donmari 24.08.07, 13:10 Zauważyłam, że to imię staje się coraz modniejsze.Co o nim sądzicie? Ile Liwii żyje w Polsce? Pamiętacie,kilka lat temu było takie reality show "Agent". Zwyciężczyni jego I edycji miała na imię Liwia.O niej już dawno każdy zapomniał a imię pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lulu Re: Liwia IP: *.brnt.adsl.virgin.net 24.08.07, 16:44 To moje ulubione zenskie imie od dluzszego czasu. Jak kiedys los obdarzy mnie dziewczynka to bedzie miala na imie Liwia Uwazam, ze jest to delikatne i bardzo dziewczece imie a na dodatek malo popularne, prawie nigdzie tego imienia nie widac i tak trzymac Znam jedna Livie ze Slowacji- jest wspaniala osoba Sama jestem ciekawa ile jest Liwii w Polsce?? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Liwia IP: *.brnt.adsl.virgin.net 24.08.07, 16:45 Acha, wiem ze jedna mama Livii Julianny jest na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Liwia 24.08.07, 20:02 W bloku obok mieszka 14-letnia Liwia. Imię nie podoba mi się w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Liwia IP: *.chello.pl 10.09.07, 10:10 Może imię Liwia zaczyna budzić zainteresowanie, ale nadal jest to imię dość rzadkie (a raczej powiedziałabym bardzo rzadkie). Na ,,moim podwórku" jest jedna, mała Liwia (parę miesięcy) i pamiętam jakie było zdziwienie wszystkich (zapewniam, że bardzo pozytywne), gdy usłyszeli to imię. Ponieważ jest już jedna Liwia, inne mamy ( trochę złe, że im to imię jako pierwszym nie przyszło do głowy ), postanowiły dać swoim córeczkom inne imiona (żeby nie było, że powieliły, wiadomo po kim). Łatwiej jest kopiować imiona popularniejsze, bo zawsze można ,,ściemnić", że to po cioci, kuzynce, czy dawnej przyjaciółce i wtedy inne mamy z podwórka nie patrzą tak krzywo, że niby papugujemy po nich (u nas jest aż 5 Alicji i 3 Asie). Reasumując imię bardzo mi się podoba ale ja, ani nikt inny z naszego osiedla niestety już raczej tak córki nie nazwie (przynajmniej przez jakiś czas). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Liwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 10:56 A ja pamiętam Liwię z Agenta. Fajna babka. Imię dosyc mi sie podoba, kiedys bardziej (dzieki tej wlasnie Liwii z Agenta). Teraz troszke mniej , bo jest coraz czesciej nadawane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamak Re: Liwia IP: *.190-82-b.business.telecomitalia.it 10.09.07, 11:43 Sliczne imie. Liwii wprawdzie zadnej nie znam, ale z podobnych znam Lidie i slyszalam gdzies Ligie. Myse ze te imiona staja sie coraz popularniejsze - na tye ze nikt nie bedzie dziwnie patrzyl slyszac je, ale jednoczesnie nie na tyle, zeby Liwia miala 3 inne kolezanki o takim imieniu w klasie. Poza tym imie kojarzy mi sie bardzo pozytywnie ze skandynawskim Liv, ktore bodajze znaczy "zycie". Cjociaz imie Liwia ma chyba pochodzenie rzymskie prawda? Odpowiedz Link Zgłoś