Gość: Kasia IP: 78.152.28.* 31.10.08, 10:50 Witam, jestem w 8 miesiącu i nadal zastanawiam się nad imieniem dla mojej niuni.Dla chłopca nie byłoby problemu,wiele imion mi sie podoba i nie kojarzy źle.Myśle nad imieniem Anna,ale wiele osób mówi mi,że to nudne,popularne imię.Ale chyba popularne w naszym pokoleniu,bo ja nie znam żadnej małej Anny.A szczerze mówiąc inne imioną są już tak popularne,że co druga to Julka,Zuzia czy Natasza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzepka.rzepka Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 12:16 Anna to piękne imię i myśle, że mimo ogromnej popularności w ogóle, jest duża szansa, że w dobie małych Julek, Zuzi i Wiktorii, Ania nie znajdzie łatwo drugiej imienniczki w przedszkolu czy swojej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 12:21 Imie Anna kiedyś było bardzo popularne, dziś trudno spotkać małą Anię. Imie bardzo ładne! Odpowiedz Link Zgłoś
penellopa Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 12:38 Ja nie lubię tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 15:23 Ań wciąż jest bardzo wiele. Również małych. A do tego dochodzi aktualna moda na Hannę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? IP: *.177.124.124.algrim.pl 13.11.08, 17:57 ja mam na imie ania i mi sie to imie bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eleonora Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 11:55 Moim zdaniem to idealne imię. Piękne w brzmieniu, międzynarodowe, z tradycją, ładnie się zdrabnia, w ogóle och i ach. Jest popularne i przez lata nadawane dziewczynkom - właśnie dlatego, że jest piękne. Nie można tu mówić o modzie, wpływie jakiegoś serialu, zachłyśnięciu się nim. Uniwersalne imię. Które jak sądzę godnie się nosi, tak jak już ktoś napisał - od królowej do sprzątaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
dmuchawcelatawce Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 13:25 Ladne imie, ale rzeczywiscie dosyc pospolite, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 14:13 Myślę, że Anna jest w porządku. Największy bum na to imię już przeszedł i wreszcie można docenić jego zalety - proste, wdzięczne, międzynarodowe. Jeśli tylko Wam się podoba, jest jak najbardziej do nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 14:35 Jak dla mnie ma tylko jedną wadę - nosi je moja teściowa. Poza tym idealne. Nie za długie, miłe dla ucha, ładnie się zdrabnia, międzynarodowe, z tradycją. W naszym pokoleniu było popularne, ale teraz prawie nie ma małych Ań. Nie wiem jak Ty definiujesz imię "pospolite", ale dla mnie Anna zdecydowanie do pospolitych nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna nie 31.10.08, 17:18 moja 13 miesięczna córka nazywa się Ania. miałam w ciąży podobne wątpliwości... jednak: a) mąż bardzo chciał Anię, b) bardzo lubię Anię z Zielonego Wzgórza c) to imię było bardzo popularne kiedyś, teraz "królują" Julki, Zuzie itp, brrrr. a ja nie chciałam "popularnego" imienia. i co to właściwie znaczy NUDNE imię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia tak:-( IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 18:27 Choć piękne,jego urody sie nie zauważa przez to ,że tak strasznie częste w kazdym pokoleniu. Jak dla mnie tworzy tło dla innych imion. Rzeczywiście pospolite! Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Śmiało nadawaj 31.10.08, 18:54 Dziewczyny mają rację, to imię było bardzo popularne KIEDYŚ. Teraz o małą Anię trudniej, bo to imię grało pieerwsze skrzypce zdaje się z Katarzyną i Agnieszką w pokoleniu obecnych mam. Żeby utwierdzić Cię w przekonaniu, że Ania nie będzie miała zbyt wielu imienniczek, napiszę Ci, że u nas w rodzinie podobnie było dwa lata temu z Kasią. Wszyscy nabijali się że to takie "proste" imię, "dajcie może"...i tu padały propozycje aktualnie modnych imion typu Julia, Martyna, ciotka mówiła nawet coś o Angelice, ale ostatecznie jednak została przy Kasi. I nie żałuje. W sumie bardzo dobrze, bo teraz co jedna dziewczynka to Julia, Wiktoria,Zuzia i jeszcze kilka innych imion a w przypadku Kasi (w twoim przypadku Ani) prawdopodobieństwo spotkania imienniczki w klasie jest teraz małe Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Śmiało nadawaj 31.10.08, 19:04 W 2007 roku Anna była w Warszawie na 20 miejscu wśród imion nadanych dzieciom (11 wśród imion żeńskich), natomiast w 2006 była 16 (8 wśród żeńskich). To JEST bardzo popularne imię. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=56161787 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=79525505 Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 18:54 Wcale nie. Świetne imię, dobrze się nosi i nie puszcza w praniu Doskonale brzmi zawsze i wszędzie, od królowej do praczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 19:02 Nie uważam, by Anna była pospolita, ale popularna jest bardzo, cały czas w najmłodszym pokolaniu także, choć nie jest na pierwszym miejscu. Jak dla mnie jednak imię, które nosi 1/38 populacji Polski, jest zbyt częste. Odpowiedz Link Zgłoś
lana.777 Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 19:10 Nudne... W kazdej rodzinie minimum piec osob ma na imie Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 06.11.08, 09:26 lana.777 napisała: > W kazdej rodzinie minimum piec osob ma na imie Anna a to ciekawe. może w twojej. moja rodzina w takim razie nie jest "każda" Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 20:48 O tym, żeby mieć córkę Anię marzyłam jak tylko przeczytałam po raz pierwszy "Anię z Zielonego Wzgórza". Dziś moja Anna ma prawie 7 lat. Dla mnie to jest najpiękniejsze imię na świecie! I mam gdzieś, że nosi je ponad milion Polek. Małych dziewczynek jest niewiele. Moja córka była jedyną Anią w grupie przedszkolnej a teraz w klasie. Nigdy nie żałowałam, że dałam jej to imię. Dobrze się nosi i pasowało do niemowlaka, pasuje do dziewczynki, będzie pasować do nastolatki, do kobiety i do babci. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 31.10.08, 21:00 Niestety Anne - która jest bardzo pieknym imieniem - wykluczam wlasnie z tych powodów o jakie zapytałas w poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 06.11.08, 09:42 Anna należy do zawsze świezych, dobrze się nosi w każdym czasie, nie jest swiadectwem sezonowej mody. I zdrabnia się ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 06.11.08, 09:41 Popularne - tak, pospolite - nie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 14.11.08, 09:00 tak uwazam, jak imie kasia, asia Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 14.11.08, 10:23 zdecydowanie Ania jest pieknym imieniem i mało jest teraz małych dziewczynek o tym imieniu, tak jak mało jest Agnieszek, kiedys tak bardzo popularnych Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 14.11.08, 20:22 Nie jest mało teraz dziewczynek o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 15.11.08, 15:38 gaudencja napisała: > Nie jest mało teraz dziewczynek o tym imieniu. W stosunku do Julek, Wiktorii, Mai, Amelii itp. jest mało. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 15.11.08, 15:54 Nie jest ich mało - jest ich tylko mniej dużo. Anna nie jest w pierwszej piątce, ale np. w Warszawie na 11 miejscu wśród imion żeńskich i w pierwszej 20-tce ogółem. To nadal bardzo, bardzo wysoko. A w dodatku to imię nosi ponad 1/38 ludności Polski (to nieporownywalne z żadnym innym imieniem, bo następna w kolejce Maria ma o 1/3 mniej nadań), więc przezz długi czas nie będzie ono postrzegane jako mało powszechne. Każde inne imię, tylko nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 16.11.08, 10:23 Powtarzam: w stosunku do Julii, Wiktorii, Mai, Amelii itp. jest mało małych dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 16.11.08, 12:21 W Warszawie - a tylko takie dane mamy - małych Ań jest tylko o połowę mniej, niż małych Julii, a trzeba tu podkreślić, ze Julia jest na pierwszym miejscu i to nie innych imion jest mało, lecz Julii naprawdę dużo. Amelii jest dokładnie tyle samo, co Ań. Wiktorii jest o 1/5 więcej, Maj także. W związku z powyższym widac wyraźnie, ze nie można postawić tezy, iż "w stosunku do Julii, Wiktorii, Mai, Amelii itp. jest mało małych Ań". W stosunku do Julii, Wiktorii, Mai jest nieco mniej Ań, ale nie znacznie mniej. Amelii jest zaś tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? IP: *.lublin.mm.pl 14.11.08, 22:09 To imię jest dla mnie jak szklanka wody, bezbarwne i neutralne. A to, że teraz nie jest często nadawane a 30 lat temu było najpospolitszym z imion to duży minus - będzie się kojarzyło ciociowato. Ja nie chciałabym nazywać się Jadzia czy Wiesia pomimo ze w moim pokoleniu były to niepospolite imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 15.11.08, 12:13 Gość portalu: lilija napisał(a): A > to, że teraz nie jest często nadawane a 30 lat temu było > najpospolitszym z imion to duży minus - będzie się kojarzyło > ciociowato. Ja nie chciałabym nazywać się Jadzia czy Wiesia pomimo > ze w moim pokoleniu były to niepospolite imiona. Buhahahaha!!! Uśmiałam się z twojego porównania Anny do Wiesławy. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka01 Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 16.11.08, 13:43 dla mnie to cudowne imię!!!! Nie dałam tak jednak córeczce bo ze statystyk wynika, że nadal mieści się w pierwszej trójce nadawanych OBECNIE imion... Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? 17.11.08, 23:55 Anie to bardzo pospolite kobiety o pospolitych zyciorysach i pospolitych imionach, a jednak ja bardzo lubie byc Ania - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: imię Anna-czy też uważacie że zbyt pospolite? IP: *.cable.ubr03.bath.blueyonder.co.uk 18.11.08, 00:17 Ładne imię , ale niestety bardzo popularne i dlatego straciło na wdzięku. Znam tyle Anek, że jak poznaje kolejną to mi słabo i myślę , że ich rodzicom zabrakło wyobraźni. Jak nasze Julki czy Kubusie podrosną to będzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś