Gość: aga0107 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:24 witam. Wczoraj po raz pierwszy spotkałam się z krytyką imienia mojego synka - ma już 9 miesięcy. Otóż koleżanka na moją odp. o imię skomentowała to tak: "a nie mogłaś dać mu normalnego imienia ?" No myślałam, że jej strzelę. Nie wiem jak można tak się zachowywać, owszem każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii ale nie tonem zbulwersowanej pańci. Odpowiedziałam jej, że to imię jest jak każde inne i nasze imiona (obie mamy Agnieszka) są tak samo odpowiednie jak Ignacy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: do mam Ignasiów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:26 Ignacy to normalne imie i nie masz sie czym przejmowac! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: do mam Ignasiów 23.10.07, 13:40 Ignacy to normalne imię i Twoja odpowiedź powinna pani Agnieszce zamknąć buzię Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: do mam Ignasiów 23.10.07, 13:40 nie przejmuj się. najwazniejsze jest to, że tobie się to imię podoba. koleżance nie musi! a że 'wprost' wyraża swoje odczucia to swiadczy tylko i wyłącznie o jej kulturze. do każdego imienia można się przyczepić, a pojęcie 'normalne' to rzecz względna. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: do mam Ignasiów 23.10.07, 15:10 Akurat to ostatnio coraz częściej spotykane imie - może nie jakieś super popularne, ale jednak. Mi osobiście Ignaś bardzo się podoba dla dzieciaka, a Ignacy dla dorosłego mężczyzny brzmi świetnie. To nastolatka spotkałam się ze zdrabnianiem do "Ignac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaIgnasia in spe Re: do mam Ignasiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 19:22 Popieram!!! Ignacy to piękne imię. Jestem w ciąży i, jeśli to chłopiec, będzie Ignaś Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: do mam Ignasiów 23.10.07, 21:41 u nas tez jak bedzie chlopak to wlasnie Ignas ! Odpowiedz Link Zgłoś