Gość: maja IP: 195.164.7.* 06.06.08, 14:38 Gucio Gutek Gustaw mi podoba się bardzo, martwi mnie to że ludzie często nazywają tak swoje psy lub świnki morskie - i dlatego do końca nie mogę się przekonać, napiszcie co Wy sądzicie o małym Guciu, starszym Gutku i dorosłym Gustawie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna_turkus Re: gutek 06.06.08, 15:24 uwielbiam gustawa i gucia (gutka jakby mniej) jeśli ci się podoba to się nie wahaj. cudzymi świnkami się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: gutek 06.06.08, 16:22 Bardzo ładne imię. Nie tylko dla świnki morskiej Nadawaj śmiało! Zresztą skojarzenia z Guciem/Gutkiem/Gustawem mam raczej nie świnkowe (może znam za mało świnek morskich), tylko: z Guciem z Pszczółki Mai z Gustawem Holoubkiem z Gustlikiem z Pancernych z Gustawem z Dziadów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: gutek 06.06.08, 17:08 bardzo lubię to imię. Mój kot je nosi, ale mam nadzieję, że ci to nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 rewelacja!!! 06.06.08, 18:14 u mnie to nr jeden!!! gdybym miała synka na pewno nosiłby to imię!!! jest świetne i oryginalne.... Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: gutek 06.06.08, 21:31 Gustaw to IMO jedno z najpiękniejszych imion męskich . Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: gutek 06.06.08, 21:42 Mój najmłodszy jest Gucio - Gutek. Tylko Augustyn i imię jest suuuper, uwielbiam je.. Gucio, Gutek, Gucik, Guciuś, Guciaczek, Guciczek, Guć, Gut... i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
wolki17 Re: gutek 06.06.08, 22:00 Mój ma na imię Nataniel, ale wołamy na niego również Guciu Gustaw brzmi bardzo szlachetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julie1789 Re: gutek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 19:32 A ja się wyłamię. O ile imię Gustaw w pełnej formie jest nie najgorsze (kojarzenie z Gustawem Holoubkiem), to zdrobnienia jak dla mnie są okropne. Mimo że Gucio kojarzy mi się przede wszystkim z bohaterem świetnych "Ślubów panieńskich", to jednak brzmi dla mnie śmiesznie i jakoś nieciekawie. O Gutku sie nie wypowiadam, bo nie chcę łamać zasad forum P.S. Jak się okazuje - Guciem są nazywane nie tylko świnki morskie, ale również papużki faliste -> moja własna Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: gutek 08.06.08, 10:11 To jedno z moich ulubionych imion Bardzo mi się podoba zarówno pełna forma, jak i zdrobnienia. A że ludzie często nazywają tak zwierzęta? No cóż, każdym ludzkim imieniem można nazwac zwierzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: gutek IP: 195.164.7.* 09.06.08, 08:59 hmm, jestem miło zaskoczona Waszymi pozytywnymi skojarzeniami bardzo dziękuję pozdrawiam Wszystkie mamy Guciów - Augustynów i Gustawów Odpowiedz Link Zgłoś
jakas_kobietka Re: gutek 11.06.08, 16:58 miałam berneńczyka Gutka ...zmarł na skręt żołądka w wieku dwóch lat(( Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.weatherwox Re: Gustaw 12.06.08, 09:17 Podoba mi się to imię baaardzo! nie za często się też tak zdarza, że ładne imię ma ładne zdrobnienia i na odwrót (moim zdaniem), a tu wszystkie możliwe zdrobnienia są super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: gutek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 20:23 Znów tu wracam, tym razem dlatego, że wiadomo już, że to będzie chłopiec Obserwuję, że dużo osób reaguje pozytywnie na Gustawa, w sumie imię jest b mało popularne, ale nie kojarzy się źle... Przez chwilę myślałam o Krzysiu, Michałku, Jasiu... ale jakoś tak mówimy do mojego brzucha Gucio i tak się już przyzwyczailiśmy, że chyba tak zostanie Wszystkim podobać się nie może, ba... co by to było... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maminka-2 Re: gutek 03.08.08, 21:32 gustaw to ładne imię, kojarzy mi się z mickiewiczowskim konradem-gustawem. natomiast gucio brzmi w moich uszach ohydnie, gucia z pszczólki mai nie lubiłam, strasznie był ciotowaty Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: gutek 03.08.08, 21:38 Niestety nie bo tak sie sklada ze znam wiele kotów o tym (bardzo ładnym) imieniu ) Tak wiec Gutek, Gustaw... to dla mnie w 100% imie kocie Odpowiedz Link Zgłoś
penellopa Re: gutek 03.08.08, 21:48 Znajomi mają syna Augustyna, do którego mówią Gutek Może Augustyn? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxfrau Re: gutek 04.08.08, 09:26 Gustaw to u mnie nr.1 Nieobchodzi mnie jak maja na imie chomiki i inne koty obcych ludzi Tak z innej beczki kot mojej koleżanki na imie ma... Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: gutek 04.08.08, 15:24 Bardzo mi sie podoba - u mnie teraz numer 1. Zakochałam sie w tym imieniu, szkoda, że dzieci więcej nie planuję Odpowiedz Link Zgłoś