Dodaj do ulubionych

Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkalyscie!

• tiaraa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.04.05, 00:02
      Ja za najbliższych sąsiadów ma Jarka Nitkę i Grześka igłę trochę śmieszne
      zestawienie, ale cóż zdarza się.smile
      • marteczka271 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.04.05, 14:11
        Fajny wątek ...ja spotkałam sie z takim zetawiniem Nel Fus ...hm..fajnie wink)
      • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.04.05, 18:36
        tiaraa napisała:

> Ja za najbliższych sąsiadów ma Jarka Nitkę i Grześka igłę trochę śmieszne
        > zestawienie, ale cóż zdarza się.smile

Ale nie są rodzeństwem? wink
    • e_r_i_n Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 09.04.05, 20:22
      No to moje typy:
      kolezanka z liceum - Angelika Urban. Miała siostrę - Ramonę
      koleżanka ze studiów - Monika Ciota
      Gdzieś wyczytałam takie kwitaki, jak Franciszka (Frania) Pralka,
      Michael Kaczor, Filomena Niewczas, Ewdokia Cydejko (korektorka jakiegoś
      podręcznika).
      • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 09.04.05, 20:59
        e_r_i_n napisała:

> kolezanka z liceum - Angelika Urban. Miała siostrę - Ramonę

Ramona Urban - o rany! Kojarzy mi się ze zramolałym Urbanem sad(((

> Gdzieś wyczytałam takie kwitaki, jak Franciszka (Frania) Pralka,

Rodzice chyba odreagowywali na dziecku frustracje spowodowane swoim nazwiskiem.
        Chociaż być moze to po prostu żart - pralka jest urzadzeniem zbyt nowym, zeby
        jej nazwa mogła zafunkcjonować jako nazwisko. A
        www.herby.com.pl/herby/indexslo.html nie podaje żadnego jego nosiciela.
        • e_r_i_n Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 09.04.05, 21:45
          gaudencja napisała:

> Chociaż być moze to po prostu żart - pralka jest urzadzeniem zbyt nowym, zeby
          > jej nazwa mogła zafunkcjonować jako nazwisko.

Być może. Tak jak napisałam - wyczytałam gdzie takie 'coś' smile
      • biedrona1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.04.05, 21:23
        Z Moniką Ciotą to jest tak że to nie zestew jest śmieszny ale nazwisko same.
        Gorzej by było gdyby miała na imię Nel ciaota lub Ryszarda Ciota
    • madziagirl Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.04.05, 19:41
      znam 2 latka Arystotelesa Zająca - to nie żart rodzice wołają na niego Ari
    • holka1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.04.05, 23:58
      Korsen Guz - biedne dziecko
      poza tym w szkole mamy Afrodyte, Dżesike, Wenede, Amande,i
      pana Pipowskiego
      • letica Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.04.05, 00:42
        Franciszek Szaramineta wink-To dopiero nazwisko smile
        • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.04.05, 16:08
          letica napisała:

> Franciszek Szaramineta wink-To dopiero nazwisko smile

...ale Rymut go nie notuje...
    • cynta Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.04.05, 03:11
      Mialam w klasie Ingrid Wrobel, moja mama wymawiala dla zabawy Wrobel z
      angielska przez L z kreska i pasowalo!
      • kama_msz Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.04.05, 21:22
        wykladowca psychologii - Bazyli Baran
        klientki u mojej mamy w pracy - Salomea Szczotka, Sambor Kwas (Sambor to imie, w
        tym wypadku zenskie!!!!)
        • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.04.05, 21:25
          kama_msz napisała:

> klientki u mojej mamy w pracy - Salomea Szczotka, Sambor Kwas (Sambor to imie,
          > w
          > tym wypadku zenskie!!!!)

Sambor??!! Przecież to imię meskie. Zeńskie mogłoby być co najwyżej Sambora!!

Gaudencja z opadniętą szczęką
          • kama_msz do tiaraa 16.04.05, 21:36
            a nie mieszkasz przypadkiem w szczecinie, na os. slonecznym???? bo ja mam kolege
            Jarka Nitke wlasnie ze slonka (ja zreszta tez jestem ze slonkasmile)
            • czarna1983 Ludzie!! :)) 18.04.05, 20:07
              Nie powolujcie sie na stroni typu www.herby.com.pl/herby/indexslo.html przy
              wyszukiwaniu nazwisk. Jest on niekompletny wiec na jego podstawie, nie mozna
              stwierdzic, czy dane nazwisko isntnieje czy tez nie. Przeciez nie sposob spisac
              wszystkich nazwisk, a nawet te powszechnie uzywane nie sa tam zapisane.

A z tych dziwniejszych zestawien badz nazwisk:

Rafal Czekaj - znajomy
              Pawel Hyba - znajomy
              Joanna Karabin - kolezanka zreszta baaardzo ladna i lagodna
              Adam Stypa - serio jak stypa smile
              Idzi Panic - prof. zw. dr hab. wyklada na uniwersytecie
              Piotr Rolnik - dr i wyklada na uniwersytecie
              Lukasz Kosmowski zwany Kosmos
              Piotr Musiał - znajomy
              Lukasz Wrzeciono - znajomy, kiedys ktos pytal kto nadaje takie glupie ksywkismile
              Krzysztof Smok - znajomy
              pan Obszczymur - w urzedzie pani nie chciala uwierzyc, ze ma tak na nazwisko

• gaudencja Re: Ludzie!! :)) 18.04.05, 20:10
                czarna1983 napisała:

> Nie powolujcie sie na stroni typu www.herby.com.pl/herby/indexslo.html przy
                > wyszukiwaniu nazwisk. Jest on niekompletny wiec na jego podstawie, nie mozna
                > stwierdzic, czy dane nazwisko isntnieje czy tez nie. Przeciez nie sposob spisac
                >
                > wszystkich nazwisk, a nawet te powszechnie uzywane nie sa tam zapisane.

smile)) na tej stronie jest wyszukiwarka operująca na poprzednim wydaniu (dlatego
                bezpłatna) słownika nazwisk Rymuta, który to słownik stanowi komplet danych z
                rejestru PESEL. A rejestr PESEL spisuje, jak wiesz, wszystkie nazwiska obywateli
                polskich (a nawet cudzioziemców z prawem pobytu).
                • czarna1983 Re: Ludzie!! :)) 18.04.05, 22:44
                  Z tego co wiem, to skonczylo sie na roku 1994, poza tym to nie znaczy, ze jesli
                  napisane, ze komplet to tak jest smileJestem studentka archiwistyki i wiele razy
                  nam powtarzano, ze czasem nie sposob wszystkiego zapisac. Archiwista,
                  statystyk, historyk tez moze sie mylic, cos pominac, wiec nie ufajmy
                  wszystkiemu co jest napisane tak na 100 % smile)
                  A co do "zestawow", to zapomnialam dodac malego Bogu ducha winnego chlopca o
                  wdziecznym i jakze slodkm imieniu i nazwisku : Polikarp Śledź. Nie ma jak
                  porzadny kop od rodzicow na samym poczatku smile
                  • gaudencja Re: Ludzie!! :)) 19.04.05, 12:10
                    czarna1983 napisała:

> Z tego co wiem, to skonczylo sie na roku 1994, poza tym to nie znaczy, ze jesli
                    >
                    > napisane, ze komplet to tak jest smile

Imiona skończyły się na 1994 roku, a nazwiska kiedy indziej, nie wiem kiedy.

Jestem studentka archiwistyki i wiele razy
                    > nam powtarzano, ze czasem nie sposob wszystkiego zapisac. Archiwista,
                    > statystyk, historyk tez moze sie mylic,

PESEL to nie archiwa, tylko centralny system informatyczny, w którym są
                    zarejestrowani wszyscy. Oczywiście niewolny od błędów, ale jednak trochę to co
                    innego, niż spisywanie danych z archiwum smile
                    • czarna1983 Re: Ludzie!! :)) 19.04.05, 14:59
                      Czyli rozumiem zostaly wszystkie dane wydrukowane z komputera i w tej formie
                      poszly do drukarni tak? A moze jakies ksiegi z wpisami zostaly idealnie
                      skserowane i sruu prosto do wydawcy?? Ktos to musial przepisac, uporzadkowac.
                      PESELu nie nadawano od poczatkow swiata. Sa ludzie w ogole nie posiadajacy
                      peselu, nie raz nie dwa pisali o tym w gazetach czy pokazywali w tv. Ale
                      wszystkim sie wydaje, ze jak PESEL to juz musi byc cacy. Sa tez takie sytaucje,
                      kiedy ktos zmienial nazwisko i niekoniecznie zostalo to udokumentowane
                      odpowiednio badz juz nie mamy danych o tym. Ktos moze ma jeszcze inna koncepcje
                      na ten temat? Chetnie poczytam. Pozdrawiam
                      • gaudencja Re: Ludzie!! :)) 19.04.05, 15:15
                        Bazy danych mają to do siebie, że można z nich robić wydruki i wyciągi w formie
                        elektronicznej. Oczywiście, jak pisałam w tym wątku, a i wcześniej były na ten
                        temat dyskusje, słwoniki Rymuta nie są wolne od błędów. Kiedy jednak słyszę
                        zupełnie fantastyczne i wyjątkowo idiotyczne nazwisko w zestawieniu z jeszcze
                        bardziej idiotycznym imieniem, wolę dać wiare Rymutowi, jeśli mówi że takei
                        nazwisko nie istnieje. Tym bardziej, że różne idiotyczne nazwiska też się w
                        Rymucie znajdują.

Kiedyś sprawdzałam Rymutem zawartość wątku podobnego do niniejszego, i wyszło mi
                        mniej więcej pół na pół. Połowa nazwisk istniała, a połowa - nie.
                • luizjana11 Re: Ludzie!! :)) 22.07.06, 23:57
                  Znajomy moich rodzicow nazywa sie Capf,jest stomatologiem,tu podaje link:
                  www.female.pl/showlek/25
                  Jednak na stronie www.herby.com.pl/herby/indexslo.html jego nazwiska nie
                  znajdziesz. Czyli nazwisko nie istnieje czy raczej rejestr jest bledny ?

Pozdrawiam-Luizjana

www.pol-ned.tk
                  • gaudencja Re: Ludzie!! :)) 23.07.06, 00:12
                    Rejestr opiera się na danych PESEL z czasów, kiedy było w nim 34,5 mln osób, a
                    niezindeksowanych było prawie 3 miliony. Istnieje nowe wydanie "Słownika
                    nazwisk współcześnie w Polsce używanych" Rymuta, ale do nabycia, a nie za darmo
                    w internecie wink
              • aga_ww Re: Ludzie!! :)) 06.06.05, 23:58
                Władysława Krążek - Bryła smileTak do kolekcji...
              • aga_ww Re: Ludzie!! :)) 06.06.05, 23:59
                zapomniałam dodac- to prof. dr. hab na UMCS w Lubliniesmile
                • jane-bond007 Re: Ludzie!! :)) 25.01.10, 21:12
                  jak juz jesteśmy przy UMCS wink

prof. Mirona Ogryzko - Wiewiórowska wink

rewelacja smile
                  • gaudencja Re: Ludzie!! :)) 25.01.10, 21:24
                    Świetne :]
    • magdula330 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.04.05, 21:50
      Bonifacy Malolepszy.
      • czarna1983 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.04.05, 22:15
        gaudencjo, czyli chyba doszlysmy do porozumienia wink kazdy moze sie mylic i nie
        wszystko trzeba brac tak na 100smile

swoja droge stworzylas bardzo interesujace forum wink
        pozdrawiam
        • czarna1983 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.04.05, 22:22
          zeby nie bylo, chodzi mi o te tematy ktore zalozylas wink)
          • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.04.05, 08:26
            czarna1983 napisała:

> zeby nie bylo, chodzi mi o te tematy ktore zalozylas wink)

Dzięki smile Bo założycielką forum jest oczywiście itsola smile
            • czarna1983 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.04.05, 15:41
              Wiem wiem ze itsola wink) Dlatego dopisalam, ze nie chodzi mi o TO forum smile)
              Pozdrawiam wink)
      • zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 02:22
        koleżanka nauczycielka Joanna Mołolepsza
    • aamg Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 21.04.05, 14:27
      - W mojej grupie na studiach: Schab, Kiełbasa i Jarzyna;
      - Na jednym szkoleniu: Hujka, Trzonek i Nieruchaj (nie jestem pewna, czy "h"
      czy "ch") - mężczyźni;
      - Na innym szkoleniu: Marchewka i Pietruszka - też mężczyźni;
      - W jednym technikum, w równoległych klasach: Kieliszek, Wódka i Flakiewicz;
      - Zasłyszane, więc nie ręczę za autentyczność: Żaklina Żakieta;

Suuuper wątek smile
      • epoche Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.04.05, 20:53
        w mojej szkole jest Blanka Ciężka. ładnie, nie?

a oprócz tego znam też panie: Makowską- Główkę i Gnatowską-Kobylińską.
    • grybel Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.04.05, 21:20
      na studiach mialam kolezanke Westę Kowalską- kolejne dowody na brak wyobraźni,
      i jeszcze Oktawia Myśko- pani od WF
      • 1kama Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.04.05, 23:31
        Kiedyś mieszkałam u p.Niny Baran. Przedstawiała się :Baran NIna co brzmiało jak
        baranina.
        Olga Molga
        Krysia Kudas ( wciąz przekręcano jej nazwisko na Choj przez "o")
    • wielandf Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.04.05, 08:09

• wielandf Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.04.05, 21:21

• aga-ta Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 29.04.05, 19:09
      Pomyślcie, że gdyby Anna Mucha wyszła za Kubę Wojewódzkiego i zdecydowała się
      na podwójne nazwisko, to miałaby w dowodzie:

Anna Mucha-Wojewódzka smile

Sympatycznie! wink
      • gaudencja Mucha 29.04.05, 19:12
        ...moim zdaniem to jest co najwyżej Mucha Powiatowa, z pretensjami do Muchy
        Krajowej. Choć jeśli wziąć pod uwage radę, do której była wybrana, to
        zasługiwałaby zaledwie na miano Muchy Gminnej smile
    • niunia102 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.05.05, 11:50
      Elżbieta Fiuta, to jest przypadek współczuje
    • nikusia20 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.05.05, 12:15

Darek Fiut,Kunegunda Bizz
    • paulus27 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.05.05, 11:31
      znałam Luizę Krowirandę. rodzice mieli fantazję tongue_out
      • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.05.05, 12:13
        Samo nazwisko jest już szaleńcze. Kto w ogóle wymyślił coś takiego??!!
    • wielandf Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.05.05, 14:37

• qchara Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.05.05, 22:31
        Kewin , Samanta i Denis Gwóźdź - rodzeństwo, znajomi mojej siostry, imiona
        inspirowane Dynastią
        • prelka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.05.05, 23:16
          Wawrzyniec Gaj-syn nauczycielki plastyki,to to miała wyobraźnię.
          • kartoflanka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.05.05, 18:21
            Dla mnie to brzmi ładnie Wawrzyniec Gaj, wcale nie dziwne...
          • wierzba_b Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.10.05, 16:33
            Hehe wink Ja od razu oczyma duszy widzę cały gaj wawrzynów wink
    • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.05.05, 14:55
      Z dzisiejszego WnŚ - Vanessa Szydło.
    • maedel Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.05.05, 16:50
      Znałam Inez Zając.
      I jeszcze dziewczynę o imieniu i nazwisku do rymu : Aneta Seta.
      • mygda Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 09.05.05, 22:18
        ostatnio w gazecie
        Pamela Pompa
        wink
    • asia9931 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.05.05, 11:10
      Ja spotkałam się z Alfonsem Kochankiem
    • kachax Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.05.05, 13:37
      Ja znam Romualdę Zbrojkiewicz. Miła osoba.
      W podstawówce był Sebastian Szelka.
      W jednej firmie pracowali razem Pan Nocek i Pan Gacek.
      Znam Mariusza Dzieciątko (łebski i miły gość)
      Biznesowo miałam kontakt z Garym Cooperem (sic!)
    • amanda_gris Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.05.05, 12:08
      Wieńczysław Niewieczerzał
      • zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 02:26
        Wieńczysław Wieszczeczyński - emerytowany nauczyciel z mojej podstawówki,
        obecnie jesteśmy nawet skoligaceni, bo jego córka wyszła za mojego wuja
    • gaudencja podwójne nazwiska 11.05.05, 15:28
      Tym razem polecam post z innego forum smile
      • mieszko02 Re: podwójne nazwisko 17.05.05, 17:06
        Kwaśna-Pupka, imienia nie znam, lekarka z wielkopolski
    • slawkaa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.05.05, 00:22
      Przykłady z trzech blisko położonych miast, w których miałam okazję
      przebywać - osobistości dość znane w środowisku lokalnym
      1. lekarze: Marita Pracuta, Olgierd Maria Pałka, Dariusz Arkadiusz Krajcarz
      2. nauczyciele: Donata Biłda, Jerzy Bogdan, Zyta Brysacz, Domicela Lewtak,
      Alfred Bajena, Teresa Kokoszka, Elżbieta Jarota,
      3. młodzież: Ariel Miernik, Gabriel Cieśla, Maria Kicała, Monika Kapuśniak,
      Justyna Kapusta, Łukasz Jezusek
      4. w jednym pokoju w sanatorium spotkały się panie: Aurelia Skowronek, Zofia
      Sroka, p. Sikora (imienia nie pamiętam) + Jolanta Suwała
      • nulka79 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.05.05, 21:04
        Tekla Tekiel - koleżanka z wydziału.. smile
        pozdrawiam
        • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.05.05, 23:53
          Wergiliusz Gołąbek, dyrektor naczelny Filharmonii
          Rzeszowskiej i festiwalu w Łańcucie. O dziwo, podoba mi się to zestawienie, a
          Gołąbek w zestawieniu z Wergiliuszem nabiera szlachetności (MSZ).
    • regina22 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.05.05, 20:28
      Piekny watek!
      Pan Szatan ( imienia nie pamietam), zmienil nazwisko na inne, bo z zawodu
      byl ... grabarzem ( sasiad kolezanki z dziecinstwa)
      • iwonasz73 NADZIEJA ZACIUKANA 16.05.05, 22:16
        MOJA KOLEŻANKA CHODZIŁA Z NIĄ DO JEDNEJ KLASY
        NIEŻLE CO ???
        • glista_ludzka Re: NADZIEJA ZACIUKANA 03.06.05, 18:51
          iwonasz73 napisała:

> MOJA KOLEŻANKA CHODZIŁA Z NIĄ DO JEDNEJ KLASY
          > NIEŻLE CO ???

A mówi się, że nadzieja umiera ostatnia smile
    • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.05.05, 23:14
      a to podobny wątek z innego forum:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=17522414
      • kachnab Re: Tysiac Marek 01.07.05, 11:05
        Ja bym sobie zmienila nazwisko. Na Milion. Jak szalec, to szalec!
    • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 21.05.05, 10:55
      Dzis w WnŚ jest Paweł Gaweł. Nie rozumiem rodziów sad Ma wprawdzie drugie imię,
      ale, hmmm...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.