Gość: Kosmaty IP: *.zone4.bethere.co.uk 06.07.09, 15:25 Ktore Wam sie bardziej podoba? Nazwisko polskie, dosc popularne, 9 literowe, zakonczone -ski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna-dalia Re: Borys czy Kosma? 06.07.09, 16:07 Bezwzględnie Borys. Nie lubię imienia Kosma, kiedy imię kończy się na 'a' kojarzy mi się z imieniem żeńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annamaria Re: Borys czy Kosma? IP: *.and-net.pl 15.07.09, 00:04 Borys, bo Kosma ma formę jak imiona dla dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Borys czy Kosma? 07.07.09, 10:39 Borys źle mi się kojarzy i nie podoba mi się wcale. jest takie jakieś "mało subtelne" w moim odczuciu. Kosma lepiej, ale też średnio... nie wiem, jak to imię można zdrobnić (w razie potrzeby) Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: Borys czy Kosma? 07.07.09, 11:33 nbie potrafie zdecydowac. Urok Borysa wlasnie polega na tej "niesubtelnosci", to takie lwasnie twarde, meskie imie. Kosma bardziej mi sie podoba, tylko to "a" na koncu troche wadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Borys czy Kosma? 07.07.09, 12:39 Kosma to wg. mnie jedno z najbrzydszych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosmaty up IP: *.zone4.bethere.co.uk 23.07.09, 21:50 dzieki i prosze o wiecej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magbea Re: up IP: 213.25.120.* 23.07.09, 23:02 ani jedno, ani drugie gdybym koniecznie musiała wybrać, to chyba Borys, mimo że pies mojej ciotki sie tak nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
generalizacja Re: up 24.07.09, 09:42 zgadzam sie, że ani jedno, ani drugie =) nie ma innych opcji?? Z musu wybrałabym Borysa, bo Kosma jakoś do mnie nie przemawia w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo [...] 24.07.09, 11:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Borys czy Kosma? 24.07.09, 15:36 Wspomniałam w jednym wątku, że jakiś czas temu poznałam chłopaka imieniem Borys. Jest lekko upośledzony, ma problemy z wymową, ale uśmiech nie schodzi mu z twarzy. Jest bardzo radosny, optymistycznie nastawiony do życia, znalazł pracę. Odkąd go poznałam imię Borys, do którego wcześniej nie byłam jakoś konkretnie ustosunkowana, stało się dla mnie jednym z ulubionych Bardzo sympatycznie mi się kojarzy. Twarde, męskie, a przy tym pełne uroku i niezbyt popularne w naszym kraju. Spytałam 16-letniego brata, co sądzi o imieniu Borys; odpowiedział: "Normalne". Spytałam, co sądzi o imieniu Kosma; odpowiedział: "Masakra, totalny obciach, żeby chłopak miał na imię Kosma. Brzmi jak dla laski". To by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola;))) Re: Borys czy Kosma? IP: *.uznam.net.pl 26.07.09, 01:32 zdecydowanie Kosma!!! Odpowiedz Link Zgłoś