l.e.a 05.11.08, 10:04 Jesteśmy małżeństwem polsko-czeskim ( ja z Czech ) i dlatego myslimy o imieniu Ondrasz, Ondraszek, Ondra ale narazie nie mamy 100% pewności. W grę wchodzi jeszcze Miłosz, mężowi podoba się Hubert - mi nie bardzo. 1 syn to Bartosz. Czy podobają Wam się te imiona ? Imię dla córki mamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: mała ankieta- imię dla chłopaka IP: *.stk.vectranet.pl 05.11.08, 11:41 Ondraszek to nazwa pociągu i tak tez mi sie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: mała ankieta- imię dla chłopaka 08.11.08, 02:16 To chyba zbojnik byl slynny - jak Janosik. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a aiczka 08.11.08, 12:02 Owszem był taki w czeskich ęeskidach, owszem to imię jest jak najbardziej popularne w Czechach i Słowacji, tak jak w Polsce Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloo Re: mała ankieta- imię dla chłopaka IP: *.toya.net.pl 05.11.08, 11:42 moja bliska przyjaciółka (Czeszka) ma męża o imieniu Milan , bardzo fajne czeskie imie , Twoj wybór tez jest ok Ondrasz podoba mi sie w Polsce moga miec dzieciaki troszke problem z wymówieniem tego imienia ale w Czechach chyba bedzie jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: mała ankieta- imię dla chłopaka 05.11.08, 11:50 Jak już pisałam w poprzednim Twoim wątku, kibicuję Ondraszkowi. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=84040858&v=2&s=0 A jakie imię wybraliście dla dziewczynki, jeśli wolno spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: mała ankieta- imię dla chłopaka 05.11.08, 11:57 Nie jestem wielką zwolenniczką Miłosza, dlatego popieram Ondrasza i ew. Huberta (choc też podoba mi się umiarkowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: mała ankieta- imię dla chłopaka 05.11.08, 14:33 Jestem za Miłoszem Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Ondrasz 05.11.08, 15:00 Ondrasz jest świetny! Bardzo mi się podoba. Jedna z przedmówczyń napisała, że to imię może być trudne do wymówienia dla polskich dzieci, ale mi się wydaje, że nie powinno być najmniejszego problemu. Według mnie polski Andrzej jest znacznie trudniejszy w wymowie. Miłosza zupełnie nie trawię. Hubert jak dla mnie mógłby być, ale bez rewelacji. Na Waszym miejscu nie zastanawiałabym się dłużej - Ondrasz jest najlepszy! P.S. Mam znajomego, pół-Czecha pół-Polaka, imię jego Honza (Honzik). Też mi się zawsze podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelika Re: mała ankieta- imię dla chłopaka IP: *.ols.vectranet.pl 20.11.08, 21:04 ładniejsze imiona to np.Marek Patryk Damian czy Daniel... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: mała ankieta- imię dla chłopaka 21.11.08, 14:04 Podoba mi się Ondrasz. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: mała ankieta- imię dla chłopaka 21.11.08, 14:55 podoba mi się Ondrasz. Miłosz może być. ale chyba popularny się robi ostatnio Hubert nie- nawet nie wiem, jak to się zdrabnia, skraca. Anna dla córki- piękne Odpowiedz Link Zgłoś