wysokieobcasy7 24.05.08, 18:21 podoba mi sie dla naszego chlopca.. tylko zastanawiam sie czy ma polski odpowiednik? czy to Nataniel??? maz Angol i mamy nazwisko jego wiec ladnie by pasowalo (mieszkamy w uk) ale chcialabym aby tez jakos dobrze po pol to brzmialo. Nathaniel albo Nathan tylko czy jest polska wersja?? dzieki Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wysokieobcasy7 Re: Nathaniel 24.05.08, 18:30 Natanael to po polsku? A co oznacza Nataniel? Odpowiedz Link Zgłoś
wysokieobcasy7 Re: Nathaniel 24.05.08, 18:49 dziekuje olianka! A podoba wam sie to imie? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Nathaniel 24.05.08, 19:00 Podoba mi się Natanael, względnie Nataniel. Natan nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas_kobietka Re: Nathaniel 24.05.08, 20:02 mi się baaardzo podoba Nataniel (jak Samuel), trochę mniej Nahanael, Natan brzydkie, Odpowiedz Link Zgłoś
wysokieobcasy7 Re: Nathaniel 24.05.08, 22:08 mi tez sie Nataniel b podoba, Natanael zbyt trudna pisownia a Natan tez nie. Zapytalam wlasnei mame co mysli i powiedziala ze Nataniel to takie cieple i mile imie (oznacza 'dar od boga' czyli prawda.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Nathaniel 24.05.08, 22:29 Nataniel mi się podoba, Natan również. Do Natanaela powoli się przyzwyczajam Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Nathaniel 25.05.08, 11:12 Moim zdaniem Natanael brzmi najlepiej; notabene nie wiedziałam, że to forma obecna w polszczyźnie. Mnie się nieszczególnie podoba, nie mój typ. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Nathaniel 25.05.08, 11:31 mi się najbardziej podoba natan (bezpretensjonalnie i bez h) Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Nathaniel 25.05.08, 16:18 Nataniel - to imię zarezerwowane dla mojego syna ( jeśli kiedyś się na niego zdecyduje) - więc to jest moja odpowiedź co sadzę na temat imienia Odpowiedz Link Zgłoś
wysokieobcasy7 Re: Nathaniel 26.05.08, 00:33 delikatnie imie zaprezentowalam dzis wieczorem mezowi i tez mu sie (ulga!!) podoba.. Chyba zostanie w takim razie Nathaniel pomimo ze caly czas mial byc Adam! Nathanael tez mi si ejuz nawet zaczelo podobac ale meczylo by mnie za kazdym razem literowanie imienia bo oczywiscie nikt by nie potrafil tego poprawnie napisac! Nathaniel chyba bardzije naturalnie brzmi i pisownia latwiejsza/ oczywistsza... Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: Nathaniel 26.05.08, 14:55 a jak sie zdrabnia to imie?mi sie ono bardzo podoba ale jakos nie wiem jak sie do noworodka zwracac-natanielu?natanielku?jakos tak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Nathaniel 26.05.08, 17:18 mamachlopca1 napisała: > a jak sie zdrabnia to imie?mi sie ono bardzo podoba ale jakos nie > wiem jak sie do noworodka zwracac-natanielu?natanielku?jakos tak > dlugo. Natusiu! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nathaniel 27.05.08, 19:07 A czy nie przejdzie u Brytoli bez "h"? Po polsku to "h" bardzo bruździ. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Nathaniel 26.05.08, 19:31 Natuś, Natanek, Natanielek, Nati, Tusiek,Tanek,Natusiek - kto jak lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Nathaniel IP: *.lublin.mm.pl 27.05.08, 00:03 Nataniel to jedno z moich ulubionych imion. Natan podoba mi się już o wiele mniej (gdyby zmienić jedną literkę wyszedłby Szatan)ale też może być. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokieobcasy7 Re: Nathaniel 31.05.08, 13:49 wiecie co to chyba prawda ze z imieniem 'trzeba sie przespac' bo po kilku dniach/ nockach zaczal mi sie najbardziej podobanc Nathanael (zamiast Nathaniel).. tylko ta pisownia mnie troche odrzuca bo trudna i bedzie trzeba literowac za kazdym razem. co myslicie? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nathaniel 31.05.08, 14:41 Wybrałabym Natanaela, ale czy musi być przez "h"? pl.wikipedia.org/wiki/Bart%C5%82omiej_Aposto%C5%82 Odpowiedz Link Zgłoś
wysokieobcasy7 Re: Nathaniel 31.05.08, 18:16 dziekuje za linka, nie wiedzialam ze to ta sama osoba. wiesz chyba jednak przez 'h' bo mieszkamy i mieszkac bedziemy w uk a do tego maz anglikiem wiec duzo powszedniejsza jest tutaj wersja z 'h'. Odpowiedz Link Zgłoś