Gość: Mmaa IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.07.09, 20:49 Witajcie, Mam straszny problem z imieniem, a to już 37tc. Chciałabym, żebym imię nie było bardzo popularne (jak np. Jaś, Franek, Kuba), odpadają też Tomki, Piotrusie i Pawełki (nie podobają mi się). Myślałam nad Beniaminem (Benek), ale mąż protestuje. A Stanisław? Bardzo mi się podoba, ale zastanawiam się czy jest tak samo popularne jak Franek czy Jaś... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna-dalia Re: Staś popularny? 01.07.09, 20:52 Staś równie popularny jak Franek, Antek czy Jaś, ale lubię te imiona tak bardzo, że mimo popularności każdym z nich mogłabym nazwać swojego syna Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Staś popularny? 01.07.09, 22:27 czarna-dalia napisała: > ale lubię te imiona tak bardzo, że mimo popularności każdym z nich mogłabym nazwać swojego syna Jestem tego samego zdania, co Czarna Dalia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Staś popularny? 02.07.09, 00:09 Staś jest równie popularny, co Franek i Jaś. Beniamin niezły, ale może lepszy Bernard? Gustaw? Julian? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Staś popularny? 02.07.09, 00:45 Julian też się robi popularny. U nas na placu zabaw bywa dwóch plus jeden Juliusz. Oprócz nich znam jeszcze innych dwóch małych Julianów. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Staś popularny? 02.07.09, 00:48 Tak, ale robi się popularny, a nie - jest bardzo popularny, poza tym w całej populacji jest znacznie rzadszy, niż Staś. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Staś popularny? 02.07.09, 01:17 niestety Julian staje sie popularny jak pierun, a jak ja dawalam to byl eszcze rzadkoscia a Beniamin mi sie podoba, Benedykt tez (bo moj) Bernard tez wszystkie Benki to fajne chlopaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmaa Re: Staś popularny? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.07.09, 15:33 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Własnie nie chcę popularnego imienia, choćby nie wiem, jak mi się podobało, więc już wiem, ze Staś odpada... :\ Sama mam popularne imię i pamiętam jak mnie szlag w szkole trafiał, bo nauczycielka zwracała się do nas (imienniczek) po nazwisku, w przeciwieństwie do innych. Pomyslę jeszcze nad tym Beniaminem. Podobał mi się też Tadeusz/ Tadzio, ale nie mogę zdzierżyć Tadka. Za tydzień rodzę (cc), a imienia brak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmaa Re: Staś popularny? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.07.09, 13:37 gaudencja napisała: > A Stefan? > a wiesz, myslałam o Stefanie, ale... miałam kocura Stefcia, który pod koniec zeszłego roku zginął śmiercią tragiczną, więc jakoś tak nie bardzo... Myślę też o Teodorze. Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: Staś popularny? 03.07.09, 13:50 Teodor prześliczny Staś za bardzo popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Staś popularny? 03.07.09, 14:52 Może: Edward, Fryderyk, Leonard, Konstanty, Ludwik, Augustyn, Anatol, Henryk, Jeremi(asz), Joachim, Seweryn, Roderyk, Oktawiusz, Remigiusz, Sergiusz, Jonatan, Jonasz, Micheasz, Bogusław, Cedryk, Syriusz, Florian, Bazyl... Teodor bardzo nie w moim guście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmaa Kostek IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.07.09, 10:18 A moze Konstanty? Tak mi wpadło do głowy i nawet mąż nie oponował. Kostek mi się podoba. I chyba nie jest za bardzo popularne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmaa Re: Kostek :)) IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.07.09, 14:30 Jeżeli do porodu mi się nie odmieni (czyli do konca przyszłego tygodnia), to będzie Kostek. Podoba mi się. Dzięki za wszystkie wpisy, dobrze jest móc się gdzies poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kostek :)) 05.07.09, 16:43 Będziemy czekać na wieści! Pozdrawiam serdecznie i życzę bezproblemowego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Staś popularny? 05.07.09, 13:54 Staś jest popularny w Warszawie, ale tu gdzie mieszkam jest to bardzo rzadkie imię. O wiele rzadsze niż np. Gracjan czy Oliwier. Myślę, że popularność imienia zależy dużo od regionu w którym się mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmaa Re: Staś popularny? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.07.09, 14:28 koza_w_rajtuzach napisała: > Staś jest popularny w Warszawie, a ja właśnie z Warszawy i dlatego Staś odpadł Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Staś popularny? 05.07.09, 14:33 > a ja właśnie z Warszawy i dlatego Staś odpadł Jakbym była z Warszawy, to mój syn pewnie też by nie nosił tego imienia. Zresztą też dopiero w 9-tym miesiącu zdecydowaliśmy się na imię. Jakoś dla chłopca ciężej jest wybrać imię. A co powiesz np. o Ignasiu? Ładne imię, tego samego typu co Staś czy Franek, ale jednak rzadsze. Tadeusz też mi się bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmaa Re: Staś popularny? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.07.09, 14:12 A jednak nie Kostek, okazało sie, ze kompletnie nie pasuje do nazwiska. Został wiec Tadzio i to był dobey wybór. ps. Tadzio na swiecie juz od 10 dni Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Staś popularny? 20.07.09, 14:54 Gratuluję udanego syna z udanym imieniem )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Staś popularny? 20.07.09, 17:10 Super, gratuluję serdecznie - i synka i imienia Odpowiedz Link Zgłoś
effuska Re: Staś popularny? 20.07.09, 20:09 super gratuluję! mój tata był Tadek i opowiadał mi wierszyk o swawolnym Tadeuszku Odpowiedz Link Zgłoś