Gość: warszawianka IP: *.acn.waw.pl 20.08.08, 19:37 Chcialabym zeby Moj Syn nosił jedno, z tych dwóch imion: Przemysłam lub Rdosław p.s. Kolezanka urodzila 2tyg. temu Córeczke imię : Kasandra, co myslicie?? Jej Mąż jest poł Cyganem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Wymarzone. . . 20.08.08, 19:57 Myślę, ze Kasandra jest całkiem niebrzydka, jeśli się ktos nie obawia skojarzeń. Natomiast spośród dwóch imion preferowanych przez Ciebie wybrałabym Radosława, bo Przemysław jest imieniem stworzonym sztucznie; poprawną jego wersją jest Przemysł, a imię jest dwuelementowe (Prze-, -mysł, jaki Siemomysł). Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Wymarzone. . . 20.08.08, 20:49 Kasandra to było imię mojej niedoszłej córki (bo okazała się Ksawerym a co do imion przez Ciebie proponoanych to mi się nie podobają ale nie muszą - nie nazwałabym synka żadnym z nich - wolałabym Łukasza, Marcina, Macieja, Wojciecha, Bartosza Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Wymarzone. . . 20.08.08, 21:01 Nie podoba mi się ani jedno, ani drugie, niestety. Ale z tych dwóch to Radosław Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Wymarzone. . . 20.08.08, 21:09 Kasandra nie jest w moim guscie. Radek i Przemek podobają mi sie, Przemka biore pod uwage jako imie dla mojego synka ;] Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wymarzone. . . 20.08.08, 21:14 Podoba mi się Radek. Ale Kasandra bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wymarzone. . . 20.08.08, 21:19 z Radosławem mam tak negatywne skojarzenia (osobowe) jak chyba z żadnym innym imieniem męskim Przemysław jest mi obojętne Kasandra - ładnie, ale odważnie Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Wymarzone. . . 20.08.08, 21:40 Kasandra super. Za Przemkiem i Radkiem nie przepadam. Ale jeśli miałabym wybierać to wolę Przemka. Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Wymarzone. . . 20.08.08, 22:17 Kasandra nie podoba mi się w ogóle. Nie wiem, jaka jest etymologia tego imienia, ale jak dla mnie jest ono równie byle jakie, jak Wanessa czy Sandra. Choć to imię ma pewnie nieco bogatszą historię. Co do Twoich propozycji imion męskich: Radosław - super, znam kilku Radków i wszyscy są bardzo fajni, a brzmienie tego imienia też mi się podoba, jak również zdrobnienie Radek Przemysław - znam jednego całkiem fajnego Przemka, więc mam pozytywne skojarzenia, ale samo imię mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Wymarzone. . . 21.08.08, 10:05 Kasandra była trojańską królewną, córką Priama, siostrą uroczego lekkoducha Parysa-Aleksandra, wieszczką, której nikt nie wierzył (klątwa Apolla), wyprorokowała klęskę Troi. Jak dla mnie to imię smutne. Nie umiałabym się uwolnić od tych tragicznych skojarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wymarzone. . . 21.08.08, 10:58 Radek bardziej mi się podoba. Kasandra miło brzmi, ale mam bardzo silne konotacje. Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Wymarzone. . . 21.08.08, 11:52 O wróżbitce Kasandrze wiem. CHoć i tak nie zmienia to moich odczuć co do tego imienia. Podobnie jak Roksana - niby księżniczka, żona Aleksandra Wielkiego, a imię też wydaje mi się pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: Wymarzone. . . 20.08.08, 22:47 Mnie sie podoba Radoslaw Kasandra mnie sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
julianka06 Re: Wymarzone. . . 21.08.08, 12:40 Kasandra jest mi raczej obojętna, choć faktycznie trudno uwolnić się od skojarzeń z tragiczną wróżbitką. Co do Twoich wymarzonych imion - nie lubię Radosława, za to uwielbiam Radomira (choć zdrobnienia takie same). Przemysława bardzo nie lubię, zdecydowanie wolę Przemysła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Wymarzone. . . 21.08.08, 15:55 Ani Radek ani Przemek nie sa w moim guscie. Chociaz zazwyczaj to fajne chlopaki - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Wymarzone. . . 21.08.08, 17:14 Kasandra - całkiem fajne imię. co do Przemysława i Radosława - oba fajne Odpowiedz Link Zgłoś