aneladgam 15.08.08, 07:48 Tak ma na imię jedna z siatkarek Wenezueli (jestem na świeżo po meczu) co na to zwolenniczki i przeciwniczki imion kwiatowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: Amarylis 15.08.08, 14:23 Jak dla mnie to nie. Ma za blisko do słownika botanicznego na mój gust. Poza tym brzmi po męsku. Kojarzy mi się z Aramisem. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Amarylis 15.08.08, 22:36 och uwielbiam podobaja mi sie bardzo kwiatowe imiona. w Wenezueli jest tez mnostwo Damaris dla dziewczat, zreszta Aramis, dla chlopcow, to tez nierzadkie imie w Ameryce Pld Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Amarylis 18.08.08, 15:29 Amaryla - tak nazywala sie bohaterka opowiadania Ani Shirley... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Amarylis IP: *.as.kn.pl 18.08.08, 23:19 Podoba mi się, ale w Polsce widziałabym je chętniej w formie męskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Amarylis 18.08.08, 23:50 Zbyt dosłownie kwiatowe. I końcówka -is jakoś męsko brzmi. Wolałabym (A)Marylkę. Odpowiedz Link Zgłoś