lavender_mommy 10.10.07, 22:03 Jeszcze ewentualnie myslimy o tym imieniu poza Joelem ktorego odmiana nie bardzo mi sie podoba (pomijajac chyba ogolny brak pomyslu na zdrobnienia. Czy ktos wie jaka jest czestotliwosc nadawania tych imion w Polsce, a moze i przy okazji w USA? Pozdoba sie? Nie? Mniej "dziwne" niz Joel? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Jeremiasz/Jeremi? 10.10.07, 22:07 Zdecydowanie jestem za Jeremiaszem! Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Jeremiasz/Jeremi? 10.10.07, 22:23 podoba mi sie Jeremi ale co do zdrobnien nie mam pomysłow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Jeremiasz/Jeremi? IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 11.10.07, 13:17 Nasz Jeremiasz będzie Jaszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Jeremiasz/Jeremi? 10.10.07, 23:30 Bardzo mi się podoba imię Jeremi. Znam rodziców jednego, na synka zazwyczaj mówią Remi, Remik, Remiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Jeremiasz/Jeremi? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 11.10.07, 00:19 Jedno i drugie podoba mi się, ale bardziej Jeremiasz Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Jeremiasz/Jeremi? 11.10.07, 11:37 Zdecydowanie wybrałabym Jeremiasza lub Jeremiego. Bardziej skłaniałabym się ku Jeremiemu chyba Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Jeremiasz/Jeremi? 11.10.07, 20:12 Jeremiasz podoba mi się całkiem, Jeremi ogromnie (to drugie imię mojego syna), myślę, że w Polsce nie jest ani popularne, ani dziwne. Ze zdrobnieniami można iść jeszcze w stronę "ruskiego" Jaremy - np. Jaremko, a nawet skrócić sobie do "banalnego", ale niespotykanego obecnie Jarka. Ładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: Jeremiasz/Jeremi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 20:33 Podoba mi się i Jeremi i Jeremiasza. Zdrabniałabym do Jeremiaszka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jeremiasz/Jeremi? 13.10.07, 17:08 Dużo bardziej mi się podoba, niż Joel. I, rzecz jasna, jest mniej "dziwne". Z ostatnich danych: w Warszawie w zeszłym roku Jeremi byl na 173 miejscu wśród imion męskich i żeńskich, natomiast Jeremiasz - na 307. W USA - sama mozesz sprawdzić na tej stronie: Jeremy był na 123 miejscu, Joel na 124, a Jeremiah na 71. Przy czym Jeremiahowi rośnie, a pozostałym dwóm imionom - spada (od lat 70. wychodzą z mody). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavender_mommy gaudencja IP: *.dsl.ipltin.sbcglobal.net 15.10.07, 01:09 Dzieki za podanie strony i wyczerpujaca odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
aagnieszek Re: gaudencja 06.11.07, 23:47 Ja mam 6.5 letniego synka Jeremiasza zdrabniamy po prostu Jeremiaszek, Jeremiś, czasami w żartach Jerry( fonetycznie Dżerry) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Jeremiasz/Jeremi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 08:39 Jeremiasz i Jeremi to sliczne imiona. Joel srednio mi sie podoba. Rozumiem, ze mieszkasz w USA ? Ja wybrałabym Jeremiego Odpowiedz Link Zgłoś