szymama 16.11.07, 10:53 dla mnie cudownie, uwielbiam zdrobnienie Mundek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kania34 Re: Edmund IP: *.iopan.gda.pl 16.11.07, 11:19 Ciekawe, czy znalazłby się ktoś odważny obecnie, aby malutkiego chlopczyka nazwać Edkiem. Troszkę takie wujciowato-tatusiowate. A Edward? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Edmund 17.11.07, 21:45 Gość portalu: kania34 napisał(a): > Ciekawe, czy znalazłby się ktoś odważny obecnie, aby malutkiego > chlopczyka nazwać Edkiem. Troszkę takie wujciowato-tatusiowate. > A Edward? Podoba mi się i Edward i Edmund. Znam mamę rocznego Mundka. Odpowiedz Link Zgłoś
szymama Re: Edmund 16.11.07, 11:32 U nas Mundek to pewne imie dla chlopca, ale zobaczymy kto za 8 tygodni sie wykluje Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: Edmund 16.11.07, 19:50 Jak fajnie! To czekam na informację co się wykluło . Edmund podoba mi się chociaż szczerze powiem, że zapomniałam o tym imieniu osobiście bym nie nadała ale fajnie, że mi przypomniałaś! Mam nadzieję, że dasz znać kiedy się Mundek narodzi . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Edmund 16.11.07, 22:04 MNnie się podoba, bardziej od Edwarda, zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Edmund IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 01:11 moj tato ma na imie edmund jest dobrym cieplym i bardzo lagodnym czlowiekiem. no i zdrobniale to mundek nie edek, to drugie to zdrobnienie od edwarda. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Edmund 18.11.07, 12:09 U mnie na Edmundow mowi sie Mondek . Mundek ladniej i nowoczesniej. )) Inne zdrobnienia, ktore przychodza mi do glowy: Edmuś, Edmik, Mundzio, Edmundzik, Mundzik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Edmund IP: *.chello.pl 18.11.07, 18:53 Nigdy się nad nim nie zastanawiałam, a przecież ładne i wdzięczne. Byle nie zdrabniać do Mundiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Edmund IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:07 Mundek brzmi fajnie ale to bardziej zdrobnienie od Rajmunda. Znam Edmunda na którego każdy woła Enio, imię to z nim mi sie kojarzy i dlatego mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Edmund IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:42 Takie sobie Kojarze z Muńkiem z T love Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Edmund 19.11.07, 13:49 Gość portalu: Dee napisał(a): > Takie sobie Kojarze z Muńkiem z T love Ale Staszczyk ma na imię Zygmunt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Edmund IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 14:56 Aaaaa no to juz nie kojarze ze Staszczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Edmund IP: *.acn.waw.pl 23.11.07, 00:27 Mój ukochany dziadziuś ma na imię Edmund i od zawsze sie u nas mówiło dziadek Mundek Odpowiedz Link Zgłoś