tiaraa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.04.05, 00:02 Ja za najbliższych sąsiadów ma Jarka Nitkę i Grześka igłę trochę śmieszne zestawienie, ale cóż zdarza się. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.04.05, 14:11 Fajny wątek ...ja spotkałam sie z takim zetawiniem Nel Fus ...hm..fajnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.04.05, 18:36 tiaraa napisała: > Ja za najbliższych sąsiadów ma Jarka Nitkę i Grześka igłę trochę śmieszne > zestawienie, ale cóż zdarza się. Ale nie są rodzeństwem? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 09.04.05, 20:22 No to moje typy: kolezanka z liceum - Angelika Urban. Miała siostrę - Ramonę koleżanka ze studiów - Monika Ciota Gdzieś wyczytałam takie kwitaki, jak Franciszka (Frania) Pralka, Michael Kaczor, Filomena Niewczas, Ewdokia Cydejko (korektorka jakiegoś podręcznika). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 09.04.05, 20:59 e_r_i_n napisała: > kolezanka z liceum - Angelika Urban. Miała siostrę - Ramonę Ramona Urban - o rany! Kojarzy mi się ze zramolałym Urbanem ((( > Gdzieś wyczytałam takie kwitaki, jak Franciszka (Frania) Pralka, Rodzice chyba odreagowywali na dziecku frustracje spowodowane swoim nazwiskiem. Chociaż być moze to po prostu żart - pralka jest urzadzeniem zbyt nowym, zeby jej nazwa mogła zafunkcjonować jako nazwisko. A www.herby.com.pl/herby/indexslo.html nie podaje żadnego jego nosiciela. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 09.04.05, 21:45 gaudencja napisała: > Chociaż być moze to po prostu żart - pralka jest urzadzeniem zbyt nowym, zeby > jej nazwa mogła zafunkcjonować jako nazwisko. Być może. Tak jak napisałam - wyczytałam gdzie takie 'coś' Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.04.05, 21:23 Z Moniką Ciotą to jest tak że to nie zestew jest śmieszny ale nazwisko same. Gorzej by było gdyby miała na imię Nel ciaota lub Ryszarda Ciota Odpowiedz Link Zgłoś
madziagirl Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.04.05, 19:41 znam 2 latka Arystotelesa Zająca - to nie żart rodzice wołają na niego Ari Odpowiedz Link Zgłoś
holka1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.04.05, 23:58 Korsen Guz - biedne dziecko poza tym w szkole mamy Afrodyte, Dżesike, Wenede, Amande,i pana Pipowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
letica Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.04.05, 00:42 Franciszek Szaramineta -To dopiero nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.04.05, 16:08 letica napisała: > Franciszek Szaramineta -To dopiero nazwisko ...ale Rymut go nie notuje... Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.04.05, 03:11 Mialam w klasie Ingrid Wrobel, moja mama wymawiala dla zabawy Wrobel z angielska przez L z kreska i pasowalo! Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.04.05, 21:22 wykladowca psychologii - Bazyli Baran klientki u mojej mamy w pracy - Salomea Szczotka, Sambor Kwas (Sambor to imie, w tym wypadku zenskie!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.04.05, 21:25 kama_msz napisała: > klientki u mojej mamy w pracy - Salomea Szczotka, Sambor Kwas (Sambor to imie, > w > tym wypadku zenskie!!!!) Sambor??!! Przecież to imię meskie. Zeńskie mogłoby być co najwyżej Sambora!! Gaudencja z opadniętą szczęką Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz do tiaraa 16.04.05, 21:36 a nie mieszkasz przypadkiem w szczecinie, na os. slonecznym???? bo ja mam kolege Jarka Nitke wlasnie ze slonka (ja zreszta tez jestem ze slonka) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna1983 Ludzie!! :)) 18.04.05, 20:07 Nie powolujcie sie na stroni typu www.herby.com.pl/herby/indexslo.html przy wyszukiwaniu nazwisk. Jest on niekompletny wiec na jego podstawie, nie mozna stwierdzic, czy dane nazwisko isntnieje czy tez nie. Przeciez nie sposob spisac wszystkich nazwisk, a nawet te powszechnie uzywane nie sa tam zapisane. A z tych dziwniejszych zestawien badz nazwisk: Rafal Czekaj - znajomy Pawel Hyba - znajomy Joanna Karabin - kolezanka zreszta baaardzo ladna i lagodna Adam Stypa - serio jak stypa Idzi Panic - prof. zw. dr hab. wyklada na uniwersytecie Piotr Rolnik - dr i wyklada na uniwersytecie Lukasz Kosmowski zwany Kosmos Piotr Musiał - znajomy Lukasz Wrzeciono - znajomy, kiedys ktos pytal kto nadaje takie glupie ksywki Krzysztof Smok - znajomy pan Obszczymur - w urzedzie pani nie chciala uwierzyc, ze ma tak na nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ludzie!! :)) 18.04.05, 20:10 czarna1983 napisała: > Nie powolujcie sie na stroni typu www.herby.com.pl/herby/indexslo.html przy > wyszukiwaniu nazwisk. Jest on niekompletny wiec na jego podstawie, nie mozna > stwierdzic, czy dane nazwisko isntnieje czy tez nie. Przeciez nie sposob spisac > > wszystkich nazwisk, a nawet te powszechnie uzywane nie sa tam zapisane. )) na tej stronie jest wyszukiwarka operująca na poprzednim wydaniu (dlatego bezpłatna) słownika nazwisk Rymuta, który to słownik stanowi komplet danych z rejestru PESEL. A rejestr PESEL spisuje, jak wiesz, wszystkie nazwiska obywateli polskich (a nawet cudzioziemców z prawem pobytu). Odpowiedz Link Zgłoś
czarna1983 Re: Ludzie!! :)) 18.04.05, 22:44 Z tego co wiem, to skonczylo sie na roku 1994, poza tym to nie znaczy, ze jesli napisane, ze komplet to tak jest Jestem studentka archiwistyki i wiele razy nam powtarzano, ze czasem nie sposob wszystkiego zapisac. Archiwista, statystyk, historyk tez moze sie mylic, cos pominac, wiec nie ufajmy wszystkiemu co jest napisane tak na 100 % ) A co do "zestawow", to zapomnialam dodac malego Bogu ducha winnego chlopca o wdziecznym i jakze slodkm imieniu i nazwisku : Polikarp Śledź. Nie ma jak porzadny kop od rodzicow na samym poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ludzie!! :)) 19.04.05, 12:10 czarna1983 napisała: > Z tego co wiem, to skonczylo sie na roku 1994, poza tym to nie znaczy, ze jesli > > napisane, ze komplet to tak jest Imiona skończyły się na 1994 roku, a nazwiska kiedy indziej, nie wiem kiedy. Jestem studentka archiwistyki i wiele razy > nam powtarzano, ze czasem nie sposob wszystkiego zapisac. Archiwista, > statystyk, historyk tez moze sie mylic, PESEL to nie archiwa, tylko centralny system informatyczny, w którym są zarejestrowani wszyscy. Oczywiście niewolny od błędów, ale jednak trochę to co innego, niż spisywanie danych z archiwum Odpowiedz Link Zgłoś
czarna1983 Re: Ludzie!! :)) 19.04.05, 14:59 Czyli rozumiem zostaly wszystkie dane wydrukowane z komputera i w tej formie poszly do drukarni tak? A moze jakies ksiegi z wpisami zostaly idealnie skserowane i sruu prosto do wydawcy?? Ktos to musial przepisac, uporzadkowac. PESELu nie nadawano od poczatkow swiata. Sa ludzie w ogole nie posiadajacy peselu, nie raz nie dwa pisali o tym w gazetach czy pokazywali w tv. Ale wszystkim sie wydaje, ze jak PESEL to juz musi byc cacy. Sa tez takie sytaucje, kiedy ktos zmienial nazwisko i niekoniecznie zostalo to udokumentowane odpowiednio badz juz nie mamy danych o tym. Ktos moze ma jeszcze inna koncepcje na ten temat? Chetnie poczytam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ludzie!! :)) 19.04.05, 15:15 Bazy danych mają to do siebie, że można z nich robić wydruki i wyciągi w formie elektronicznej. Oczywiście, jak pisałam w tym wątku, a i wcześniej były na ten temat dyskusje, słwoniki Rymuta nie są wolne od błędów. Kiedy jednak słyszę zupełnie fantastyczne i wyjątkowo idiotyczne nazwisko w zestawieniu z jeszcze bardziej idiotycznym imieniem, wolę dać wiare Rymutowi, jeśli mówi że takei nazwisko nie istnieje. Tym bardziej, że różne idiotyczne nazwiska też się w Rymucie znajdują. Kiedyś sprawdzałam Rymutem zawartość wątku podobnego do niniejszego, i wyszło mi mniej więcej pół na pół. Połowa nazwisk istniała, a połowa - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
luizjana11 Re: Ludzie!! :)) 22.07.06, 23:57 Znajomy moich rodzicow nazywa sie Capf,jest stomatologiem,tu podaje link: www.female.pl/showlek/25 Jednak na stronie www.herby.com.pl/herby/indexslo.html jego nazwiska nie znajdziesz. Czyli nazwisko nie istnieje czy raczej rejestr jest bledny ? Pozdrawiam-Luizjana www.pol-ned.tk Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ludzie!! :)) 23.07.06, 00:12 Rejestr opiera się na danych PESEL z czasów, kiedy było w nim 34,5 mln osób, a niezindeksowanych było prawie 3 miliony. Istnieje nowe wydanie "Słownika nazwisk współcześnie w Polsce używanych" Rymuta, ale do nabycia, a nie za darmo w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ww Re: Ludzie!! :)) 06.06.05, 23:58 Władysława Krążek - Bryła Tak do kolekcji... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ww Re: Ludzie!! :)) 06.06.05, 23:59 zapomniałam dodac- to prof. dr. hab na UMCS w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Ludzie!! :)) 25.01.10, 21:12 jak juz jesteśmy przy UMCS prof. Mirona Ogryzko - Wiewiórowska rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
magdula330 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.04.05, 21:50 Bonifacy Malolepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna1983 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.04.05, 22:15 gaudencjo, czyli chyba doszlysmy do porozumienia kazdy moze sie mylic i nie wszystko trzeba brac tak na 100 swoja droge stworzylas bardzo interesujace forum pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna1983 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.04.05, 22:22 zeby nie bylo, chodzi mi o te tematy ktore zalozylas ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.04.05, 08:26 czarna1983 napisała: > zeby nie bylo, chodzi mi o te tematy ktore zalozylas ) Dzięki Bo założycielką forum jest oczywiście itsola Odpowiedz Link Zgłoś
czarna1983 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.04.05, 15:41 Wiem wiem ze itsola ) Dlatego dopisalam, ze nie chodzi mi o TO forum ) Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 02:22 koleżanka nauczycielka Joanna Mołolepsza Odpowiedz Link Zgłoś
aamg Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 21.04.05, 14:27 - W mojej grupie na studiach: Schab, Kiełbasa i Jarzyna; - Na jednym szkoleniu: Hujka, Trzonek i Nieruchaj (nie jestem pewna, czy "h" czy "ch") - mężczyźni; - Na innym szkoleniu: Marchewka i Pietruszka - też mężczyźni; - W jednym technikum, w równoległych klasach: Kieliszek, Wódka i Flakiewicz; - Zasłyszane, więc nie ręczę za autentyczność: Żaklina Żakieta; Suuuper wątek Odpowiedz Link Zgłoś
epoche Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.04.05, 20:53 w mojej szkole jest Blanka Ciężka. ładnie, nie? a oprócz tego znam też panie: Makowską- Główkę i Gnatowską-Kobylińską. Odpowiedz Link Zgłoś
grybel Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.04.05, 21:20 na studiach mialam kolezanke Westę Kowalską- kolejne dowody na brak wyobraźni, i jeszcze Oktawia Myśko- pani od WF Odpowiedz Link Zgłoś
1kama Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.04.05, 23:31 Kiedyś mieszkałam u p.Niny Baran. Przedstawiała się :Baran NIna co brzmiało jak baranina. Olga Molga Krysia Kudas ( wciąz przekręcano jej nazwisko na Choj przez "o") Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ta Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 29.04.05, 19:09 Pomyślcie, że gdyby Anna Mucha wyszła za Kubę Wojewódzkiego i zdecydowała się na podwójne nazwisko, to miałaby w dowodzie: Anna Mucha-Wojewódzka Sympatycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Mucha 29.04.05, 19:12 ...moim zdaniem to jest co najwyżej Mucha Powiatowa, z pretensjami do Muchy Krajowej. Choć jeśli wziąć pod uwage radę, do której była wybrana, to zasługiwałaby zaledwie na miano Muchy Gminnej Odpowiedz Link Zgłoś
niunia102 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.05.05, 11:50 Elżbieta Fiuta, to jest przypadek współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia20 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.05.05, 12:15 Darek Fiut,Kunegunda Bizz Odpowiedz Link Zgłoś
paulus27 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.05.05, 11:31 znałam Luizę Krowirandę. rodzice mieli fantazję Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.05.05, 12:13 Samo nazwisko jest już szaleńcze. Kto w ogóle wymyślił coś takiego??!! Odpowiedz Link Zgłoś
qchara Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.05.05, 22:31 Kewin , Samanta i Denis Gwóźdź - rodzeństwo, znajomi mojej siostry, imiona inspirowane Dynastią Odpowiedz Link Zgłoś
prelka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.05.05, 23:16 Wawrzyniec Gaj-syn nauczycielki plastyki,to to miała wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.05.05, 18:21 Dla mnie to brzmi ładnie Wawrzyniec Gaj, wcale nie dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
wierzba_b Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.10.05, 16:33 Hehe Ja od razu oczyma duszy widzę cały gaj wawrzynów Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.05.05, 14:55 Z dzisiejszego WnŚ - Vanessa Szydło. Odpowiedz Link Zgłoś
maedel Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.05.05, 16:50 Znałam Inez Zając. I jeszcze dziewczynę o imieniu i nazwisku do rymu : Aneta Seta. Odpowiedz Link Zgłoś
mygda Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 09.05.05, 22:18 ostatnio w gazecie Pamela Pompa Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.05.05, 11:10 Ja spotkałam się z Alfonsem Kochankiem Odpowiedz Link Zgłoś
kachax Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.05.05, 13:37 Ja znam Romualdę Zbrojkiewicz. Miła osoba. W podstawówce był Sebastian Szelka. W jednej firmie pracowali razem Pan Nocek i Pan Gacek. Znam Mariusza Dzieciątko (łebski i miły gość) Biznesowo miałam kontakt z Garym Cooperem (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
amanda_gris Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.05.05, 12:08 Wieńczysław Niewieczerzał Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 02:26 Wieńczysław Wieszczeczyński - emerytowany nauczyciel z mojej podstawówki, obecnie jesteśmy nawet skoligaceni, bo jego córka wyszła za mojego wuja Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja podwójne nazwiska 11.05.05, 15:28 Tym razem polecam post z innego forum Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: podwójne nazwisko 17.05.05, 17:06 Kwaśna-Pupka, imienia nie znam, lekarka z wielkopolski Odpowiedz Link Zgłoś
slawkaa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.05.05, 00:22 Przykłady z trzech blisko położonych miast, w których miałam okazję przebywać - osobistości dość znane w środowisku lokalnym 1. lekarze: Marita Pracuta, Olgierd Maria Pałka, Dariusz Arkadiusz Krajcarz 2. nauczyciele: Donata Biłda, Jerzy Bogdan, Zyta Brysacz, Domicela Lewtak, Alfred Bajena, Teresa Kokoszka, Elżbieta Jarota, 3. młodzież: Ariel Miernik, Gabriel Cieśla, Maria Kicała, Monika Kapuśniak, Justyna Kapusta, Łukasz Jezusek 4. w jednym pokoju w sanatorium spotkały się panie: Aurelia Skowronek, Zofia Sroka, p. Sikora (imienia nie pamiętam) + Jolanta Suwała Odpowiedz Link Zgłoś
nulka79 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.05.05, 21:04 Tekla Tekiel - koleżanka z wydziału.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.05.05, 23:53 Wergiliusz Gołąbek, dyrektor naczelny Filharmonii Rzeszowskiej i festiwalu w Łańcucie. O dziwo, podoba mi się to zestawienie, a Gołąbek w zestawieniu z Wergiliuszem nabiera szlachetności (MSZ). Odpowiedz Link Zgłoś
regina22 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.05.05, 20:28 Piekny watek! Pan Szatan ( imienia nie pamietam), zmienil nazwisko na inne, bo z zawodu byl ... grabarzem ( sasiad kolezanki z dziecinstwa) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasz73 NADZIEJA ZACIUKANA 16.05.05, 22:16 MOJA KOLEŻANKA CHODZIŁA Z NIĄ DO JEDNEJ KLASY NIEŻLE CO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
glista_ludzka Re: NADZIEJA ZACIUKANA 03.06.05, 18:51 iwonasz73 napisała: > MOJA KOLEŻANKA CHODZIŁA Z NIĄ DO JEDNEJ KLASY > NIEŻLE CO ??? A mówi się, że nadzieja umiera ostatnia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.05.05, 23:14 a to podobny wątek z innego forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=17522414 Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: Tysiac Marek 01.07.05, 11:05 Ja bym sobie zmienila nazwisko. Na Milion. Jak szalec, to szalec! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 21.05.05, 10:55 Dzis w WnŚ jest Paweł Gaweł. Nie rozumiem rodziów Ma wprawdzie drugie imię, ale, hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś