majadka29 09.10.08, 14:23 Moj synek ma na imie Marco. Maz jest Hiszpanem i mieszkamy w Hiszpanii. Jesli chodzi o zdrobnienia to maly mam wybor. Zdrobniale nazywalm go Markosiem albo Markusiem. Macie jakies inne propozycje na zdrobnienia dla tego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: Marco 09.10.08, 14:49 Takie jak dla Marka: Mareczek, Maruś. Albo żartobliwie Ma(r)kolągwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Marco IP: 89.108.212.* 09.10.08, 15:11 Hi, ja nie znosze zdrobnien typu =uś, -asio, po to, zeby tylko bylo bardziej sepleniaco. Kasie z Katarzyny rozumiem, bo to dlugie imie i trudno wolac Katarzyno za kazdym razem. Ale z Marco robic Marcusia??? Ja mam tendencje w druga strone, lubie imiona takie, hmm dostojne, oficjalne i z Marco od razu zrobilabum Marcusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Marco IP: *.mp1.dr.home.nl 09.10.08, 17:33 Moj maz ma tak na imie. Mowie mu normalnie z polska Marus, Marusiek, Marusiaczek, Marusiatko, Maratko. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Marco 10.10.08, 03:50 Chodzilam kiedys z chlopakiem ktory mial na imie Marc (francuska wersja). Zdrabnialam go Marzec. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marco 10.10.08, 11:50 Słusznie - przeciez i w tym, i w tym przypadku mówi się: "w Marcu" ;- ] Odpowiedz Link Zgłoś