madzia_slonko 20.02.08, 11:27 Chodzi mi o skrót Rikki.Strasznie mnie zauroczyło to imię,które funkcjonuje jako imię samodzielne gdzieś w Anglii,Ameryce.Ale na polskie warunki imię to jest bez szans więc może podpowiecie mi jakie imię można tak skracać.A Lissi?To samo pytanie do imienia Lissi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Jakie imię można tak skrócić... 20.02.08, 11:35 Rikki: Eryka Ryszarda Fryderyka Lissi: Eliza Lizandra Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: Jakie imię można tak skrócić... 20.02.08, 13:07 Jeśli chodzi Ci o zdrobnienie Ricky, to jest to Rysio po prostu. Jak to ze zdrobnieniami bywa, może też pochodzić od czegokolwiek innego niż Ryszard A Lissi to pewnie Lizzy, czyli Ela. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Do lib 20.02.08, 14:02 lib napisała: > Jeśli chodzi Ci o zdrobnienie Ricky, to jest to Rysio po prostu. Nie nie chodziło mi o zdrobnienie Ricky tylko Rikki(tak pisane i czytane) ponadto w formie żeńskiej.Rikki jak mi się skojarzyło Ricarda(ew.Rikarda)lub Eryka(zapodana przez Oliankę). > A Lissi to pewnie Lizzy, czyli Ela. Z tym również się nie zgodzę.Lissi a Lizzy(właściwie Lizzie) to dwa odrębne skróty.Lizzie od Elizabeth czyli polskiej Eli a Lissi-po głębszym zastanowieniu przypomniało mi się-to skrót od Louisy czyli polskiej Luizy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Acha zapomniałam dodać,że dziękuję za podpowiedzi! 20.02.08, 14:03 Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Acha zapomniałam dodać,że dziękuję za podpowi 20.02.08, 14:16 W Niemczech Rike to Ulrike, ale warunkach brytyjskich stawialabym na Ricarde. Odpowiedz Link Zgłoś