channtall 22.08.07, 14:32 co myslicie o tym imieniu??? chcialam dac Aleksandra, ale jest bardzo popularna, wiec moze Olga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: essi Re: A Olga? IP: *.smrw.lodz.pl 22.08.07, 15:19 Olga podoba mi się zdecydowanie bardziej niż Aleksandra. Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: A Olga? 22.08.07, 16:52 Piękne imię, jedno z moich ulubionych. Na pewno ładniejsze od Aleksandry. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: A Olga? 23.08.07, 09:46 Cześć Channtall, Olga - przepięknie, i można też zdrabniać jako Oleńkę! I moim zdaniem pasuje Wam ładnie do Dagusi. Nie jest zbyt popularne, ale na tyle znane, że nie będzie brzmiało "dziwacznie". Zazdroszczę trochę pomysłu! Malwinka Odpowiedz Link Zgłoś
channtall Re: A Olga? 23.08.07, 13:02 mal_art ciesze sie ze ci sie podoba ja ne moge sie zdecydowac, no ale co raz bardziej jestem sklonna ku temu imieniu. zobacze cco maz na to Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: A Olga? 23.08.07, 10:22 Olga jest ładniejsze niż Aleksandra. Sama miałam chrapkę na to imię Odpowiedz Link Zgłoś
twin-maid Re: A Olga? 29.08.07, 20:08 Ja mam na imię Olga i powiem Wam, że nie przepadam za tym imieniem czego moi rodzice nie są w stanie zrozumieć. W rodzinie i wśród znajomych nikt do mnie tak nie mówi. Zwracają się do mnie Ola, Olka, Oleńko, Olcia. Niestety większość nowo poznanych ludzi gdy słyszy Olga, uważa, że tego imienia się nie zdrabnia. Istnieje stereotyp, że Ola to zdrobnienie od Aleksandra i Olg nie można tak nazywać. Musiałam się wypowiedzieć jak zobaczyłam taki topic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
channtall twin-made 29.08.07, 20:33 wlasnie tego sie obawiam - ze mimo iz dam corce Olga to i tak wszyscy bede mowic do niej Ola, a to bez sensu...... a jak wolalabys zeby do ciebie mowiono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twin-maid Re: twin-maid IP: *.chello.pl 29.08.07, 23:11 Channtall wolałam zawsze, żeby zdrabniano moje imię. Na szczęście znajomi i rodzina sami mówia do mnie Ola albo Olka, a tylko urzędowo używam Olga Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A Olga? 29.08.07, 20:35 B. podoba mi sie imie Olga. Niestety po niemiecku to Helga... Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: A Olga? 19.11.07, 16:15 A ja odwrotnie: nie znoszę, jak się zdrabnia moje imię i wszystkich proszę, żeby się do mnie zwracali per Olga. W związku z tym zdrobnieniem można się do mnie zwrócić tylko dwa razy: pierwszy i ostatni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: A Olga? IP: 80.51.196.* 29.08.07, 20:55 podoba mi się, w przeciwieństwie do Aleksandry. a Ty nie chcesz, żeby nazywano ją Ola? Odpowiedz Link Zgłoś
channtall Re: A Olga? 29.08.07, 21:09 nie, wlasnie nie. Aleksandra jest bardzo popularna, i mowi sie na nia Ola, wiec chcialam dac mniej popularne imie.... ale to i tak bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Olga? 05.09.07, 23:52 A może Olimpia? Zeby dalej zdrabniać do Oli. Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: A Olga? 06.09.07, 10:07 Znam dwie Olgi, które używają pełnego imienia, wiec można Moja córka mialaby tak na pierwsze gdyby nie to, ze tu, gdzie mieszkam, imię to nie brzmi najładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: A Olga? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 09:22 Mnie duzo bardziej podoba sie Olga od popularnej Oli. Odpowiedz Link Zgłoś
zetina Re: A Olga? 07.09.07, 13:56 Mnie Olga bardzo się podoba (w przeciwieństwie do Aleksandry) i mam kochaną Babcię Olgę ktorą i tak wszyscy niestety zdrabniają do Oli. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek urodziła się Olga Izabela! 19.11.07, 14:32 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=112007gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś