marty_chce_do_dzungli 11.03.09, 21:03 witam. Co sądzicie o imieniu dla dziewczynki tak jak w temacie? może też być Miłosława. Odpowiednio zdrobnienia to : Mirka lub Miłka. Pod uwagę brane też: Matea Hermina Judyta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szampanna Re: Mirosława 11.03.09, 21:14 Mirosława podoba mi się najmniej. Pozostałe 3 - bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Mirosława 11.03.09, 21:17 Podobają mi się wszystkie rozważane. Dla własnej córki wybrałabym spośród nich Judytę. Jeśli będę mieć kiedyś córkę, to jej trzecim imieniem (oczywiście tylko chrzestnym) będzie Macieja lub Matea - po tatusiu. Mirosława ostatnio chodzi za mną i całkiem mi się podoba. Miłosława podoba mi się jeszcze bardziej, bo lubię "miłe" imiona. Z rozważanych najmniejsze szanse miałaby u mnie Hermina. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Mirosława 11.03.09, 22:56 Mirkę od dawna bardzo lubię i marzy mi się po cichutku, ale raczej nam do nazwiska pasować nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mirosława 11.03.09, 23:13 Nad Mirosławę przedkładam Miłosławę. I Herminę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Mirosława IP: 193.120.137.* 12.03.09, 09:04 Sama sie zastanawialam nad Matea lub Maura. Mysle ze ~Matea to trafny wybor.Ewentualnie Judyta. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Mirosława 12.03.09, 10:06 Coś mi dziś tak "miękko" - proponuję Miłkę zamiast Mirki i Macieję zamiat Matei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Mirosława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 11:12 Tylko Mirka i tylko w takiej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Mirosława 12.03.09, 11:59 Miłoslawa- bardziej efektowne, oryginalne, nie kojarzy sie z przeszloscia (rzadko nadawane w odwrotności do Mirki), ani z meskim imieniem Mirek- ktorego nie znosze! Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Mirosława 12.03.09, 14:15 Mirosława bardzo ładnie. Moja kuzynka tak ma na imię. Zawsze była i jest Mirusią (obecnie dobiega do czterdziestki). Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Mirosława 12.03.09, 15:24 Nie podoba mi się ani Mirosława/bardzo mocno nie/, ani Miłosława. Mogłabym wybierać z trzech pozostałych o wybrałabym pewnie Mateę. Odpowiedz Link Zgłoś