Gość: Monika IP: *.acn.waw.pl 19.08.08, 20:24 Bede miala dziewczynkę, nie podoba mi sie dzisiejsza moda imion, nie chce zeby moja Córka była: Maja, Idalią, Lilianna, Oliwia, Julia itp. Podobaja mi się imiona Sylwia, Klaudia, Marta, Sandra, Roksana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 20:26 Czyli jesteś zwolenniczką mody sprzed 20-30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 20:29 Idalia nie jest imieniem modnym-z mamami Idalek spotykam się TYLKO na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 20:28 masz już u mnie punkt za podane imiona na "nie" nawet dwa punkty z podanych imion na "tak" barrrrdzo podoba mi się Marta powodzenia i trzymam kciuki za szczęśliwe narodziny! Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 20:49 Gość portalu: Monika napisał(a): > Podobaja mi się imiona > Sylwia, Klaudia, Marta, Sandra, Roksana. to tez sa imiona z grupy "dzisiaj modnych" Sylwia kojarzy mi sie z jakas Sylwia z ogłoszen agencji towarzyskich, poza tym nie wyobrażam sobie kobiety 40 czy 50-letniej o tym imieniu, bo brzmi groteskowo, Klaudia jest pretensjonalne i tandetne, upodobały sobie to imie niziny społeczne Marta - jedyne porządne imie z tego całego zestawu Sandra - może jescze byc, acz byłabym ostrozna, musi dobrze brzmiec z nazwiskiem. Groteskowo brzmi Sandra Kiełbasa. Dla kobiet do 40-tki jeszcze moze byc, potem juz niepoważnie. Roksana, te same uwagi co do Sandry. To imię kojarzy mi sie z Roksaną Panufnik-kompozytorką oraz z Roksaną z opery król roger Szymanowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.acn.waw.pl 19.08.08, 20:59 Klaudia niziny społeczne..... Powiem ci ze niziny społeczne to bardziej "angelika" "wiktoria" "anastazja" Nie wiem czy te imiona sa teraz modne, ja osobiscie nie znam zadnej małej Sylwi ani Sandry Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 21:17 Gość portalu: monika napisał(a): > Klaudia niziny społeczne..... Powiem ci ze niziny społeczne to bardziej "angeli > ka" "wiktoria" "anastazja" to też, choc nie mam 100% pewności co do Wiktorii (zreszta i tak nie podoba mi sie to imie). Imie Sylwia uwazam za okropne, a poza tym kojarzy mi sie z Sylwia z przedszkola-beksa, a histeryczka w szkole. Sandra, jeszcze moze byc, choc tak jak napisałam w powaznym wieku brzmi niepowaznie. Ja widze te dzieci jak maja 40 czy 50 lat razem z tymi ich imionami. Nie zawsze to ze soba dobrze gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 21:20 Matko jedyna jakie Tu wyższe sfery są....Może zróbcie sobie ankiete które imiona należą do sfer wyższych a które do niższych,Paranoja na poziome 15 latek! Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 21:44 Gość portalu: Olka napisał(a): > Matko jedyna jakie Tu wyższe sfery są....Może zróbcie sobie ankiete które imion > a > należą do sfer wyższych a które do niższych,Paranoja na poziome 15 latek! mozna sie obrażac albo i nie, przyjmowac do wiadomosci albo i nie, ale jest taka tendencja (skłonnosć, upodobanie) w owych nizinach społecznych, niewykształconych, niezarabiajacych, niezaradnych zyciowo czy meliniarskich, że nadaja wlasnie takie "światowe" czy aspirujące imiona. Co do odniesienia do tego, ze tu wysze sfery przebywaja, to owe nizsze sfery w mniejszym stopniu korzystają z internetu. To tez taka cecha charakterystyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
magkon1 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 20.08.08, 11:36 No nie do tej pory się nie wypowiadałam, ale chyba mnie coś trafi... jak ktoś może stwierdzić, że > mozna sie obrażac albo i nie, przyjmowac do wiadomosci albo i nie, > ale jest taka tendencja (skłonnosć, upodobanie) w owych nizinach > społecznych, niewykształconych, niezarabiajacych, niezaradnych > zyciowo czy meliniarskich, że nadaja wlasnie takie "światowe" czy > aspirujące imiona. Akurat nie należymy do nizin społecznych, czy też rodziny meliniarskiej, mamy wyższe wykształcenie, oboje pracujemy, zarabiamy całkiem nieźle, mamy własne mieszkanie itd. a nasza córeczka ma na imię Wiktoria, nie dlatego, że jest światowe, modne czy cokolwiek w tym stylu, tylko dlatego, ze od zawsze mi się podobało i od zawsze wiedziałam, że jeśli będę miała córeczkę to właśnie tak dam jej na imię. A tak na marginesie ciekawa jestem jakie imiona nie są uznawane za meliniarskie i z niższych sfer??? Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 20.08.08, 14:41 'A tak na marginesie ciekawa jestem jakie imiona nie są uznawane za meliniarskie i z niższych sfer???' Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 29.08.08, 14:42 Musze sobie zapisac, zeby przypadkiem sie nie wypuscic poza kanon!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 21:32 > Klaudia jest pretensjonalne i tandetne, upodobały sobie to imie > niziny społeczne ??? No dobra, może nie powinnam się wypowiadać, bo Klaudie znam TYLKO trzy i wszystkie (są w różnym wieku) pochodzą z tzw. "dobrych domów". No ale to TYLKO trzy. Inna rzecz, że sama za tym imieniem nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.acn.waw.pl 19.08.08, 21:41 ja tez nie znam nikogo z nizin społecznych o tym imieniu. . . A co to sa wogole niziny społeczne?? Pijacy, wiesniaczy czy ludzie których dochód neet na osobe nie przekracza 555zł ?? Mam kolezanke Klaudię, piekna inteligentna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Do Kamelii 19.08.08, 22:45 Kamelia, z tą Sylwią to sobie uważaj Nie każda Sylwia to dziewczyna z agencji towarzyskiej, a jedna nawet będzie od października studiować kierunek, który ty sama kończyłaś (jak zauważyłam po Twoich wpisach na forum). A do autorki: Z Twoich propozycji najbardziej podoba mi się Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Do Kamelii 19.08.08, 22:58 no co ja zrobie, ze mi to imie sie nie podoba... Choc spotkałam po tej histetyczce z przedszkola dwie fajne Sylwie na studiach Co do tych agencji, to jeszcze też niestety dochodzi Monika. Mam takie paskudne skojarzenia od tych ulotek co wtykaja za szybę. Kiedys uwazałam, ze imię Sebastian to jedno z najbrzydszych imon, i jak w ogóle mozna dziecku tak dac na imię. A tu pflam... mam takiego męża Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Do Kamelii 19.08.08, 23:48 OK Mnie kiedyś skrajnie nie podobało mi się imię Angelika (w sumie nadal mi się nie podoba), ale od 3 lat mam uroczą kuzyneczkę o tym imieniu. Dziewczynka jest słodką, bardzo bystrą, wygadaną, grzeczną i dobrze wychowaną osóbką, najmilszym dzieckiem jakie znam, więc imię Angelika kojarzy mi się tylko z nią i jest to skojarzenie jak najbardziej pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Kamelia nadchodzi IP: *.acn.waw.pl 20.08.08, 13:11 wiesz, watpie ze te "imiona" agencyjne sa prawdziwe, to pewnego rodzaju pseudonimy kilka lat temu imiona typu Sylwia, Monika byly modne, ale teraz w erze imion Julia i Oliwia, kto wie moze niedlugo doczekasz sie ulotki z prostytutka Kamelią Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:03 Marta fajne, ja lubię też bardzo Roksana, nie wiem dlaczego Roksana na forum jest na nie, a dajmy na to Tamara jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:04 Tamara też jest na nie (u mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:04 aire1 napisała: > Marta fajne, ja lubię też bardzo Roksana, nie wiem dlaczego Roksana > na forum jest na nie, a dajmy na to Tamara jest ok. Tamara nie podoba mi się tak samo jak Roskana. Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:05 A lubisz w ogóle jakieś rosyjskie imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:21 Mnie się także Tamara nie podoba, mimo że jedna z moich kuzynek nosi to imię i powinno mi się dobrze kojarzyć. Tamara jest imieniem hebrajskim, a nie rosyjskim. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:22 Ps. od Tamary o stokroć bardziej wolę Roksanę. Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:28 Ojej, podobnie jak Anna i parę innych, ale chyba nie chodzi o pochodzenie w tym sensie, według tego toku rozumowania wszystkie imiona są albo hebrajskie albo greckie albo arabskie, albo celtyckie... Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:30 Sama wklejałaś linka do tego portalu, to proszę: www.behindthename.com/name/roksana Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:36 Ale o czym ten opis ma świadczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:45 O tym że imię jest używane w Rosji i w Polsce, a jeśli już sięgamy głebiej do jego pochodzenia to nic tam nie ma o hebrajskim, a raczej o perskim i greckim. Oczywiście zakładając że serwis jest wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 23:37 "Tamara jest imieniem hebrajskim, a nie rosyjskim." - tak pisałam. Tamara, nie Roksana. Roksana jest imieniem perskim. Behindthename to najbardziej wiarygodny i jedyny wiarygodny serwis anglojęzyczny o imionach, jaki znam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:30 własnie przeczytałam, ze to hebrajskie imie ma odpowiedniki w hiszpanskim i francuskim. U nas sie kojarzy z rosyjskim, bo niektórzy sie uczyli rosyjskiego i w ksiażce od rosyjskiego sie to imię pojawiało. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 22:38 Myślę, ze w każdym języku, na jaki została przetłumaczona Biblia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jayin Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: 62.69.217.* 19.08.08, 22:58 Marta - tak. Ładne. Inne - u mnie są na "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.as.kn.pl 19.08.08, 23:02 Byle nie Sandra. Co o Tamary -nie jest zla. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 19.08.08, 23:08 Będę bronić Tamary ,bo to moja wnuczka. Jest sliczna ,mądra i życzę każdej z Was takiej córeczki. Proszę nie piszcie zle na temat tego imienia.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 20.08.08, 06:50 możemy nie pisać, skoro prosisz ale jak się komuś imię nie podoba to raczej mało ma to związku z cudzą wnuczką dzięki za życzenia, będę się starać o siostrzyczkę dla synka, to może się uda Odpowiedz Link Zgłoś
lumja Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 20.08.08, 09:29 z tych imion to tylko Marta jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 20.08.08, 09:39 Klaudia i Sandra bardzo kojarzą mi się z tytułami czasopism dla pań. Mam miłe skojarzenia "osobowe" z Sylwią, podoba mi się znaczenie, brzmienie średnio. Roksana wywołuje u mnie natychmiastowe skojarzenie z piosenką Stinga. Utwór świetny, czego nie można powiedzieć o jego bohaterce (prostytutka). Poza tym imię coraz bardziej mi się podoba, choć zdrobnienie Roxi mnie denerwuje, brzmi jak nazwa proszku do prania. Na placu boju pozostaje Marta, którą lubię i uważam za bezpretensjonalne, uniwersalne imię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 20.08.08, 10:03 z podanych przez ciebie podoba mi się tylko marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 11:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Wbrew modzie/Dziewczynka 20.08.08, 15:38 No i po co rozpętywać kolejną awanturę na forum? Z tymi nizinami społecznymi to niektórzy tu naprawdę przesadzają...Jak jest wątek o imieniu Klauduia czy Nikola to zaraz że dla dziecka z nizin społecznych, że dla prostytutki, to, tamto siamto owamto...Dziś pojawił się na forum wątek o matematyczce chcącej nadać córce imię Mia. I to jest dowód, że nie tylko niziny społeczne wybierają dla dziecka obcobrzmiące imiona, ludzie wykształceni też. Należy pamiętać, że są gusty i guściki, o których w myśl starego porzekadła się nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 20.08.08, 15:59 Marta i Sylwia podobają mi się (ta druga ze względu na Sylvię Palth, która popełniła samobójstwo koło trzydziestki zapewne podejrzewając jak śmiesznie będzie wyglądać z tym imieniem dekadę później ;D ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 17:34 Marta - jak najbardziej. PS. Wiktorii nie zaliczylabym stricte do nizin, choc jest tam jej nadprodukcja. dla mnie wskaznikiem nizin jest wlasnie to, czy imie pojawia sie na ulotkach burdeli. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.olsztyn.mm.pl 28.08.08, 10:31 witam jak dobrze wiemy o gustach się nie dyskutuje ponadto wymieniono na tym forum około 10imion dla dziewczynek gdzie tu pole do dyskusji przecież mamy także imiona w ostatnich czasach bardzo modne jak Natalia, Aleksandra, Milena, Katarzyna, Weronika, Agnieszka, Ewa, Paulina to tylko kilka z tych nie wspomnianych wcześniej. Wypowiadam się ze względu na problem z wyborem imienia dla córki którą będę miała juz za dwa miesiące a w domu jest prawie wojna dotycząca imion dla dziewczynek żadne nie wydaje nam się odpowiednie. Myślałam że znajde tu jakąś pomoc w wyjaśnieniu znaczeń tych imion bądź powody dla których nie powinnam jakiegoś imienia dać dla mojego dziecka i troche jestem zawieziona. Wiem dlaczego nie chce żeby moje dziecko nazywało się Natalia-na podwórku mamy taką marudę zresztą Klaudia to samo a zresztą będą do niej później mówić Klauduśka i tym podobne skojarzenia, a tu sa tylko wypowiedzi na nie - takie imie jest beznadziejne i koniec dyskusji a wielka szkoda co do nizin mam znajomych którzy zasilają się w opiece społecznej i mają dzieci z bardzo pospolitymi imionami zresztą ci po studiach odwrotnie a tu proszę Pań kłaniają się nam seriale guściki a często też zasłyszane imie gdzieś na ulicy które się mamusi bardzo spodobało Izaura np Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 28.08.08, 20:43 to załóż wątek, który Ci pasuje, zadaj pytania, na które chcesz znaleźć odpowiedź (btw, znaczenia możesz znaleźć w wikipedii), a tu komentujemy to, co zostało nam podane Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 28.08.08, 11:18 Z imion podanych przez założycielkę wątku podobają mi się Marta i Sylwia. Pozostałe nie i faktycznie źle mi się kojarzą. Chociaż znam i b. fajną, mądrą, oczytaną Klaudię, i śliczną milutką Wiktorię itd. Po prostu nie podobają mi się i moje do tego prawo. Tami - ja się wyłamię, Tamara podoba mi sie ogromnie, wiem że to imię biblijne (no historia biblijnej Tamar niestety niezbyt szczęśliwa), za dawnych dobrych czasów kiedy "Filipinka" była pismem dla panienek z dobrego domu a nie szmatławcem jak teraz, uwielbiałam felietony Laury Tamary Bakalarskiej-Manturzewskiej (jak widać naprawdę je uwielbiałam, skoro do dziś pamiętam jej imiona i nazwisko!) Skojarzenia z lekcją rosyjskiego też mam, ale mój rocznik był ostatni, który obowiązkowo uczył się rosyjskiego, więc te skojarzenia powoli zaczną przemijać. Natomiast dyskutantki o nizinach/wyżynach społecznych proszę o trzymanie się tematu imion. I o pisanie o swoich co do imion odczuciach, a nie o przynależności społecznej osób o odmiennych gustach. Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 no i co dalej??? 29.08.08, 14:29 chcialas zakomunikowac to tylko? nie rozumiem za bardzo idei watku wiele modnych rzeczy mi sie nie podoba... no ale co z tego? mi sie np nie podoba imie Sandra ani Roksana - Oliwia i Julia tez nie... nie wiem czy to kwestia mody czy czego no ale co dalej z tego ma niby wynkac???? Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 29.08.08, 15:03 Mi tez podobaja sie Sylwia i Marta. Roksana i Sandra juz nie. Klaudia neutralnie. Niestety Sylwie musze odpuscic, poniewaz rodzina przyszlego meza wypowiadala by to imie: Zylwie Ciarki przechodza. Ogolnie, tak trzymac! Moze sie okazac, ze twoja cora bedzie miala najbardziej oryginalne imie w klasie Choc zdaje sobie sprawe, ze przeciez nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.iopan.gda.pl 01.09.08, 12:14 Sylwia i Marta wygrywają wśród podanych. Faktycznie, należą do moich faworyzowanych. Pozostałe znacznie mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 12:17 Nienawidze imienia Sylwia- stanowczo głosuje na Martę. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 01.09.08, 21:01 Marta mi się podoba. No i w sumie Roksana, ale nie nazwałabym jej niemodnym. Zdecydowanie sprzed 30 lat jest Sylwia, bo Klaudia to imie bardzo modne. Sandry też są liczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paniena Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.cable.ubr09.brad.blueyonder.co.uk 03.09.08, 02:49 jak klasyfikujemy Marlenke: jako nizine czy wyzyne ? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Nie karmić trolla! 03.09.08, 17:49 Gość portalu: Monika napisała: > Podobaja mi się imiona > Sylwia, Klaudia, Marta, Sandra, Roksana. Szkoda, że dla lepszego efektu nie dodała Jessiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Nie karmić trolla! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:52 Eeeeee, ale chyba mają jej sie prawo podobać, nie? Mnie się nie podobają, ale to nie znaczy, że nie moze mieć własnego zdania. PS. Wszystko byleby nie Sylwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joolya Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:28 Ja mam na imię Marta, ale nie bardzo podoba mi się moje imię... Moja 13-miesięczna córcia nosi imiona Julia Natalia i wcale nie kierowałam się jakąś durną modą! Jeszcze w czasach liceum mówiłam zawsze, że chciałabym mieć córeczkę i żeby nosiła imię Julia. Jakby nie było - życzenie się spełniło )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joolya Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:31 A tak swoją drogą: nawet jeśli podoba Ci się jakieś ,,modne" imię, co z tego! Ono ma się podobać Tobie, a nie otoczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 13:21 i ja popieram Martę, sama mam 3 letnią Martę, jedyna w przedszkolu ! Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 09.09.08, 21:43 Co do związków imion ze struktura społeczna, to one są i nie ma co się o to obrażać i nie jest to problem i temat dla 15-latek, chyba że poważni amerykańscy socjologowie to głupawe młokosy. Co do imion typu Klaudia, Nikola, Sandra - niziny społeczne (rozumiane jako warstwa zupełnie najniższa - trwale bezrobotni, patologie) nie nadają DUŻO częściej takich imion, choć jednak trochę częściej. Są pewne typy imiennicze (wcale nie takie zachodnie, "luksusowe") preferowane przez te środowiska, są to zwyczajne imiona, chociaż raczej sezonowe (ostatnio zdecydowanie Wiktoria) typu Adrian, Kamil. Faktycznie bardziej inteligenckie są imiona klasyczne - Maria, Jan, Paweł. Podejrzewam, że najwięcej imion w rodzaju Nikola czy Andżelika może być wśród niższych warstw społecznych (robotnicy, drobne, proste usługi), ale nie bezrobotnych czy wykluczonych społecznie. I tak dla porządku, żeby nie było nerwów: imiona przodujące w rankingach występują w każdej warstwie społecznej. To że jakieś imię nadawane jest częściej w konkretnym środowisku nie oznacza, że gdzie indziej zupełnie nie występuje, po prostu spotyka się je tam rzadziej. Skąd zatem biorą się zdania typu: "Nazwaliśmy córkę Klaudia a jesteśmy wykształceni, to co piszecie to bzdury"? Sama mam znajomych wykształconych, inteligentnych z córką Wiktorią, co nie zmienia faktu, że obecnie Wiktoria częściej występuje wśród nizin. Trzeba się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwena Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 10.09.08, 03:45 Z tych co podałaś, najładniejsze Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykształcona Re: Marta IP: 212.33.67.* 15.09.08, 13:08 Bartosz wrzesien 2004 i jest jedymy w swokej grupie wiekowej w przedszkolu a podobno to popularne imię Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaoboz Re: Wbrew modzie//Dziewczynka 12.09.08, 21:50 Moja córka ma na imie Paula zawsze podobało mi sie to imie tylko wkurza mnie jak ktoś woła na nią Paulinka niektórzy nie rozumią że Paula a Paulina to dwa różne imienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTUNIA25KOLO Re: Wbrew modzie//Dziewczynka IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.08, 14:14 a moja corka bedzie miała AMELIA LUB LENKA Odpowiedz Link Zgłoś