asiula1306 08.08.09, 00:03 Tak moj synek, nie wiedzieć czemu mowi na swoją siostrę, na dodatek ona na to reaguje i uśmiecha się do niego radośnie, mojej mamie się spodobało i też tak zaczęła do małej mowic, ja się chyba załamię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Pillipa 08.08.09, 00:13 Nie przejmuj się, przecież to oczywiste zdrobnienie od Marcelinki Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Pillipa 08.08.09, 00:19 Tak właśnie myślałam , jeszcze jak on to ładnie zawsze mowi z akcentem na ostatnią sylabę PilliPA Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pillipa 08.08.09, 09:55 Też mam tego typu swoje zdrobnienie, którego używam do dziś Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Pillipa 08.08.09, 13:10 Takie zdrobnienia wymyślane przez dzieci są urocze Pomyśl, że zawsze mogło być gorzej - mój siostrzeniec, zamiast nazywać mnie Magdą, czy chociaż jak większość małych dzieci 'Madą', mówi do mnie 'Pipa' Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Pillipa 09.08.09, 01:54 dobre pamiętam jescze jak moj młodszy brat mowił na mnie i na starszego brata Ajek i Ajka - w wolnym tłumaczeniu Marek i Asia, a wracając do Pillipy, zaczynamy się łapać na tym że sami czasem sie do coruni tak odezwiemy Odpowiedz Link Zgłoś