ashton 07.07.09, 09:24 Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz, w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona - męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania właśnie imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które by nas zachwycało, to z konieczności wybieramy jedno podchodzące najbardziej, zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/7_lipca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Zabawa - 7 lipca 07.07.09, 09:25 Józef na pewno (ileż można Piotra??? ) a z żeńskich... Sędzisława od biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
filmo-teka Re: Zabawa - 7 lipca 07.07.09, 09:28 Piotr i cytując Szampannę z innego wątku: z lufą przy skroni - Ilidia Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Zabawa - 7 lipca 07.07.09, 09:59 Na pewno Piotr... i chyba (z dużym wahaniem) Ilidia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zabawa - 7 lipca 07.07.09, 21:14 Sędzisława, bez zachwytu, i Gościwit (lepiej). Odpowiedz Link Zgłoś
waszahanusia Re: Zabawa - 7 lipca 07.07.09, 22:05 Dzis sa imieniny Estery. Nie ma ich w Wikipedii Odpowiedz Link Zgłoś
waszahanusia Re: Zabawa - 7 lipca 08.07.09, 22:53 Estery 1 lipca??? W kazdym kalendarzu mam napisane 7 lipiec i obchodze urodziny od zawsze 7 lipca. Wiem ze jest jeszcze jakos w maju, koniec maja Odpowiedz Link Zgłoś
waszahanusia Re: Zabawa - 7 lipca 08.07.09, 22:56 W kalendzarzu PWN nie ma ani 1 ani 7 lipca. Nie opieram sie na wikipedii, któa jest dla mnie mało wiarygodna. W kilku kalendarzach mam napisane ze Estery jest 7 lipca, tak tez mowia w radio i np. na stronie gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zabawa - 7 lipca 08.07.09, 23:03 Estery jest 1 lipca tu: wysylkowa.pl/ks805243.html ...a wszystkie imieniny w polskim systemie są wspomnieniami świętych - chyba że takowych świętych nie było. Daty w różnych kalendarzach różnią sie bardzo. Daty z Grzeni (czyli z kalendarza PWN) także odbiegają od kilku innych kalendarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
waszahanusia Re: Zabawa - 7 lipca 08.07.09, 23:09 MOzliwe, ja sie nigdy nie spotkałam. Odwołuje sie takze do TV, gazet i innych mediów. Zawsze 7 lipca mowia ze jest Estery, kiedys brałam nawet w konkursie radiowym, zeby Estery dzwoniły... Troche mnie to zmartwiło bo mam juz metlik w głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zabawa - 7 lipca 08.07.09, 23:14 Ja też zrewidowałam pogląd na swoje imieniny, choć nie mam na imię Estera Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Zabawa - 7 lipca 09.07.09, 22:37 Ilidia i Odo (po raz pierwszy slysze te imiona Odpowiedz Link Zgłoś