Gość: myroad IP: *.tvkdiana.pl 08.08.09, 14:25 Witam Już kiedys pisałam na tym forum z zapytaniem o imie dla dziecka Teraz już wiemy że będzie dziewczynka termin mam za tydzień i jedno imie rezerwowe wybrane miesiac temu " w razie czego" jakbysmy juz kompletnie niczego nie znalezli. Tak więc być może będzie Lena , dodam że nazwisko małej to Józefiak. Dziewczyny może coś wymyślicie bo ja już sama nie wiem , kompletna pustka w głowie ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 14:44 To jeszcze przypomnij czemu akurat to, to spróbujemy "się wstrzelić" Odpowiedz Link Zgłoś
myroad Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 14:48 Dodam jeszcze że chciałabym aby imie dziewczynki było mocne z charakterem ( wiem Lena do takich sie nie zalicza) Zależy mi także żeby jego pełna forma była używana tzn : na Gabriele która bardzo lubie, nikt tak nie mówi, nawet w dorosłym życiu jest używana Pani Gabrysia. Odpowiedz Link Zgłoś
myroad Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 14:57 Hmmmm...dlaczego Lena ? Ja sama nie wiem sposobało mi sie bo dośc ładnie brzmi , w miare każdemu sie podoba w rodzinie a ja jednak czuje że to nie do konca to... Tyle razy już siedziałam nad imiennikami i nic...jeszcze mam nadzieje że jak spojrze na dziecko to wtedy mnie "oświeci" Dodam że syn ma na imie Bartosz Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 15:12 Ja tu obiektywna nie będę, bo mnie się "Lena" w ogóle nie podoba Wydaje mi się też, że nie pasuje do Bartosza. Pozostaje mi faktycznie życzyć Ci tej chwili olśnienia A z niezdrabnianych i wyrazistych a jednocześnie zawierających "L" do nazwiska bardzo mi pasuje Olga. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 16:33 Mnie pasuje do Twoich kryteriów Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 16:41 To było w ogóle pierwsze imię o jakim w tym kontekście pomyślałam Tylko Klara wydaje mi się delikatna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 17:37 Lena IMO słabo pasuje do Waszego nazwiska. Może spodoba Wam się któreś z tych imion: Flora, Fabia, Faustyna, Filipina, Zuzanna (wiem, nie spełnia Waszych kryteriów, ale pasuje chyba nieźle), Ofelia, Klara, którą proponowały dziewczyny, brzmi fajnie; Kornelia (można zdrabniać do Neli), Ksenia Aida Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 18:26 Przecudne imię)) Ja bym innego nie szukała Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 18:54 Lena nie podoba mi się wcale i nie pasuje do Waszego nazwiska i nie jest "mocne" niestety. Ale skoro nie jesteście zdecydowani na 100% to ja podam moje typy pasujące do nazwiska Józefiak: 1)Dominika 2)Klara 3)Sara 4)Weronika 5)Kornelia 6)Sandra 7)Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 19:48 Kornelia, Konstancja, Narcyza, Dioniza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.08.09, 23:01 Fakt, Lena przy nazwisku niknie. W ogóle takie imię bez wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Imie dla dziewczynki " Lena" ? 08.08.09, 23:05 Aniela Józefiak Anatolia Józefiak Celina Józefiak Dorota Józefiak Helena Józefiak Klementyna Józefiak Konstancja Józefiak Laura Józefiak Lidia Józefiak Lilia Józefiak Łucja Józefiak Malwina Józefiak Maria Józefiak Marta Józefiak Marcelina Józefiak Marcjanna Józefiak Róża Józefiak Rozalia Józefiak Teresa Józefiak Waleria Józefiak Odpowiedz Link Zgłoś