gata19 17.07.08, 10:54 Podpowiedzcie bo Hania lada dzień przyjdzie na świat, a my nie dość, że nie jesteśmy pewni, czy Hanna to dobry wybór, to jeszcze kompletnie nie mamy pomysłu na drugie imię... Na razie rozpatrywane wersje to: Hanna Maja Hanna Emilia Hanna Zuzanna Hanna Rozalia Hanna Alicja a może jakieś inne? proszę o podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Drugie imię dla - Hanna 17.07.08, 11:18 Z Twoich propozycji najbardziej podoba mi się Hanna Rozalia. Inne propozycje: Hanna Klarysa Hanna Marcelina Hanna Michalina Hanna Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Drugie imię dla - Hanna 17.07.08, 12:09 tylko nie Hanna Zuzanna, rymuje się aż boli Hanna Alicja podoba mi się najbardziej, jest ujmujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Drugie imię dla - Hanna IP: *.static.networktel.net 17.07.08, 19:58 Ja mam na imie Hanna i uwielbiam je. Cieszy mnie rowniez, ze staje sie teraz popularne, bo tak troche lyso mi bylo. Natomiast drugiego imienia nie mam, choc wolalabym miec. A byloby to: Hanna Jadwiga (moje z bierzmowania) Hanna Franciszka Hanna Faustyna Hanna Felicja (nie wiem, co ja mam z ta literka "F" dzisiaj) Hanna Regina Hanna Oliwia Z podanych przez Ciebie zestawow podobaja mi sie: Hanna Emilia Hanna Rozalia Zdecydowane NIE dla Hanny Zuzanny Odpowiedz Link Zgłoś
magdziak78 Re: Drugie imię dla - Hanna 18.07.08, 14:21 Z twoich propozycji podoba mi sie hanna alicja. Moja córeczka nazywa sie Hanna Magdalena. Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq magdziak 17.09.08, 14:26 moja Hania też jest Hanna Magdalena i chyba podobnie jak u Ciebie po mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Drugie imię dla - Hanna IP: *.as.kn.pl 18.07.08, 20:04 Hanna Letycja ? Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Drugie imię dla - Hanna 18.07.08, 20:35 Hanna Rozalia albo Hanna Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Drugie imię dla - Hanna 18.07.08, 22:21 Hanna Emilia lub Hanna Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Drugie imię dla - Hanna 18.07.08, 22:58 Z proponowanych Hanna Emilia lub Hanna Rozalia. Dorzucam jeszcze: Hanna Ewa Hanna Aleksandra Hanna Katarzyna Hanna Barbara Hanna Apolonia Hanna Konstancja Hanna Marcelina Hanna Zofia Odpowiedz Link Zgłoś
julianka06 Re: Drugie imię dla - Hanna 18.07.08, 23:22 Zdecydowanie Hanna Rozalia. A z propozycji ilianny - Hanna Konstancja Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Drugie imię dla - Hanna 17.09.08, 15:10 Hanna Kornelia Hanna Judyta Hanna Koralia Hanna Malwina Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię dla - Hanna 17.09.08, 19:59 Hania teraz jest b. popularna, zmieniłabym pierwsze imię na inne Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Drugie imię dla - Hanna 18.09.08, 15:14 Najlepiej na Mszczuje. Niespotykane, dziewczece, urokliwe... Same pozytywy. Hanna Emilia podoba mi sie najbardziej, na drugim miejscu Hanna Alicja. Znam jedna Hanne Malgorzate. Hanna to bardzo ladne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię dla - Hanna 19.09.08, 16:06 mmaupa napisała: > Najlepiej na Mszczuje. Niespotykane, dziewczece, urokliwe... A jest takie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Drugie imię dla - Hanna IP: 163.1.80.* 19.09.08, 16:55 Tak podaje Wikipedia: Mszczuja – staropolskie imię żeńskie. Odpowiednik męskiego imienia Mszczuj, które jest najprawdopodobniej wariantem imienia Mściwuj. Mszczuja imieniny obchodzi 2 czerwca. A wszyscy wiemy, ze skoro tak twierdzi Wikipedia, to musi to byc prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię dla - Hanna 19.09.08, 16:59 Faktycznie, zapomniałam o nim. A więc sugerujesz Mszczuję? Ciekawe podejście, bo dziecko ma zdaje się urodzić i mieszkać poza Polską. Poza tym nie trzeba aż tak się wahać ze skrajności w skrajnosć - od imienia bardzo popularnego, stanowiącego wariant jeszcze popularniejszej Anny, do aż tak rzadkiego. Trochę umiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Drugie imię dla - Hanna 19.09.08, 17:43 Nie sugeruje - stad ":/" na koncu zdania. Hania bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię dla - Hanna 19.09.08, 17:46 W takim razie skąd wątek Mszczui? Swobodny tok myśli błąkajacych się tędy i owędy? Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Drugie imię dla - Hanna 19.09.08, 17:51 Mniej wiecej. Irytuje mnie to, ze w tak wielu przypadkach popularne imie odbierane jest negatywnie tylko ze wzgledu na popularnosc. Dlatego nie moglam sie oprzec pokusie zasugerowania Mszczui pod twoja wypowiedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię dla - Hanna 19.09.08, 18:04 Tyle że istnieje całe mnóstwo imion z lekka mniej popularnych, niż te najpopularniejsze, a co najmniej równie ładnych. Są zapewne ludzie, ktorym podoba sie tylko jedno imię, ale przypuszczam, ze większość byłaby w stanie znaleźć choć kilka całkiem sympatycznych opcji, które przynajmniej częściowo nie będą się mieścić w pierwszej dziesiątce. Imiona zasadniczo powstały po to, żeby _odróżniać_ ludzi, a nie - nazywać wszystkich tak samo. Do tego wystarczyłoby określenie "ten chłopiec" i "ta dziewczynka". Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Drugie imię dla - Hanna 19.09.08, 18:12 Skoro dziecko ma mieszkac poza Polska, to rodzicow nie musza interesowac polskie statystyki. W mojej klasie licealnej poza mna byly dwie Joanny - od kiedy wyjechalam z kraju nie spotkalam swojej imienniczki. Rodzice wybrali Hanne, prosza o komentarz nt. drugiego imienia, nie o ocene pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię dla - Hanna 19.09.08, 19:19 ...ale piszą, że nie są pewni wyboru pierwszego imienia, stąd moja sugestia. Poza tym nigdy nie wiadomo, czy rodzice do Polski nie wrócą - a tu będzie zatrzęsienie małych Hań. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Drugie imię dla - Hanna 19.09.08, 19:21 Pierwsza myśl po spojrzeniu na tytuł to Hanna Marcelina. Sama nie wiem czemu. Odpowiedz Link Zgłoś