aneladgam 29.04.08, 00:01 tak ma na imię syn mojej chrzestnej - do tej pory wydawało mi się, dzięki temu, że słyszę to imię od dzieciństwa, że to "zwykłe" imię, a jak Wy je odbieracie? znacie kogoś o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrowka75 Re: a Modest? 29.04.08, 00:05 dla mnie dość niezwykłe, nie podoba mi się, nikogo nie znam o tym imieniu, no cóż, chyba nizbyt iryginanie , ale kojarzy miśe z podest, a dalej, to już katafalk, sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: a Modest? 29.04.08, 00:52 Bardzo oryginalne jak dla mnie. Nie znam nikogo o tym imieniu. A pierwsze skojarzenie to z angielska - skromny. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: a Modest? 29.04.08, 09:22 >A pierwsze skojarzenie to z angielska - skromny. taki jest zresztą źródłosłów, chyba w większości języków romańskich też się zachowała "modestia" jako skromność. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: a Modest? 29.04.08, 09:22 czemu nieoryginalnie, oryginalnie, mi by się w życiu tak nie skojarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: a Modest? 30.11.08, 20:58 > chyba nizbyt iryginanie , ale kojarzy miśe z > podest Tak, tak, "podest" to pierwsze skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a Modest? 01.12.08, 17:58 Mnie się kojarzy tylko z Musorgskim, ale to skrzywienie zawodowe. Jestem umiarkowanie za, choć są imiona, które podobają mi się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: a Modest? 29.04.08, 11:40 Kojarzy mi się z "Noelką" Musierowicz... Tam był chyba dziadek Modest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darrem Re: a Modest? IP: *.gprs.plus.pl 29.04.08, 15:39 Jak dla mnie super imię, znam jednego Modesta, aktora w Narodowym, super chłopak, może dlatego to imię mi się dobrze kojarzy. Chciałam tak nazwać syna, niestety brak mi było perswazji w stosunku do męża no i mamy Remigiusza Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: a Modest? 29.04.08, 17:36 To ja wymienię francuskie trio Modest, Parfait i Aime, czyli Skromny,Doskonały i Ukochany po polsku. We Francji Aime, Modest i Parfait to imiona Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: a Modest? 29.04.08, 17:54 super zestawik! coś jak Wiera, Nadieżda i Liubow? (Wiara, Nadzieja, Miłość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modest Re: a Modest? IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.08, 11:41 mam tak na imie i nie znam żadnego imiennika, zawsze musze literować jak gdzies podaje godnosć, niektórym sie podoba niektórzy przywykli, a niektozy są wręcz dokuczliwi z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: a Modest? 29.11.08, 18:39 Nie znam żadnego Modesta, ale mi się nawet podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: a Modest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.08, 01:41 Niestety kojarzy mi się z czymś niemodnym , ale zyskuje bardzo na znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: a Modest? 01.12.08, 20:30 Wyszukane i bardzo staromodne, ale moim zdaniem fajne. Zaskoczyło mnie jednak zwierzenie forumowicza Modesta, że musi literować swoje imię, bo przecież w sumie jest proste i wydawało mi się, że choć rzadkie, to jednak powszechnie znane. A jak i czy w ogóle się zdrabnia? Odpowiedz Link Zgłoś