Gość: mamamai IP: *.gprs.plus.pl 03.03.09, 21:58 witam niebawem spodziewamy się dwóch chłopców bliźniąt jednojajowych, mamy już córeczkę Maję, proszę o pomoc bo nie możemy się zdecydować... zbyt dużo imion nam się podoba a chciałabym żeby do siebie pasowały, nazwisko mamy dość długie, więc imiona mają być dwusylabowe, nie na tą samą literę, moje typy to Filip i Igor wypisaliśmy z mężem imiona z kalendarza które nam sie podobają i zbieżne są jeszcze Emil, Wiktor, Borys proszę pomóżcie, jakie z tych imion pasują do siebie? a może jakieś inne w "tym stylu"? PS: córeczka nalega na Igora (od początku tak zwraca się do brzucha jak romawia z braćmi.... drugiego bliźniaka nazywała już Mikołajem, a ostatnio własnie Filipem), ona gdyby była chłopcem nosiłaby imię Igor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamamai oczywiście miało być imiona DLA bliźniaków :-) IP: *.gprs.plus.pl 03.03.09, 22:03 Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona na bliźniaków chłopkaów 03.03.09, 23:52 Podobają mi się Emil i Wiktor. Inne pomysły to: Iwo, Kasjan, Bruno, Hugo. Igor i Filip są baaardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Gaudencjo, IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 10:36 podziwiam Twoja wiedze dot imion, ale proponowanie Kasjana, czyli postaci z megapopularnego filmu zupelnie wydaje mi sie nie w Twoim stylu A w temacie - dla mnie wsyztskie z wyjatkiem Emila sa ok, Emil taki na maxa nie meski Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Gaudencjo, 04.03.09, 10:52 Z jakiego filmu jest Kasjan? To imię świętych, więc może jakiś żywot został zekranizowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella no i musze sie wycofac IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 10:58 i przeprosic Gaudencje, bo mi sie zrobila kalka z Kaspianem z Narnii. Fakt faktem, imiona brzmia bardzo podobnie. pozdr i zwracam honor Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: no i musze sie wycofac 04.03.09, 12:37 Aha - ale Kaspian to nie postać z megapopularnego filmu, tylko z bardzo pięknej książki, którą się zaczytywałam w dzieciństwie. Filmu nie oglądałam, celowo zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: imiona na bliźniaków chłopkaów IP: *.cust.tele2.pl 04.03.09, 12:21 mnie pomimo popularnosci podobaja sie imiona filip i igor bardzo,emil juz mniej a Bruno to jakos dla malego chlopczyka mi nie pasuje.Wiktor tez fajne Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: imiona na bliźniaków chłopkaów 04.03.09, 20:18 Borys i Wiktor - zdecydowanie )) Odpowiedz Link Zgłoś
goralica Re: imiona na bliźniaków chłopkaów 04.03.09, 20:47 Igor i Filip-fajny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: imiona na bliźniaków chłopkaów 05.03.09, 09:58 cyryl i Metody Sorki, dżołk Tak naprawdę to podobaja mi sie Marcin i Michał, ale sa bardzo popularne. Igor - z oczywistych względów Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona na bliźniaków chłopkaów 05.03.09, 18:39 A Faustyn i Jowita? Borys i Gleb to pies? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imiona na bliźniaków chłopkaów 05.03.09, 19:45 Z Twoich propozycji wybrałabym Emila i Wiktora. Rozważyłabym dodatkowo Kajusa, Hugona, Gustawa, Stefana, Jerzego. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imiona na bliźniaków chłopkaów 06.03.09, 14:57 Igor mi się nie podoba. Kojarzy się z indorem . Podoba mi się natomiast Filip, Wiktor i Emil, także ja bym z tej trójki coś wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: imiona na bliźniaków chłopkaów IP: 92.25.85.* 06.03.09, 21:45 Igor i Filip brzmia niezle ja od siebie zaproponuje Wiktor i Oskar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamamai Re: imiona na bliźniaków chłopkaów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.09, 13:37 22.04 o 14:10 i 14:15 na świat przyszły nasze bliźnięta - imiona jakie wybraliśmy to Emil i Wiktor pozdr. dumna mama Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona dla bliźniaków chłopkaów 01.05.09, 14:41 Gratuluję serdecznie!! Myślę, ze wybraliście najlepszy wariant z możliwych ) pozdrawiam! g. Odpowiedz Link Zgłoś