moler1 Re: Aurelia czy Helena 28.07.09, 14:43 katarzynam22 napisała: > Dziewczyny może Wy mi pomożecie. Nie mogę się zdecydować na imię dla > swojej córki... Aureli czy Helena? Helena bardziejmi się podoba, ale > boję się, że dzieci będą mówić Helka a co gorsza Halka. Macie jakieś > doświadczenia wtej kwesti... pozdrawiam Zdecydowanie Helena. Nigdy nie dałbym dziecku na imie Aurelia, ale oczywiście to kwestia gustu Dlaczego boisz się tej Helki...to przecież nie obraźliwe. Helena to nie tylko Hela czy Helenka ale i Helka Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Aurelia czy Helena 28.07.09, 14:47 Oba ładne. Osobiście skłaniam się ku Aurelii. Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy1 Re: Aurelia czy Helena 28.07.09, 14:50 Proszę mi wybaczyć moją szczerość, ale Aurelia to takie kiczowate i tandetne imię... Helena jest pieknym imieniem. Według mnie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyka Re: Aurelia czy Helena IP: 188.33.61.* 03.08.09, 19:22 Swoje dziecko nazwe wlasnie Helenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Aurelia czy Helena IP: *.and-net.pl 06.08.09, 15:53 Helena zdecydowanie, śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Aurelia czy Helena IP: 213.25.144.* 06.08.09, 12:20 Aurelia,a Helena na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Aurelia czy Helena IP: 213.25.144.* 09.08.09, 17:07 Aurelia i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
auri_22 Re: Aurelia czy Helena 02.10.09, 13:59 Jak widac po nicku sama uwielbiam imię Aurelia... Szykuje je dla swojej córeczki, o ile bedę miala córeczke Moim kryterium wyboru jest to, aby imię było polskie (bardzo podobają mi się niektore staropolskie imiona, a teraz jest oczywiscie trend na imiona wlasnie tego typu, choc moim zdaniem powinien byc caly czas, bo przeciez jestesmy polakami, a tyle pieknych starych imion juz sie nawet nie slyszy ). Po drugie rownie istotne jest dla mnie by łatwo mozna było je wymowic po angielsku, Aurelia z tej perspektywy nadaje sie idealnie Juz nie moge sie doczekac jak bede wolac do malej Auri Ludzie, ktorzy pisza ze to prostackie imię radze sie zastanowic co mowia, imię to pochodzi od rzymskiego rodu Aureliuszy, slyszal ktos moze o slawnym cesarzu Marku Aureliuszu? Czy Juliuszu Cezarze, ktorego matką była Aurelia Kotta? Poza tym sama etymologia łacińska swiadczy juz o tym, ze imię było dla osób wybranych, wielkich aureus - złoty Niestety mojemu narzeczonemu sie nie podoba, bo znal jakas nieladna Aurelię, ale ja na szczescie nie znam zadnej i mam zamiar nadac nowy piekny wymiar temu imieniu wraz z moim przyszlym mezem, mysle ze sie o to postaramy Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Aurelia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 10:30 Zdecydowanie Aurelia!! jest sliczne i oryginalne. A Helena to po prostu Hela, Helka. Odpowiedz Link Zgłoś