Gość: gość IP: *.icpnet.pl 18.07.08, 23:31 Jak wam sie podoba imię Eugenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelka100 Re: Eugenia 19.07.08, 12:41 Mam męża Eugeniusza. Nie jest zachwycony tym imieniem. Jeśli tak chcesz nazwac córcię to daj jej jeszcze drugie imie żeby w przyszłości jeśli jej sie nie spodoba będzie mogła się nim posługiwac. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eugenia 19.07.08, 12:49 Nie podoba się, ale podoba mi się Eutymia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Eugenia 19.07.08, 16:55 od czasu gdy przeczytałam "Hrabiego Monte-Christo" uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Re: Eugenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.08, 18:11 Bardzo ładne i eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Eugenia 19.07.08, 21:10 Ładne, ale nie zachwyca mnie jakoś szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Eugenia 19.07.08, 21:30 Jeśli będę mieć dwie córki, to druga będzie Eugenią. Odpowiedz Link Zgłoś
ixi22 Re: Eugenia 21.07.08, 14:00 bardzo mi się podoba, chciałam bardzo nazwać tak córkę, niestety tak ma na imię ojciec mojego męża, a jego rodzice są po rozwodzie, więc imię byłoby dość kontrowersyjnie odbierane. Może wreszcie zapanuje moda i na Gienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leelee Re: Eugenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:26 Zapachnialo jasminem, po malej Gienii "a co sie dziwisz?" w swiadomosci zaplatalo sie bardziej to imie. Osobiscie przywoluje wspomnienie sasiadki z czasow dziecinstwa, przeuroczej, starszej pani...kojarzy mi sie z cieplem i usmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Eugenia 21.07.08, 15:06 Pełna forma tak, zdrobnienie Gienia nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Eugenia 22.07.08, 12:41 Ładne. Acz pewnie należało by pilnować, żeby wszyscy zdrabniali Żenia. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Eugenia 22.07.08, 15:27 sanciasancia napisała: > Ładne. Acz pewnie należało by pilnować, żeby wszyscy zdrabniali Żenia. Dlaczego? Chcę mieć córkę Eugenię, ale Żeni zdecydowanie wolałabym uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Eugenia 07.08.08, 22:07 Hm. Znaną mi alternatywą jest Genia albo co gorsza Gienia. Ja bym wolała Żeńkę, ale oczywiście de gustibus. A jak zdrabniasz imię córki? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Eugenia 07.08.08, 22:14 Odpowiedziałaś pod moim postem, a ja przecież napisałam, że Gieni jeszcze nie mam, ale chcę mieć. Gienię, Ginę, Ginię. Nie Żenię. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Eugenia 07.08.08, 23:04 A, nie doczytałam. Ja bym wolała nie zdrabniać do G(i)(e)ni, ale nie moja buzia, nie moje buraczki, a poza tym, to i tak hipotetyczna dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś