krimhilda 17.09.07, 14:16 Jak jest obecnie z liczba nadan? Podoba sie Wam Eliza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lilija Re: Eliza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:40 Uwielbiam! Jest melodyjne i kojarzy się z utworem "Dla Elizy" oraz z Elizą Orzeszkową czyli sama klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: Eliza IP: *.range86-141.btcentralplus.com 17.09.07, 17:07 sliczne Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Eliza 17.09.07, 17:33 Nie mam wyrobionego zdania na temat tego imienia, w niektórych sytuacjach mi się podoba, a czasem jakoś nie. Nadań raczej sporo nie ma, kilka razy w publikowanych tu listach się zdarzało, ale IMO to raczej rzadkie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eliza 17.09.07, 18:35 Niespecjalnie mi się podoba, znam dwie i obie jakoś są nie bardzo - moze stąd to moje wrażenie. Wolę Elżbietę. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Eliza 17.09.07, 23:13 Mnie się nie podoba, kojarzy mi się nie wiedzieć czemu pretensjonalnie. A poza tym ma takie niepolskie brzmienie... Tak, wiem, że większość imion nadawanych w Polsce to nie są imiona rdzennie polskie, ale ta cząstka IZ kojarzy się bardzo niepolsko. Kojarzy mi się z własnym wczesnym dzieciństwem, kiedy do kuzynki Elżbiety zwracałam się wszelkimi możliwymi udziwnieniami jej imienia, nie tylko Eliza, ale też Elwira (tak, teraz już wiem, że to inne imię). Obecnie Elżbieta podoba mi się tak bardzo, że nawet nie przyszłoby mi do głowy proponować nikomu Elizy. Odpowiedz Link Zgłoś