Gość: Dee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 09:32 A jak to jest z Krystianem ? Znacie jakichś maluszków o tym imieniu ? Jak reagujecie na to imie ? Ja raczej odbieram je pozytywnie, jest ok, ale bez wiekszych emocji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solveiga1 Re: Krystian 18.10.07, 12:17 Znam jednego Krystiana, osmiolatka. Imie raczej do niego pasuje. A co do samego imienia to mam podobne podejscie jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: Krystian 18.10.07, 12:19 Mnie sie nie podoba. Zaraz mysle Krystek-chlystek i za zadne skarby nie moge wyplenic tego skojazenia choc jest to pewnie dosc niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Krystian IP: *.nat.tvk.wroc.pl 18.10.07, 13:10 Krystiana odbieram neutralnie, bardziej podoba mi się forma Krystyn Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Krystian 18.10.07, 15:43 znam 3 Krystianów jeden ma 23 lata jeden 18 a jeden 2 latka samo imię jest ok choć nie w moim guście Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Krystian 18.10.07, 16:42 Nie lubię tego imienia. Moda na to imię już minęła. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Krystian 18.10.07, 17:33 Ale za to jakie to imię ma znaczenie: Krystian – imię męskie, pochodzenia grecko-łacińskiego, od łac. Christianus, Cristianus oznaczające "należącego do Chrystusa". Myślę, że do wierzących chrześcijan może przemówić Odpowiedz Link Zgłoś
oksana6 Re: Krystian 18.10.07, 17:22 To imię nosił mój brat,który był wspaniałym człowiekiem,sama nazwała bym tak swojego synka gdyby nie złe wspomnienia z wypadku.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Krystian 18.10.07, 19:44 Mam trzydziestoparoletniego znajomego o tym imieniu. Niestety, mówią na niego Krysiek lub Kryśka, czego on nie znosi. Imię mi się podoba, choć ze względu na te zdrobnienia, raczej bym go nie nadała. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Krystian 18.10.07, 20:04 Ja lubię to imię. Podobne do Krzysztofa, alke dużo ładniejsze. Małych Krystianów nie znam, ale ponad dwudziestoletnich tak. Sympatyczni faceci. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Krystian 18.10.07, 22:08 Nie znoszę tego imienia. Zaliczam je do tej samej grupy co: Kamil, Patryk, Damian. Rzadko które imię tak bardzo mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś