Gość: ja IP: *.brnt.adsl.virgin.net 13.08.08, 22:44 Najlepiej polsko-angielskie.Wiem ze temat takich imion byl juz walkowany ale szukam nowych inspiracji Moje typy to: Maksymilian i Aleksander ale obawiam sie pisowni, ktora sie rozni tutaj. Myslalam tez o Antonim ale tez nie wiem czy przejdzie polska pisownia. I wlasciwie kazde imie, ktore bardzo mi sie podoba nie pasuje, bo inaczej sie je pisze czy tu czy w Polsce. Sama juz nie wiem czy na sile mam sie decydowac na imie np Daniel czy Adam tylko dlatego, ze pasuje w obu krajach? Moze cos poradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imie dla chlopca potrzebne 13.08.08, 22:47 Ale czy szukasz nowych propozycji w stosunku do tych, które się na forum pojawiały? Bo pojawiało sie ich dalece więcej, niż Adam, Daniel, Maksymilian i Antoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Imie dla chlopca potrzebne IP: *.brnt.adsl.virgin.net 13.08.08, 22:56 Napewno musze zobaczyc stare watki z polsko -angielskimi imionami. Z drugiej strony nie wiem czy nie pojde w slady np Wlochow,Zydow, Arabow, Hindusow itd. Oni daja swoje narodowe imiona i nie przejmuja sie jak je ktos odczyta Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie dla chlopca potrzebne 13.08.08, 22:59 ...bo jak się wie, ze na forum temat był wałkowany, to dobrze byłoby też wiedzieć, co konkretnie zostało powiedziane w odnośnych wątkach ;-] Proszę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=82314238&a=82337142 Czy któraś z moich propozycji z tgo postu Ci odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie dla chlopca potrzebne 13.08.08, 23:01 i jeszcze: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=81870868&a=81988292 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Imie dla chlopca potrzebne IP: *.brnt.adsl.virgin.net 13.08.08, 23:15 Podoba mi sie wiele ale najbardziej te co wspomnialam na poczatku. Z podanych przez Ciebie lubie: Julian- niestety rodzina ostro skrytykowala pomysl, bo mielismy osobe zle sie prowadzaca o tym imieniu co i mnie tez zniechecilo Leon- swietne ale obawiam sie, ze moze troche zbyt ''wiejskie'' w Polsce? Robert jest ok ale to moj maz wiec odpada Dzieki za pomoc, moze jeszcze jakies mi sie spodoba, czasu mam do stycznia sporo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie dla chlopca potrzebne 13.08.08, 23:46 Nie wydaje mi się, zeby Leon był zbyt wiejski. A może Leopold? zdrobniale Poldek. Zresztą rzeczywiście przecież nie trzeba wcale dziecka nazwać imieniem, które funkcjonuje w angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imie dla chlopca potrzebne 14.08.08, 13:25 Leonard może? Skoro nie masz obiekcji wybrania polskiego imienia, to jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Imie dla chlopca potrzebne 14.08.08, 18:15 Leon robi się powoli coraz bardziej popularny, trend zapoczątkowała chyba Justyna Steczkowska, nadając to imię swojemu synkowi, a teraz przecież mamy nowego bohatera narodowego Beenhakkera Jeśli Wam się podoba, to śmiało możecie nadać, nie powinno budzić żadnych dziwnych reakcji otoczenia. A może Witold? Konrad? Samuel? Najczęściej chyba na forum jako imiona międzynarodowe pojawiają się Aleksander i Maksymilian - jeśli chcecie nadać imię popularne, to polecam, jeśli raczej oryginalne, to odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Imie dla chlopca potrzebne IP: *.brnt.adsl.virgin.net 14.08.08, 20:43 Myslisz Malwino, ze Maksymilian jest az tak bardzo popularny? Nie zdawalam sobie z tego sprawy.Mam nadzieje, ze nie tak bardzo jak Kuba Witold mi sie nie podoba, Konrad moze byc a o Samuela wlasnie spytalam meza i powiedzial, ze bardzo dostojne i moze byc ale potem sobie przypomnielismy, ze nasze nazwisko zaczyna sie na litere ''S'' wiec chyba nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Imie dla chlopca potrzebne 14.08.08, 21:05 Może: Gabriel Wiktor Artur Roger Walter Marek Gustaw Ale ogólnie to jestem za Leonem . Zdecydowanie nie jest "wiejskie". Piękne imię! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie dla chlopca potrzebne 14.08.08, 21:25 Samuel nie musi nie pasować do nazwiska na "s". Aliteracja daje własnie niekiedy doskonałe rezultaty. Jeśli Wam się obojgu podoba to imię, zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Imie dla chlopca potrzebne IP: *.brnt.adsl.virgin.net 14.08.08, 20:35 Leoplold podoba mi sie ale mezowi nie za bardzo Mysle o Maksymilianie, zastanawiam sie tylko czy zostawic polska pisownie, bo nie przepadam za ''x'' w polskich slowach. Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Imie dla chlopca potrzebne 21.08.08, 23:45 A czemu ma się tak samo pisać? Znajoma polonijna rodzina ma córki o imionach Dominica i Monica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Imie dla chlopca potrzebne IP: *.brnt.adsl.virgin.net 22.08.08, 09:32 Jakos litera 'c' mnie tak nie razi i nie przeszkadza. Gorsza sprawa z imieniem np Filip gdzie pisownia jest zupelnie inna i jakos trudno mi zaakceptowac Philipa Chociaz maz mowi, ze i tak tu zostaniemy a dziecku bedzie latwiej w szkole czy w urzedach. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś