goczis 03.06.09, 13:56 Adam Anatol czy Adam Michał? Synek ma się pojawić lada dzień na tym świecie, a my poza tym, że na pierwsze ma mieć Adam (to akurat na 100/5), to na drugie koncepcji nie mamy. Może podpowiecie coś z tych trzech? A może jakaś inna alternatywa na to drugie imię dla Adama Będę wdzięczna... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belle_amie Re: Adam Aleksander czy... 03.06.09, 14:06 najbardziej mi pasuje Adam Aleksander, tak dostojnie brzmi staram się być obiektywna choć nie ukrywam, że imię Aleksander baaardzo mi się podoba i może dlatego najlepiej mi pasuje ale tak ogólnie to długie imię będzie lepiej się będzie komponować Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Adam Aleksander czy... 03.06.09, 14:34 Bez znaczenia - dla mnie drugie imie jako nieuzywane na codzien moze byc calkiem od czapy, byle sie rodzicom podobalo, albo na czyjas czesc, albo co. Dla mnie mogly byc np Jacek Jacenty Kowalski - po dwoch dziadkach np. Albo Julia Julianna. Why not? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Adam Aleksander czy... 03.06.09, 14:36 Nie lubię imienia Adam, ale mimo to spróbuję doradzić. W zestawieniu z Adamem najlepiej brzmi Aleksander, chociaż mnie bardziej podobają mi się Anatol i Michał. Najbardziej podobałby mi się zestaw Anatol Michał lub Anatol Aleksander... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Adam Aleksander czy... IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 14:52 Mnie również Adam się nie podoba, ale w kńcu to Wam ma się podobać Na drugie Aleksander będzie świetnie! Proponuję także Henryka, Patryka, Tomasza i Franciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: Adam Aleksander czy... 03.06.09, 14:55 Adam Aleksander na durgim miejscu Adam Michal Adam Anatol dla mnie ma za zużo 'a' jedno po drugim i brzmi dziwnie Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Adam Aleksander czy... 03.06.09, 16:55 Adam Aleksander. Zdecydowanie. Zestaw bomba, uwielbiam Adasia! Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Adam Aleksander czy... 03.06.09, 17:28 Adam Aleksander ślicznie brzmi sama chcę w przyszłości Adasia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Adam Aleksander czy... 03.06.09, 23:58 Adam Anatol. Adam Aleksander jest zbyt rozwlekły. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Adam Aleksander czy... 04.06.09, 00:00 Może jeszcze Adam Dobrosław? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Adam Aleksander czy... 04.06.09, 09:22 Adam Aleksander albo Adam Michał. Odpowiedz Link Zgłoś
amrumru [...] 04.06.09, 13:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goczis Re: Adam Aleksander czy... 04.06.09, 15:28 Dziękuję za podpowiedzi. Myślę, że decyzja będzie w kierunku Adam Aleksander, tak jak większość Was sugeruje. Choć Adam Dobrosław jak podpowiada Gaudencja też mi się spodobało bardzo... Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Adam Aleksander czy... 07.06.09, 00:49 Daj znać, jak już wybierzesz ostatecznie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Adam Aleksander czy... 04.06.09, 23:07 Najbardziej podoba mi się Adam Anatol. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Adam Aleksander czy... 07.06.09, 11:08 Adam to jedno z najpiękniejszych imion, zastanowiłabym się, czy drugie w ogóle potrzebne. a jeśli to z wymienionych Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia ja mam Adama Aleksandra 08.06.09, 18:46 Już myslalam że ktoś wątek o moim Adasiu założył ;] bo ja mam właśnie w domu Adama Aleksandra, myślę że to ładne zestawienie imion. Odpowiedz Link Zgłoś
lynette Re: Adam Aleksander czy... 09.06.09, 09:19 Ja mam po prostu Adasia, bez drugiego imienia. Czy jest ono naprawdę konieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
goldenleo Re: Adam Aleksander czy... 24.07.09, 09:12 ja tez mam Adasia Aleksandra (10 miesiecy) Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Adam Aleksander czy... 31.07.09, 17:59 No to widzę że zestaw Adam Aleksander jest bardzo popularny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Adam Aleksander czy... IP: *.and-net.pl 31.07.09, 21:23 Adam Michał nie brzmi źle Odpowiedz Link Zgłoś