Gość: tata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 11:35 Nasza Córeczka miała być Różą. miała być, dopóki się nie urodziła. na 100% nią nie jest. I co teraz? Nie mamy żadnego pomysłu.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: jakie imię dla córki? 25.01.09, 12:13 Łucja, Konstancja, Marianna? Aniela (Nela)? Flora, Dobromiła? Klara, Idalia, Eleonora? Takie mam pomysły, ale może poczytajcie wspólnie jakiś spis imion, np. ten pl.wikipedia.org/wiki/Imiona_na_liter%C4%99_A i dalsze litery, a coś Was olśni... Dajcie znać, jaki wybór zapadł. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: jakie imię dla córki? 25.01.09, 12:32 a kim jest? tak chociaż mniej więcej? btw, moja chrześnica była Anną Różą do roku mniej więcej, kiedy to zmienili jej kolejność imion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: jakie imię dla córki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 12:41 czy istnieje takie imię jak Nela? Czy tylko Kornelia i jako zdrobnienie? jest po trochę właśnie Nelą, Kaliną, Lidią, Jaśminą Łucja i Róża odpada.. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: jakie imię dla córki? 25.01.09, 12:45 Gość portalu: tata napisał(a): > czy istnieje takie imię jak Nela? Czy tylko Kornelia i jako zdrobnienie? > jest po trochę właśnie Nelą, Kaliną, Lidią, Jaśminą Łucja i Róża odpada. w Polskim prawie Nela jest to zdrobnienie, jednakże rejestrowane jako pełne imię ( osobiście znam 2 małe Nelusie ) z twoich propozycji pozostałabym jednak przy pełnej Korneli, podoba mi się Jaśmina Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jakie imię dla córki? 25.01.09, 13:04 Gość portalu: tata napisał(a): > czy istnieje takie imię jak Nela? Czy tylko Kornelia i jako zdrobnienie? > jest po trochę właśnie Nelą, Kaliną, Lidią, Jaśminą A może Lillą jest? Nilą? Nela - pewnie by Ci zarejestrowali, ale odradzam - to jednak zdrobnienie i nadal wiele osób będzie pytać, od czego ono jest. A może być zdrobnieniem przede wszystkim od Anieli lub Kornelii, ewentualnie od Eleonory, Petroneli, Penelopy i co tam jeszcze fantazja podpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: jakie imię dla córki? 26.01.09, 01:32 Moja kolezanka zarejestrowała imie Nela, jednak ona chciała by córka miała na imie Nel no ale to w urzedzie nie przeszło i została Nela. Uważam jednak że lepiej traktowac to jako zdrobnienie, może byc Kornelia, Aniela Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: jakie imię dla córki? 25.01.09, 12:41 jeśli nie Róża to może Rozalka idąc nadal droga kwiatową to może Jaśmina,Lilianna,Dalia,Jagoda, Malina, z innch : -Dominika -Oliwia -Kornelia -Milena -Julia( Julianna) -Liwia -Idalia -Paulina -Berenika -Nadia -Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiaczkowo [...] IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 13:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: jakie imię dla córki? IP: *.smrw.lodz.pl 25.01.09, 13:23 a moze jest Marcelinką,Antosią,Zosią,Ewą,Katarzynką,Helenką? Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: jakie imię dla córki? 25.01.09, 15:03 Najbardziej podoba mi się Lidia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: jakie imię dla córki? IP: *.171.96.34.static.crowley.pl 25.01.09, 15:07 Lidia, Lidusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: jakie imię dla córki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 16:01 dziekujemy za pomoc bedzie Liwia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jakie imię dla córki? 25.01.09, 16:08 Mój kolega, okazało się, ma 3-letnią córkę o tym imieniu. Pochwal się, kiedy już zarejestrujecie córeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: jakie imię dla córki? 25.01.09, 17:31 Własnie miałam wam proponować Liwię Super wybór Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: jakie imię dla córki? 25.01.09, 20:21 Gość portalu: tata napisał(a): > bedzie Liwia to imię miała nosić moja druga córeczka i jeśli maluszek zrobi nam niespodziankę zapewne propozycja tego imienia nadal będzie aktualna gratuluje wyboru bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: jakie imię dla córki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 08:23 no cóż, jakby to powiedzieć.. po nocy Liwia chyba zmieniła imię na Róża Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jakie imię dla córki? 26.01.09, 09:30 Tym bardziej daj nam znać, jakie imię już zostanie ostatecznie zarejestrowane Zaczęła znów wyglądać na Różę? Odpowiedz Link Zgłoś