madzia_slonko 17.09.08, 18:32 Witam! Mam do Was Kochani taką nietypową prośbę.Potrzebuję jak najwięcej i oczywiście jak najładniejszych imion zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki z: Ameryki(Anglii) Francji Australii Hiszpanii również Portugalii wiem,że to dziwna prośba ale nie jestem w stanie dać sobie rady z wyborem imion dla moich bohaterów.Polonistka zadała nam taką pracę by napisać można rzec nowelę na dowolny temat.Ja wybrałam życie rodzinne nastolatek w różnych częściach świata.Proszę Was o pomoc i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasimodo82 Re: Nietypowe 17.09.08, 19:28 Mieszkam sobie chwilowo na południu USA i chętnie podrzucę ci kilka imionek, z jakimi się tu spotkałam wśród ludzi rozpoczynających college (17-18 lat): Chłopaki: Eddie, Matt, Chris, Brian, Casey, James, Josh, Jeff Dziewczyny: Jennifer, Lisa, Hannah, Emily, Jessica, Kat (Katheryn), Rachel, Britney, Bridget Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Nietypowe 17.09.08, 19:28 Proszę bardzo, w mojej noweli byliby to: Ameryki(Anglii) - to dwa różne rejony, ale Judith Francji - Cordélia Australii - Ruth Hiszpanii również Portugalii - no ba, że Paula Czyli moje ulubione imiona trochę przekształcone. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Nietypowe 17.09.08, 22:46 Francja chlopcy: Julien, Alexis, Thierry, Florian, Jean-Claude, Marcel, Richard dziewczeta: René, Elodie, Marie, Laurence, Sabine, Claire, Magalie, Florence, Lea Hiszpania: chlopcy: Herberto, Diego, Antonio, Javier, Pedro, Sergio, Omar, Ricardo dziewczeta: Dolores (Lola), Pilar, Rita, Deysi,Norma, Juanita, Alma, Inez co do angielskich to ostatnio z interesujacych poznalam: Anglika- Damon'a Angielke- Venus Amerykanke- Eden - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Nietypowe 18.09.08, 15:25 Super,dziękuję Wam bardzo;* Narazie jestem przy Ruth i jej rodzinie.Ale następne też wykorzystam.Jeżeli ktoś chciałby wspomóc moją pracę na polski to poproszę o imiona.Pozdrawiam i dzięki Dziewczny jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Nietypowe 18.09.08, 15:31 Jesli chcesz klasyke, to z Australii musza byc koniecznie Bruce i Sheila! Z Anglii popularne nastoletnie imiona to Sarah, Helen, Chloe, David, Michael, Ian Z Ameryki: Jenny, Kristin, Alex, Dan, Sam Nie znam aktualnych trendow w Hiszpanii/Francji/Portugalii. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Nietypowe 18.09.08, 15:46 Sheila i Chloe bardzo mi się podobają.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Nietypowe 18.09.08, 16:00 Widzę, że moja Ruth się spodobała, miło. Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Nietypowe 25.09.08, 16:52 do francuskich dorzucilabym jeszcze: chlopcy: Axel, Paul, Jean-Charles, Etienne, Renaud, Gautier, Guillaume, Barthélemy, Arthur... dziewczynki: Hélène, Eugénie, Ann-Laure, Marie-Eva, Morganne, Aurélie, Amandine, Nathalie, Eloise, Camille... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Nietypowe 27.09.08, 22:22 Hiszpania: Beatriz i Jose Luis (z akcentem nad e) Portugalia: Teresa (wymawiane przez 'z') i Joao (z falką nad a) Odpowiedz Link Zgłoś