Gość: alicja IP: *.cust.tele2.pl 08.07.09, 14:47 co myslicie o takim zestawieniu dla blizniaczek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gobisha Re: Sara i Łucja 08.07.09, 14:49 oba ladne, jednak nie pasuja do siebie, ale nie wiem czy to ma znaczenie dla rodzicow? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Sara i Łucja 08.07.09, 15:20 Łucja podoba mi się ogromnie, Sara mniej, ale podoba mi się, że imiona się nie rymują i są jakby trochę z innej bajki Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Sara i Łucja 08.07.09, 15:22 bardzo ładny zestaw, takie zwięzłe, nie przekombinowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magbea Re: Sara i Łucja IP: 213.25.120.* 08.07.09, 15:24 łucja - rewelacja sara podoba mi sie mniej, ale w sumie całość brzmi ok . Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Sara i Łucja 08.07.09, 15:37 znam bliźniaczki Łucje i Klarę Sara i Łucja również ładnie - Sara podoba mi sie bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Sara i Łucja 08.07.09, 15:43 Łucja podoba mi się ogromnie.Sara troszkę mniej ale połączenie ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Sara i Łucja 08.07.09, 17:47 To ja się wyłamię i stwierdzę, że te dwa imiona nie pasują mi do siebie zupełnie. Jestem za Łucją, drugie jakieś inne Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Sara i Łucja 08.07.09, 20:04 Np. : Antonina, Anatolia, (Mar)celina, Felina, Helena, Lidia, Milena, Dorota, Teresa, Klara, Matylda, Emilia, Idalia, Józefina, Róża, Aniela, Adelina Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Sara i Łucja 08.07.09, 19:31 Mnie do Łucji pasuje Laura Łucja i Laura - cudny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litość i trwoga [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 18:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Sara i Łucja 08.07.09, 21:42 Mi się podoba, bo w moim odczuciu oba imiona są na tym samym poziomie oryginalności, choć są zupełnie inne. Osobiście nie przepadam za dobieraniem imion, szczególnie dla bliźniąt, "do pary". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sara i Łucja 08.07.09, 21:43 Łucja mi się podoba bardzo, Sara wcale, i w tym sensie zestawienie podoba mi się średnio. Plusem jest brak podobieństwa imion. Odpowiedz Link Zgłoś
waszahanusia Re: Sara i Łucja 08.07.09, 23:01 mnie sie nie podoba ani jedno ani drugie tak naprawde, choc Łucja ma na imie moja córka jako drugie imie, ale nie ja wybierałam. POza tym do siebie te imiona kompletnie nie pasuja!!!! Do Łucji bym dała cos klasycznego, a do Sary cos sezonowego, mimo ze to stare imie, ale jakos mi brzmi... nowobogacko. Przepraszam jesli kogos uraziłam i nie kojarzy mi sie z psem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Sara i Łucja 09.07.09, 00:05 Łucja podoba mi się dużo bardziej, jednak w zestawie Sara zyskuje w moich oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Sara i Łucja IP: 193.120.137.* 09.07.09, 07:24 Moim zdaniem nie pasuja kompletnie do siebie. Lucja i Klara owszem, ale do Sary dodalabym cos mniej staroswieckiego.Jestem za Sara. Odpowiedz Link Zgłoś
martagorska1 Re: Sara i Łucja 09.07.09, 11:56 Do Łucji podobnie jak Joanna uważam, że bardziej pasuje Klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Sara i Łucja IP: *.cust.tele2.pl 09.07.09, 13:29 prosilam o Wasze zdanie od tak sobie bo na szczescie nie ja musze decydowac lecz moja kuzynka i po przeczytaniu waszych opinii zmienila nieco swoje typy na: Łucja i Klara lub Sara i Laura.Teraz ma problem bo nie wie ktory zestaw wybrac Imie Łucja chciala nadac corce po swojej niedawno zmarlej mamie natomiast na imie Sara z reszta podobnie jak ja choruje od zawsze i dlatego marzyl jej sie takcdfi wlasnie zestaw.Dziekuje za wszystkie opinie i pozdrawiam.alicja Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Klara i Łucja ;) 09.07.09, 15:42 W takim razie mój głos na Łucję i Klarę. Sara i Laura też brzmią ok, ale lubię z nich tylko Laurę, Sarę niezbyt. A Łucja i Klara sa razem świetne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Sara i Łucja IP: *.gemini.net.pl 09.07.09, 18:59 Łucja i Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Sara i Łucja IP: *.cust.tele2.pl 09.07.09, 19:20 Tylko problem ponoc w tym ze szanowny malzonek mojej kuzynki sprzeciwia sie bardzo ale to bardzo nadaniu jednej z dziewczynek imienia Klara poniewaz mu sie nie podoba i trwa walka wiec pewnie zostanie Sara i Łucja lub Sara i Laura no chyba ze ewentualnie Łucja i Laura ale to juz takie moje myslenia zobaczymy jak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Sara i Łucja 09.07.09, 20:03 Łucja i Klara - przepięknie. Sary jakoś nie lubię. Laura bardzo ładna, ale do Łucji bardziej mi Klara pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabaJaga Re: Sara i Łucja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.09, 21:43 No i super wybrała. Mnie sie podoba ta Laura... Tylko ze Łucja z Klarą bardziej pasuje. A Łucja i Laura to od razu Musierowicz mi sie kojarzy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Sara i Łucja IP: 213.25.144.* 05.08.09, 23:06 Sara-piękne,Łucja-okropne.Podoba mi się Sara i Laura Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re:Klara i Łucja 06.08.09, 09:31 co do Łucji to jestem bezkrytyczny, bo takie imię będzie nosiła moja córeczka a drugie imię dla bliźniaczki? To z tych propozycji chyba Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
generalizacja Re: Sara i Łucja 06.08.09, 09:34 zestaw jest ok, chociaż Sara mi sie nie podoba. Łucję za to uwielbiam =) Gdybym miała mieć bliźniaczki to byłyby pewnie Łucją i Kaliną, lub Łucją i Marianną i nie interesowałoby mnie absolutnie, czy te imiona do siebie pasuja czy nie bardzo =) proponowałabym : -jeśli z Łucją to jednak Laurę (mimo,że nie przepadam za Laurą) -jeśli z Sarą to może Emilia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka82 Re: Sara i Łucja IP: *.traco.pl 06.08.09, 19:03 Sama chce dac swoim corkom, jesli udaloby mi sie miec dwie dziewczynki Sara Anna i Laura (a drugiego imienia jeszcze nie mam) Tak wiec jak sie mozna domyslic jestem absolutnie za Sara i Laura. To takie moje ulubione typy imion z czasow dziecinstwa, Sara Mala Ksiezniczka, Anna od Ani z Zielonego Wzgorza na drugie bo b.popularne, a Laura z ksiazki Laura i jej sekret Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Sara i Łucja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 15:13 Laura jest bardzo ładnym imieniem, Ania też, ale nie obraź się proszę, Sara kojarzy mi się z imieniem dla psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lordess Re: Sara i Łucja IP: *.net.autocom.pl 08.08.09, 13:55 Sara i Laura , ślicznie ! Odpowiedz Link Zgłoś