ninotshka 11.09.08, 17:04 dzis przypadkiem ogladalam TVN i jestem rozczarowana ze podpisuje sie przez V sto razy wolalabym Wiganna przez W - i bylam swiecie przekonana ze pisze przez W chociaz przeszukujac internet roznie jest to podawane i przy okazji doczepiam juz zarchiwizowany watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=69929582&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Viganna Papina 11.09.08, 17:15 W "Lalamido" występowała jako Wiganna. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Viganna Papina 11.09.08, 18:05 ninotshka napisała: > jestem rozczarowana ze podpisuje sie przez V > sto razy wolalabym Wiganna przez W bo przez V jest bardziej "światowo", a nie tak przasnie po polsku. Stylistka musi byc z fantazją. Osobiscie uważam, że imie jest straszne (jak dla mnie skreślone zupełnie), a poza tym krok i wyjdzie nam wagina albo wanna. Z połączeniu z nazwiskiem brzmi w ogóle groteskowo. Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: Viganna Papina 11.09.08, 20:50 mój mąż jak usłyszał jak ją zapowiadali to zareagował tak: "Jak?!?! Wagina Papina???" Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: Viganna Papina 11.09.08, 21:05 Nie wiem kto zacz, ale jak rzucilam na to zestawienie okiem, to przeczytalam dokladnie tak samo - Wagina Papina! Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Viganna Papina 12.09.08, 11:59 kojarzy mi się odrazu z Waginą i Pupiną, nie leżą mi te imiona Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Viganna Papina 12.09.08, 14:50 mrowka75 napisała: > kojarzy mi się odrazu z Waginą i Pupiną, nie leżą mi te imiona Jakie "TE" imiona? Papina to nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Viganna Papina 12.09.08, 19:57 Byl watek jakis rok temu (wyszukiwarka). Pani ma naprawde na imie Jadwig... Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Viganna Papina 14.09.08, 13:04 Moim zdaniem to właśnie nazwisko prowokuje te ginekologiczne skojarzenia, taki niezbyt szczęśliwy zestaw. Gdyby było inne, bez końcówki -ina, (a np. Papińska czy Kowalska), pomyłki chyba nie zdarzałyby się tak często. Wiganna przez w podoba mi się jak najbardziej, chociaż gdybym to ja chciała mieć w domu Wigę, pewnie nazwałabym ją Jadwigą. Większy wachlarz zdrobnień (aktualnie najbardziej podoba mi się Jadwiżka), a i możliwość pomyłki praktycznie żadna. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Viganna Papina 14.09.08, 13:17 mal_art napisał: chociaż gdybym to ja chciała mieć w domu Wigę, > pewnie nazwałabym ją Jadwigą. U mnie w tej chwili na topie jest Wiga - Wergilia Odpowiedz Link Zgłoś