Gość: Gosia IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.12.08, 01:17 Pomóżcie wybrać imię dla córeczki - Karolina czy Laura? Niedługo przyjdzie na świat, a my wciąż nie możemy się zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolina Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.09, 18:13 Jednak Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
1-shilka Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 29.04.09, 22:17 mi sie podoba Laura, chciałam dac tak mojej corci ktora ma przyjsc na swiat za miesiac, ale moj mąż mowi ze ciezko sie wymawia. Mi sie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.icpnet.pl 18.12.08, 03:09 zdecydowanie LAura Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 18.12.08, 09:24 Laura. A Karolina może na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
trasimeno Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 18.12.08, 09:49 Zdecydowanie Laura Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 18.12.08, 10:56 Żadne, ale Karolina jest już trochę lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 18.12.08, 10:58 Bardziej podoba mi się Karolina, ale niestety jest strasznie popularna, więc Laura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiziamizia Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.gprs.plus.pl 18.12.08, 14:20 wybrałaś dla mnie dwie skrajności. Nie znosze imienia Karolina. Uwielbiam Laurę. Zdecydowanie Laura. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 18.12.08, 14:41 mysallam ze wiecej bedzie za moim imineim czyli karolina a tu prosze ale w sumie i mi sie srednio podobalo..pogodzilam sie z nim dopiero w liceum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.12.08, 14:44 Dzięki za odpowiedzi - czekam na więcej Mężowi się podoba Karolina, a mi Laura. Może nadać dwa imiona? Tylko które pierwsze, Laura Karolina, Karolina Laura ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LW LAURA!!!! IP: *.mas.airbites.pl 18.12.08, 14:50 My coreczce ktora sie urodzi w marcu dajemy na imie Laura. PIEKNE IMIE. Nawet sie nie zastanawiaj. Na drugie mozesz dac Karolina, ale nie odwrotną kolejnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LW Re: LAURA!!!! IP: *.mas.airbites.pl 18.12.08, 14:52 Wg nas drugie imię jest zbędne. Tylko utrudnienie w urzędach Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 18.12.08, 15:15 Karolina Imie Laura, trudno sie zdrabnia w odwrotnosci do Karoliny, ale moze to byc tylko atut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LW Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.mas.airbites.pl 18.12.08, 15:19 Właśnie atut imienia Laura taki, że jest to samo w sobie piękne imię niepotrzebujące skrótów, zdrobnień. A nie jakąs Karolinka dupinka Poza tym jakieś tam zdrobnienia można stworzyć- Lara, Laurunia, Laurusia, Laurcia...choć ja generalnie nie jestem za tym by zdrabniać to imię. Nawet się nie zastanawiaj- Karolina to pospolite imię- Laura piękne i rzadko nadawane, imię poetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LW Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.mas.airbites.pl 18.12.08, 16:12 Jeszcze musisz wziąc pod uwagę długośc nazwiska. Laura będzie pasować do dłuższego, natomiast nie do każdego krótkiego. DO krótkiego nazwiska z pewnością bardziej Karolina. Np. Do nazwiska Noga- pasuje bardziej Karolina Noga niż Laura Noga. Z kolei np. do Wojciechowska- bardziej pasuje Laura Wojciechowska. Karolina Wojciechowska to już duży kłopot przy podpisie. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 18.12.08, 17:18 wypraszam sobie karolinka dupinke laura sraula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LW do hayet IP: *.mas.airbites.pl 18.12.08, 17:30 No nie bardzo CI wyszedł ten rym złośliwy do Laury. Tak czy siak imię Karolina jest pospolite a Laura piękne, oryginalne i rzadko spotykane. A zresztą ilość osób które tu opowiedziały się w tym wątku za Laurą zdecydowanie przewyższa zwolenników Karoliny więc coś w tym musi być Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: do hayet 19.12.08, 14:08 no masz...szkoda , ze nie przyszlo ci do lgowy, z emoj post byl z przymruzeniem oka...no a twoj rym do imienia karolina za to byl pierwszych lotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: do hayet IP: *.inetaccess.pl 30.07.09, 16:53 Gość portalu: LW napisał(a): > No nie bardzo CI wyszedł ten rym złośliwy do Laury. twój złośliwy rym był zdecydowanie bardziej żałosny > Tak czy siak imię Karolina jest pospolite a Laura piękne, oryginalne > i rzadko spotykane. ani piękne, ani oryginalne > > A zresztą ilość osób które tu opowiedziały się w tym wątku za Laurą > zdecydowanie przewyższa zwolenników Karoliny więc coś w tym musi > być Większość osób w tym kraju daje córkom na imię Julia, a synom Jakub...bądź co bądź piękne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 15:57 No przepraszam bardzo ale jesli sama sądzisz ze karolina to pospolite imie to o co Ci w ogole chodzi. a tak na marginesie to moim zdaniem jest to bardzo ladne imnie , a ty zapewne jestes jakas stasia lub kunegunda jesli tak sądzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 18.12.08, 20:21 Laura Karolina. Odpowiedz Link Zgłoś
leoniaonly Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 18.12.08, 18:41 Zdecydowanie Laura, Karolina mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorino Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.smrw.lodz.pl 18.12.08, 22:45 Laura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 19.12.08, 12:25 A więc zdecydowaliśmy się na dwa imiona Laura Karolina Ja cały czas obstawałam przy Laurze, a dzięki Wam udało mi się przekonać męża do tego imienia. Zostawię mu Karolinę na drugie, bo już tak zaczął mówić do brzucha, to niech ma Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 19.12.08, 16:09 Gratuluję wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LW Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.mas.airbites.pl 19.12.08, 16:13 Genialny wybór. Sam daje z żoną imię Laura dla córeczki która ma przyjść na świat w marcu 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 20.12.08, 20:14 Ja również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: massia99 Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.washdc.east.verizon.net 23.12.08, 17:01 Karolina. Karolina. Karolka. Karola. Laura. Aura? Laurita? Karolina mi sie najbardziej podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LW Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.mas.airbites.pl 23.12.08, 18:44 massia troche wyobraźni. Laura Laurunia, Laurusia, Laurcia, Lara, Larka. Ale najpiękniej brzmi bez zdrobnień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mio-mimmo Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.gprs.plus.pl 02.01.09, 21:32 Laura - to moje imię i jestem z niego bardzo dumna i wdzięczna rodzicom)) Zdrobnienia: Laurka, Laurcia, Laurunia, Laurusia, Laurita, Lauritka... Żadne Lary!!!! (chyba wam się z Larą Croft pomieszało) Pzdr DD Odpowiedz Link Zgłoś
zmyrena Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 05.01.09, 13:13 Karolina! Laura kojarzy mi się z larwą Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 09.01.09, 08:56 Laura - moje imię hihi. Karolina sama w sobie nie jest zła ale te zdrobnienia do Karolci i Karoli jakies nie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolajn Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 17:00 zwracam uwage na to iz plci meskiej bardziej sie podoba imie Karolina. a przynajmniej znajomym. Lara? fakt. kojarzy sie z larwą. i nie prawda ze karolina jest pospolite. laur tez duzo. a z karolinką dupinką sie hamujciee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: 194.221.74.* 27.04.09, 00:38 moja coreczka ma na imie Laura, ma 4 latka i uwielbiamy to imie, jest piekne i eleganckie Odpowiedz Link Zgłoś
betka_1713 Re:Laura 28.04.09, 10:04 znajomi maja córeczkę Laurę ,wołają zdrobniale Laurka albo Lara. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 28.04.09, 16:12 mam córkę Laurę, więc nie jestem obiektywna Odpowiedz Link Zgłoś
sporka Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 06.05.09, 19:31 Zdecydowanie Laura. Za dużo Karolin w życiu poznałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna35 Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura IP: 89.174.178.* 18.05.09, 10:55 Ja mam półroczną Laurę - więc wiadomo jakie imie nam się podobało Jest dla nas mała Laureczką, Laurunią, Laurką a niekiedy wołam ja Lala. Jakiego imienia bys nie dała to i tak w pewnym wieku będzie pytanie a czemu nie ..... Ważne żebyś mądrze kochała. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna0808 Re: Pomóżcie wybrać imię - Karolina czy Laura 29.05.09, 10:09 Zdecydowanie oba imiona bardzo mi się podobają, ale wybrałabym Laurę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlize [...] IP: *.zax.pl 31.05.09, 14:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.filizanka Karolina Laura 31.05.09, 16:52 oba imiona mi sie podobaja, ale Laura brzmi mi nieco twardo, a ja wole bardziej miekkie brzmienia. Karolina brzmi i elegancko i charakternie. Laura nie jest dla mnie oryginalnym imieniem, osluchalam sie z nim dawno,mialam kolezanke Laure, na ktora moja rodzina mawiala Larwa;](nic na to nie poradze, choc to ladne imie). Osobiscie nie znam duzo Karolin, wiec nie jest wg.mnie posopolite, ale nie dziwi mnie zupelnie wybor Laury na tym forum;> Odpowiedz Link Zgłoś