Gość: sari IP: *.smrw.lodz.pl 14.12.08, 00:58 Niedługo oczekujemy narodzin cóeczki. Mamy duży problem zimienie ale pomysł już jest. Co myślicie i imieniu Matylda? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Czekamy na córeczkę 14.12.08, 01:01 Uważam, że jest jak najbardziej w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Czekamy na córeczkę IP: *.smrw.lodz.pl 14.12.08, 01:40 Dzięki. A co ze zdrobnieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Czekamy na córeczkę 14.12.08, 08:52 Coraz częściej słyszę o małych Matyldach. Chyba to imię zyskuje na popularności. Jest ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: Czekamy na córeczkę 14.12.08, 09:46 Bardzo ladne. Zdrobnienia to np. Matu, Matylka i pewnie jeszcze masa innych sie tworzy w odniesieniu do konkretnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Czekamy na córeczkę 14.12.08, 10:48 W piątek okazało się, że Maluszek mojej przyjaciółki będzie na 99 % Matyldą Dawniej to imię mi się nie podobało, w dalszym ciągu uważam je za zbyt ciężkie, żebym rozważała je dla własnej córeczki, ale podoba mi się na tyle mocno, żeby szczerze wyrazić zachwyt wyborem przyjaciół Ich Matylda być może będzie nazywana Matylką czy Matysią, ale przede wszystkim będzie Słoneczkiem, Kwiatuszkiem i innym Króliczkiem. A potem dorośnie do Matyldy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LW Re: Czekamy na córeczkę IP: *.mas.airbites.pl 14.12.08, 12:51 Przykro mi to pisać ale dla mnie to beznadziejne imie krzywdzące dla dziecka. Kojarzy mi się z jakąś starą babcią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Czekamy na córeczkę IP: *.as.kn.pl 14.12.08, 16:14 Świetne, sympatyczne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: Czekamy na córeczkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 16:29 śliczne imię a zdrobnienie Mada Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Czekamy na córeczkę 14.12.08, 17:26 Podoba mi sie Matysia, Tysia, Tyska... Odpowiedz Link Zgłoś
takanatalia Re: Czekamy na córeczkę 15.12.08, 11:22 Matylda - ok ale bez rewelacji a teraz prywata: może Helenka? Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: Czekamy na córeczkę 15.12.08, 11:31 Obiektywnie moze i niezle, nie znosze subiektywnie, w dziecinstwie sasiadka moja byla pewna Matylda, nie wzbudzajaca we mnie entuzjazmu, z gatunku rozpieszczonych ksiezniczek, teraz u mojej corki w przedszkolu jedynym dzieckiem, ktore jej dokucza a poza tym jest wstretnym rozpieszczonym klamliwym bachorem jest wlasnie Matylda... stad nie lubie ale mozecie nie uznac mojego glosu Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Czekamy na córeczkę 15.12.08, 13:04 Moja siostrzenica, najbardziej lubi jak sie do niej mowil pelnym imieniem- Matylda. A ma niecale trzy lata. Ona sama mowi o sobie: Matilda, pewnie latwiej jej wymowic, choc swoje imie wypowiedziala po raz pierwszy w postaci zdrobnienia- Matyldka. Odpowiedz Link Zgłoś