olianka 05.02.08, 20:26 Takie imię nosi ciocia mojej kuzynki. Zakładam, że Daromiła jest tworem względnie nowym, jednak bardzo mi się ona spodobała. Co o niej myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Daromiła 05.02.08, 22:57 "Dary" nie bardzo mi się podobają, poczynając od Dariusza Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Daromiła 05.02.08, 23:59 Mnie też Dariusz się nie podoba, ale Daromiła fajna Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Daromiła 25.06.08, 22:11 Mnie sie od razu kojarzy z Dariuszem.Wolę Dobromiłę,ale może jak osluchalabym się z tym imieniem to bym zaakceptowala. Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Daromiła 25.06.08, 22:27 Ja też nie lubię imion typu Daria, Dariusz, więc Daromiła również nie przypadła mi do gustu. Chociaż cząstka "miła" łagodzi brzydotę cząstki "daro" Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Daromiła 25.06.08, 22:37 Nie dla mnie, ale... lubię końcówki -miła. Daromiła, Daromiła... Darka, Darusia, Daryjka, Miłka... Hmmm... Całkiem nieźle. Ale wolałabym chyba Darię (Dariusza też nie lubię, ale Darię już całkiem), z jakąs -miłą na drugie, np. Daria Bogumiła. Daromiła brzmi mi trochę jak zbitka dwóch imion. Odpowiedz Link Zgłoś
damyrade188 Re: Daromiła 15.02.15, 21:05 Wcale ze nie macie racji... Imię Daromiła jest bardzo ładne.. Śliczne słowiańskie imię ... Tylko wybrani je posiadają Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Daromiła 15.02.15, 23:19 Ja wole samo : Mila ( brak polskiej klawiatury) Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Daromiła 16.02.15, 18:12 Hmm trzon Daro wygląda jak nie lubiane przeze mnie zdrobnienie Dariusza za to "miła" bardzo mi się podoba w końcu mieszkamy w Polsce. Ogólnie ładne. Nie znalazłam jej w wikipedii... Odpowiedz Link Zgłoś