nastka_19 22.09.07, 20:41 jeżeli coś powtworze to proszę o poprawę, ale nie znalazłam w początkach tego imienia... a więc u mnie w grupie, z którą prowadzimy zajęcia ratownicze ( tak je nazwijmy), od niedawna jest parka nowych dzieci. Dokładniej brat i siostra ( bliźnięta) Emanuel i Andżelika, z czystej ciekawości pytam co sądzicie o tym imieniu chodzi o Emanuela i o takim połączeniu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Emanuel i Andżelika 22.09.07, 20:49 Emanuel podoba mi się bardzo, Andżelika zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emanuel i Andżelika 22.09.07, 22:29 Emanuel jest ok, Andżelika odpada zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Emanuel i Andżelika 23.09.07, 07:40 Emanuel brzmi dla mnie niemęsko, a Andżelika pretensjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Emanuel i Andżelika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:10 mam takie same odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Emanuel i Andżelika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:31 Andżelika zupelnie mi sie nie podoba. Emanuel takie sobie, trochę zniewieściałe. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Emanuel i Andżelika 24.09.07, 13:38 Kompletnie niedobrane jak dla mnie imiona (jeśli rozpatrywać je jako parę). Emanuel podoba mi się, choć jakoś chyba nie na codzienny użytek. Czyżby rodzice byli fanami E. Olisadebe? W sumie można przyjąć, że jego wpływ na imiona nadawane dzieciom mógł najsilniej wystąpić jakoś z 5 lat temu, kiedy grywał w reprezentacji i był jej największą gwiazdą. Andżelika kojarzy mi się głównie z rozpieszczoną królewną z "Pierścienia i róży". Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś