agata7712 03.12.07, 21:05 Bedziemy mieli dziewczynkę, chciałabym nazwac ją oryginalnie, bo to podobno pomaga później w ewentualnej karierze ;] no i wyróżnia dziecko, które już przez to jest oryginalne Co myślicie o imionku Anastazja? Mnie coraz bardziej zaczyna się podobać, chociaż mąż nalega na Eulalię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Anastazja 03.12.07, 21:25 Anastazja bardzo ładnie, tradycyjne imię, a jednocześnie oryginalne. Zdrobnienia też śliczne. Eulalia źle mi się kojarzy przez jedną panią, której mąż zdrabniał jej imię do "Lalka". Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Anastazja 03.12.07, 21:29 Podoba mi się i Eulalia i Anastazja. Anastazja ciut bardziej, ale nie odbieram jej jako oryginalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Anastazja 03.12.07, 21:32 A jakie są ładne zdrobnienia od Anastazji? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Anastazja 03.12.07, 21:35 orvokki napisała: > A jakie są ładne zdrobnienia od Anastazji? Nastusia, Nastka, Nastia Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Anastazja 03.12.07, 23:08 > > A jakie są ładne zdrobnienia od Anastazji? > > Nastusia, Nastka, Nastia Ano właśnie, zupełnie mi się te zdrobnienia nie podobają, chociaż imię Anastazja owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Anastazja 04.12.07, 08:45 w mojej szkole jest Anastazja zdrabniana jako Ania lub Asia, czasem Anasia Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Anastazja 04.12.07, 15:47 orvokki napisała: > A jakie są ładne zdrobnienia od Anastazji? Stazyjka /to zdrobnienie używane na G.Śląsku/ Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anastazja 03.12.07, 22:29 Podoba mi się bardziej Eulalia, ale Anastazja (Nastka, Nastia) też. Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: Anastazja 04.12.07, 09:27 Zdecydowanie Anastazja-można ładnie zdrobnić a imię w swym oryginalnym brzmieniu brzmi dostojnie Eulalia tez nie jest złe ale jak je ładnie zdrobnić? Odpowiedz Link Zgłoś