.07, 20:11 Weszłam na Foto Forum użytkownik chadzynka i obejrzałam zdjęcia małej. Najłatwiej- wejdżcie w google wyskoczy Wam użytkownik chadzynka i kliknijcie. Ukażą się wam zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jest Helenka 26.12.07, 23:53 No to gratulacje, podoba mi się bardziej od Celiny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jest Helenka 28.12.07, 23:55 Gratulacje Mnie się też znacznie bardziej podoba Helena. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Celina 28.12.07, 14:56 śliczne imię, Helenka coraz bardziej popularna, ale też ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Celina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 15:18 Duzo bardziej podoba mi sie Helena niz Celina Gratulacje dla Mamy Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: Celina 29.12.07, 00:11 z tych trzech tylko Helenę umiem zaakceptować...Zuzia strasznie mi się nie podoba a Celina jeszcze bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś