donmari 20.01.08, 18:28 Zainspirował mnie ten Wieruszów i dlatego postanowiłam zapytać co sądzicie o tym imieniu? Ile jest w Polsce kobiet noszących je? Kiedy urodzona ostatnia? Nazwałybyście tak swoje dziewczątko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Narcyza 20.01.08, 22:21 Bardzo mi się Narcyza podoba i mogłabym tak śmiało nazwać córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rukhsar Re: Narcyza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 11:32 Trochę podśmiewałam się z mojej przyjaciółki, że ma narcystyczne skłonności i zapisałam ją kiedyś w swojej liście kontaktów na gg jako "Anna Narcyza" Z czasem stało się to dla mnie całkowicie naturalnym połączeniem i teraz nie widzę nic dziwnego czy odpychającego w imieniu Narcyza. Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Narcyza 21.01.08, 13:15 Nie podoba mi sie. Nie nazwalabym tak dziecka. Kojarzy sie jednoznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Narcyza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 15:56 Mi się nie podoba, a już szczególnie jego męska forma. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Narcyza 21.01.08, 16:24 Poza skojarzeniem z Narcyzem mitologicznym (minus) i kwiatkiem (plus) jest jeszcze postać Narcyzy Malfoy z Harry'ego P i to zdecydowany minus. Ale samo brzmienie przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Narcyza 21.01.08, 18:31 kojarzy sie z Narcyza Zmichowska. Kwiatowo naturalnie. I brzmi tak jakos....jak- Hiacynta Nie dalalbym corce tak na imie. Odpowiedz Link Zgłoś