Gość: kaśka IP: *.chello.pl 16.12.07, 10:26 Witam ! mam pytanie czy moge zamienic imiona kolejnością żeby dziecko nosiło drugie imie na piersze córeczka ma 20 miesięcy i mysle ,że to już ostatni dzwonek na zmiane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: zmiana kolejności imion 16.12.07, 22:43 Oczywiście, ze możesz! Trzeba to tylko odpowiednio uzasadnić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka do gaudencji IP: *.chello.pl 17.12.07, 09:41 czyli mam napisać oświadczenie ,że imie mi się nie podoba ,że nie moge się do niego przyzwyczaic czy to będzie dobrze? i mam się udac do urzędu tam gdze otrzymała akt urodzenia i dostarczyc akt i oświadczenie czy jest coś takiego jak odrzucenie oświadczenia? ile się czeka na taką zmiane (dodam ,że to w Warszawie )i chyba musze ponieśc jakies opłaty z góry bardzo dziękuje ps czy jest jakas strona internetowa na ten temat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: do gaudencji 17.12.07, 10:46 www.wom.warszawa.pl/index_karta.php?adres=420 Radzę napisać, że w codziennym użyciu jest imię nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam zamiana kolejności 17.12.07, 13:06 dokładnie tak jak pisze olianka - moja chrześniaczka w ten sposób miała zmienione, bo wszyscy i tak używali imienia drugiego. w USC nie ma problemu, tylko z chrztu zostaje takie, jakie było nadane, ale to nie ma znaczenia, bo używa się i tak tylko jednego. Odpowiedz Link Zgłoś